Τι δίνει το πρωτόκολλο “Fourth Bridge”; Πως είναι? Δημοσιογράφος Κύπρος

Ο πρίγκιπας Φίλιππος, σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ της Βρετανίας, πέθανε σήμερα το πρωί σε ηλικία 99 ετών, δήλωσε το παλάτι του Μπάκιγχαμ νωρίτερα.

Ο Philip υπέφερε πρόσφατα από πολλά προβλήματα υγείας και παρέμεινε στο νοσοκομείο για 28 ημέρες μετά από εγχείρηση καρδιών.

Πρωτόκολλο:

Σύμφωνα με το Reader ‘Digest, το πρωτόκολλο “Fourth Bridge” θα ενεργοποιηθεί, ένα πρόγραμμα για το τι θα ακολουθήσει μετά το θάνατό του.

Εθνική περίοδος πένθους

Το Ηνωμένο Βασίλειο (το οποίο περιλαμβάνει την Αγγλία, τη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία) εισέρχεται σε μια εθνική περίοδο πένθους που θα διαρκέσει μέχρι την κηδεία.

Η εθνική περίοδος πένθους πρέπει να «τηρείται από όλους», συμπεριλαμβανομένων των εθνικών εκπροσώπων που υπηρετούν στο εξωτερικό. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι σημαίες θα τοποθετηθούν στο ημισφαίριο, εκτός από τη βασιλική σημαία, πάνω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, καθώς αντιπροσωπεύει τη μοναρχία, με τα μέλη του κοινοβουλίου να φορούν μαύρους δεσμούς και, στην περίπτωση των ανδρών, δεσμούς. Επιπλέον, οι τοπικές αρχές (πόλεις, κωμοπόλεις, χωριά κ.λπ.) θα κληθούν να “δώσουν ιδιαίτερη προσοχή” στις επίσημες δραστηριότητές τους.

Πού θα ταφεί;

Μετά το θάνατό του, ο πρίγκιπας Φίλιππος θα ταφεί στο Frogmore Gardens, στο Κάστρο του Windsor. Ο απομονωμένος κήπος 35 στρεμμάτων είναι το καλά κρυμμένο στολίδι της βασιλικής οικογένειας. Σύμφωνα με το The Telegraph, “η Βασίλισσα Ελισάβετ περπατάει εκεί το φέρετρο.” Στην πραγματικότητα, η αγάπη του Prince Philip για αυτό το μέρος είναι τόσο μεγάλη που μετέφερε την τραπεζαρία στο Frogmore House από το βρετανικό Royal σκάφος.

Η βασίλισσα Βικτώρια είχε χτίσει ένα μαυσωλείο για τον σύζυγό της στο Frogmore και μετά το θάνατό της θάφτηκε εκεί δίπλα του. Τα περισσότερα από τα άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας είναι θαμμένα στο Αβαείο του Γουέστμινστερ, στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, αλλά είναι πιθανό ότι ο Φίλιππος επέλεξε τους κήπους Frogmore λόγω της οικογενειακής τους σημασίας.

Πόσο πρέπει να θρηνήσει η Βασίλισσα Ελισάβετ;

Εάν ο πρίγκιπας Φίλιππος πεθάνει πριν από τη βασίλισσα Ελισάβετ, πιστεύεται ότι ο μονάρχης θα κηρύξει περίοδο πένθους για 8 ημέρες, κατά την οποία δεν θα εκπληρώσει τα καθήκοντά του. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι κυβερνητικές υποθέσεις και νόμοι που πρέπει να εγκριθούν θα τεθούν σε αναστολή.

Πότε θα επιστρέψει η βασίλισσα στα δημόσια καθήκοντά της;

Η επιδημία κοραναϊού θα μπορούσε να ανατρέψει τα πράγματα, απομακρύνοντας τη βασίλισσα Ελισάβετ από το γραφείο για σχεδόν ένα χρόνο, αλλά το πρωτόκολλο για περαιτέρω διαδικασίες είναι συγκεκριμένο. Συγκεκριμένα, η βασίλισσα Ελισάβετ, μετά από 8 ημέρες πένθους, θα είναι σε θέση να συνεχίσει τα καθήκοντά της πίσω από κλειστές πόρτες. Και σε 30 ημέρες θα μπορέσει να επιστρέψει στα συνηθισμένα του καθήκοντα.

Υπενθυμίζεται ότι όταν η βασίλισσα Βικτώρια ήταν στην εξουσία, ο σύζυγός της, ο πρίγκιπας Αλβέρτος, πέθανε ξαφνικά. Η βασίλισσα απομονώθηκε στο κάστρο Balmoral, όπου πέρασε τα επόμενα 40 χρόνια στο πένθος. Ο συνεχής πένθος του σχεδόν οδήγησε στην κατάρρευση της βρετανικής μοναρχίας.

Τι θα συμβεί στη μοναρχία;

Τίποτα δεν θα αλλάξει σχετικά με τους κληρονόμους του θρόνου. Η παραγγελία παραμένει η ίδια. Ο Πρίγκιπας Κάρολος, ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ, ο Πρίγκιπας Τζορτζ Σπήλαιο, η Πριγκίπισσα Σάρλοτ, ο Πρίγκιπας Λούις, ο Πρίγκιπας Χάρι Άρτσι. Οι τίτλοι και οι θέσεις των μελών της βασιλικής οικογένειας θα παραμείνουν οι ίδιοι όσο η βασίλισσα Ελισάβετ είναι ζωντανή και φοράει στέμμα.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Source