Τι ελπίζαμε, τι βρήκαμε, τι περιμένουμε στον τουρισμό | Ugur Celikkol

Λόγω της επιδημίας COVID-19, το 2020 καταγράφηκε ως «χαμένη χρονιά» στην τουριστική βιομηχανία. Όλοι χαλαρώσαμε στα σπίτια με φωτογραφίες των ταξιδιωτικών αναμνήσεων των τελευταίων ετών, και μοιραστήκαμε τα παλιά καρέ στους λογαριασμούς μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τι ελπίζαμε, τι βρήκαμε, τι περιμένουμε στον τουρισμό

Ήμασταν συγκλονισμένοι, χάσαμε το ταξίδι. Στην πραγματικότητα, το 2019 δεν ήταν ένα πολύ υψηλό έτος για τον τουριστικό τομέα, αλλά οι επιχειρήσεις συνεχίστηκαν με την ανθρώπινη κινητικότητα, την πληρότητα των ξενοδοχείων που προκλήθηκε από τον τοπικό τουρισμό, περιηγήσεις και προβληματισμούς σχετικά με τη βιομηχανία τροφίμων και ποτών. Η έλλειψη ειδικευμένων Αμερικανών, Ευρωπαίων και Ιαπωνών τουριστών που δεν έχουν έρθει στη χώρα μας εδώ και χρόνια ξεχάστηκε με αυτόν τον τρόπο, και τουρίστες από χώρες όπως η Μέση Ανατολή, η Ρωσία, η Ινδονησία, η Μαλαισία και η Κίνα προσπαθούσαν να τους αντικαταστήσουν. Εννοώ, υπήρχε ήδη η οικονομική κρίση … Με την επιδημία του ιού, κάθε ενδιαφερόμενος της βιομηχανίας έχει χτυπήσει κάτω …

Ο ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΕΙ ΠΡΩΤΟ

class = “cf”>

Τις τελευταίες μέρες του έτους, ένας ιός εμφανίστηκε στο Γουχάν της Κίνας, άρχισε να εξαπλώνεται. Δεν το πήραμε πολύ σοβαρά, είπαμε ότι δεν θα έρθει σε εμάς. Στη συνέχεια, οι πτήσεις σταμάτησαν … Οι κρατήσεις ακυρώθηκαν. Δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε … Δεν θέλαμε να το πιστέψουμε. Μέχρι να ξεκινήσουν οι απαγορεύσεις. Το έκλεισα, το έκλεισα, σταματήσαμε, περιμέναμε να δούμε τι θα συμβεί … Ενώ λέγαμε τις απαγορεύσεις και τους κανόνες, υπήρχε μια φωνή που έλεγε «το τέλος του Μαΐου θα ανακάμψει», είπε «ο Ιούνιος θα είναι καλύτερος», ο άλλος είπε «η επιχείρηση θα ανοίξει τον Ιούλιο». Στη βιομηχανία, όλοι ανησυχούσαν ήδη για τη σωτηρία τους. Οι άνθρωποι δεν προτιμούσαν τα αεροπορικά ταξίδια λόγω του φόβου που προκαλείται από την επιδημία του ιού. Παρόλο που όλα τα είδη κοινωνικής απόστασης και υγιεινής λαμβάνονται μέτρα στα αεροδρόμια και δίνεται έμφαση στα φίλτρα hepa που κυκλοφορούν αέρα 15-20 φορές την ώρα, πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να μην προτιμούν τα αεροπορικά ταξίδια. Οι τουριστικοί οδηγοί δεν μπορούν να υποστηρίξουν τα σπίτια τους, λεωφορεία που εκτελούν τουριστικές μεταφορές βρίσκονται σε άδειες εκτάσεις και πωλούνται. Πολλά ξενοδοχεία δεν έχουν καν ανοίξει από τον Μάρτιο, οι υπάλληλοί τους μόλις φτάνουν.

ΧΙΛΙΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΙΜΕΙ

Ακριβώς όπως η Επιστημονική Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας, όπου ακούμε τις απόψεις τους στην τηλεόραση κάθε βράδυ και ενεργούμε με τις αποφάσεις και τις προτάσεις τους, έγραψα πριν από μήνες ότι υπήρχε μια επιστημονική επιτροπή αποτελούμενη από αξιόπιστους, έμπειρους και αμερόληπτους ανθρώπους … Προφανώς, πολύ λίγοι άνθρωποι άκουσαν τη φωνή μου .. Υπάρχει ακόμη δουλειά .. έχουν γίνει παλαιότερες μελέτες για κινδύνους που αντιμετωπίζουν πέντε χρόνια στο μέλλον του τουρισμού στην Τουρκία, επιδημίες, σεισμούς, τρομοκρατία κ.λπ. Εάν γινόταν προετοιμασία για τα οικονομικά προβλήματα που μπορεί να φέρει, τουλάχιστον ο τομέας δεν θα ήταν τόσο απροετοίμαστος, θα απέφευγε τις επικίνδυνες επενδύσεις. Δεν θα έπαιρνε δάνειο, θα έμενε σε μετρητά ή επενδύσεις που θα μπορούσαν να εξαργυρωθούν γρήγορα. Στην δύσκολη περίοδο, ξενοδοχεία, ταξιδιωτικοί πράκτορες, εταιρείες αεροσκαφών, τουριστικοί οδηγοί, εταιρείες μεταφορών και άλλοι τομείς που σχετίζονται με τον τουρισμό ζήτησαν υποστήριξη από τους ηγέτες τους τις πρώτες εβδομάδες, τώρα όλοι προσπαθούν να επιβιώσουν όσο μπορούν, γίνονται μικρότεροι και αναστατωμένοι.

