Τι είναι η μυασθένεια του Gattuso gravis και πώς αντιμετωπίζεται;

Στην σεζόν 2011-12, το τελευταίο του Μιλάνου Գ Gattuso նախ το προτελευταίο της καριέρας του, την επόμενη μέρα που έπαιξε για λίγους μήνες με τη Σιών στην Ελβετία, ο Massimiliano Allegri δεν είχε στη διάθεσή του τον ιταλικό μέσο για αρκετούς μήνες. Λόγος; Είχε χειρουργική επέμβαση στα μάτια.

Οι ερωτηθέντες τότε πίστευαν ότι ήταν κοινή πρακτική, ότι το ζήτημα θα τελείωνε εκεί, αλλά τελικά δεν το έκανε.

Ο Ρίνο ήταν λίγο αργά για να επιστρέψει στη δράση, και όταν το έκανε, δεν έκανε κανένα μυστικό για το γεγονός ότι αγωνιζόταν χωρίς 100% όραμα. Για να το θέσω ωμά, Γκάτουσο Έπαιξε περισσότερους από 30 αγώνες, βλέποντας κυρίως με ένα μόνο μάτι.

«Μια μέρα, όταν ήμουν ακόμα ποδοσφαιριστής, ξεκίνησε αυτή η Οδύσσεια. Ήμουν 34 ετών και στο Λάτσιο συνειδητοποίησα ότι έπαιζα με ένα μάτι για περίπου μισή ώρα. Κατάλαβα ότι όταν έπεσα στον αντίπαλο. Πήγα να φτιάξω τσάμπουκα. Αλλά κατάλαβα ότι ήταν Nesta. Εμεινα έκπληκτος. Φοβόμουν. Οι μύες των ματιών απλά δεν λειτουργούσαν σωστά, με ανάγκασαν να δω ταυτόχρονα τέσσερις έως πέντε διαφορετικές κατευθύνσεις. Ήταν αδύνατο να συγκεντρωθεί οπουδήποτε. “Οι γιατροί δεν μπορούν ακόμη να εξηγήσουν πώς μπόρεσα να παίξω 33 παιχνίδια υπό αυτές τις συνθήκες”, είπε για το πρόβλημά του. Αλλά τι ακριβώς είναι αυτό;

Αλλά τι ακριβώς είναι αυτό; Όπως είπε μετά το παιχνίδι του Νεάπολη: Με το Τορίνο, όταν αποκάλυψε την κατάστασή του σε όλους, η μυασθένεια gravis είναι μια αυτοάνοση νευρομυϊκή νόσος που χαρακτηρίζεται από μυϊκή αδυναμία που αυξάνεται σημαντικά κατά τη διάρκεια περιόδων σωματικής δραστηριότητας και βελτιώνεται μετά από μια περίοδο ανάπαυσης. Είναι μια ασθένεια που μπορεί να επηρεάσει οποιονδήποτε μυ, αλλά συχνά το πρόβλημα είναι στους μύες που ελέγχουν το μάτι.

Τα πρώτα συμπτώματα που λειτουργούν ως καμπάνα είναι το γεγονός ότι ο ασθενής βλέπει τα πάντα δύο φορές, έχοντας πρόβλημα να εστιάσει στον στόχο του μέχρι να αρχίσει να λυγίζει ένα ή και τα δύο βλέφαρα. Ένα άλλο σύμπτωμα, όπως διαβάζουμε σε ιταλικές ιστοσελίδες που σχετίζονται με το θέμα, μπορεί να είναι δυσκολία στην κατάποση, όπως αλλαγή της φωνής λόγω μη φυσιολογικής ρινικής λειτουργίας.

Πώς σχετίζεται;

Όσον αφορά τη θεραπεία της μυασθένειας gravis, το διάλυμα είναι ανοσοκατασταλτικά φάρμακα. Είναι μια ασθένεια που σε κάνει να υποφέρεις, όπως είπε ο ίδιος ο Γκάτσο, είναι εντελώς οδυνηρό, είναι δύσκολο να σηκωθείς, αλλά είναι θεραπευτικό, στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι ασθενείς έχουν καλή ποιότητα ζωής χωρίς ειδικά προβλήματα.

Γενικά, σύμφωνα με τους γιατρούς, υπάρχουν δύο αυγά μυασθένειας gravis. Φυσικά, το πιο σοβαρό είναι ιάσιμο, αλλά ο ασθενής πρέπει να συνεχίσει να παίρνει φάρμακα. Στην πιο ήπια μορφή του, ο ασθενής υποβάλλεται σε θεραπεία և δεν χρειάζεται να πάρει ξανά φάρμακα.

Σε αυτήν την περίπτωση, δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι ο Gennaro Gattuso θα είναι ο νικητής, θα συνεχίσει να τρελαίνεται στον πάγκο, από χαρά ή νεύρα.

Από το Repress.gr:

Source