class = “cf”>

Τι ελπίζαμε, τι βρήκαμε, τι περιμένουμε στον τουρισμό

ο οποίος πέρασε τα τελευταία τριάντα χρόνια παλεύοντας με την κρίση, τον τουρισμό στην Τουρκία, με την εμπειρία που αποκτήθηκε από αυτήν την κρίση, αυτή η κρίση θα μπορούσε επίσης να είναι έτοιμη να εισέλθει. Δεν λειτούργησε, δεν μπορούσαμε να το κάνουμε ..
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, ο αριθμός των ταξιδιωτικών πρακτορείων που λειτουργούν στη χώρα μας το 2019 είναι 11 χιλιάδες 410. Τα ταξιδιωτικά γραφεία προσπαθούν να επιβιώσουν, να συρρικνωθούν ή να κλείσουν με τους χιλιάδες υπαλλήλους τους. Ενώ οι ανταγωνιστές μας στην Ευρώπη υποστηρίζουν χιλιάδες ευρώ σε επιχορηγήσεις για να διατηρήσουν τα ταξιδιωτικά τους γραφεία ζωντανά, δυστυχώς, ακόμη και στους ταξιδιωτικούς πράκτορες στερούνται πρόσβασης σε δάνεια για διάφορους λόγους. Οι περισσότερες εταιρείες κλείνουν, αλλά νοικιάζουν κλπ. τα πάγια έξοδα συνεχίζονται. Οι εταιρείες που απελπισούν την υποστήριξη μέσω επιχορηγήσεων αναμένουν τουλάχιστον μακροπρόθεσμη υποστήριξη χαμηλού επιτοκίου. Η συνεισφορά στα έξοδα προσωπικού επιδιώκει την αναβολή προηγούμενων φορολογικών χρεών. Ένας από τους πιο σημαντικούς πυλώνες του κλάδου που εξυπηρετεί σε διάφορους τομείς, το κλείσιμο ταξιδιωτικών γραφείων θα ήταν ένα από τα πιο σημαντικά χτυπήματα για τον τουρισμό της χώρας.

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ Μειώθηκε

class = “cf”>

Το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού τους τελευταίους 11 μήνες, σύμφωνα με στοιχεία που κυκλοφόρησαν από ξένους επισκέπτες που έφτασαν στην Τουρκία τον Ιανουάριο-Νοέμβριο μειώθηκαν κατά περίπου 72%. Σε ετήσια βάση, η μείωση ήταν 61,93 τοις εκατό.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το Υπουργείο ξένων επισκεπτών που επισκέφθηκαν την Τουρκία το Νοέμβριο για 834 χιλιάδες άτομα, η περίοδος Ιανουαρίου-Νοεμβρίου έπεσε εκατομμύρια άτομα στις 12:03.

Ανακοινώνοντας μια έκθεση σχετικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας στην τουριστική βιομηχανία, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες υπενθύμισε ότι ο τουρισμός παρέχει απασχόληση για 1 στα 10 άτομα, «Η απώλεια εισοδήματος στον τουρισμό μπορεί να φτάσει τα 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια. “120 εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους.” Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO), ο διεθνής τουρισμός έχει μειωθεί κατά 70% τους πρώτους οκτώ μήνες του 2020. Το τελευταίο τρίμηνο, σταμάτησε, ειδικά σε διάφορες περιοχές. Άρα είναι χάος.

ΤΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 2021;

Τι ελπίζαμε, τι βρήκαμε, τι περιμένουμε στον τουρισμό

Μπήκαμε το 2021 με τα νέα του εμβολιασμού από τη μία πλευρά και τις ημέρες αβεβαιότητας από την άλλη.
Δεν χρειάζεται να μιλάμε πάρα πολύ, η αναβίωση του τουρισμού εξαρτάται από τους ανθρώπους που ξεπερνούν τον φόβο … Αυτό μπορεί να είναι σε ένα μήνα ή ένα χρόνο … Θα ζήσουμε και θα το δούμε μαζί και θα λάβουμε μια στάση αναλόγως. Ο τουρισμός τρώει μόνο ψωμί εκατομμυρίων ανθρώπων σε κάθε τομέα της βιομηχανίας υπηρεσιών και της βιομηχανίας όλων των χωρών του κόσμου, όχι της Τουρκίας, η οικογένεια εξαπατά μόνο. Η ταραγμένη περίοδος που διανύουμε για περίπου ένα χρόνο έχει φθείρει την τουριστική κοινότητα σε όλο τον κόσμο. Επαγγελματίες του παγκόσμιου τουρισμού συνεχώς. “Υπό ποιες συνθήκες, πώς θα ανοίξουμε τις πόρτες μας στους τουρίστες, πότε θα ξεκινήσουν οι εκδρομές;” Λέει, “Πότε και πώς έρχονται ντόπιοι και ξένοι τουρίστες, πότε αρχίζουν οι άνθρωποι να επισκέπτονται;” συζητά έντονα την ερώτηση. Παρόλο που δεν θέλω να σκουραίνω τον αυχένα πάρα πολύ, δεν μπορώ ούτε να ψέψω ούτε να χαρίσω ελπίδα.

Ποιος ξέρει, ίσως το 2021 θα μπει στην ιστορία ως το έτος κατά το οποίο η λαχτάρα για διακοπές επιστρέφει έντονα και οι άνθρωποι περιφέρονται ελεύθερα μετά την επιδημία. Θα είναι μια χρονιά εμπειρίας κατά την οποία η έννοια της υγιεινής υπηρεσίας και τα νέα μοντέλα υπηρεσιών που ξεκινούν από ταξιδιωτικούς πράκτορες, ξενοδοχεία και εταιρείες αεροσκαφών θα δοκιμαστούν και θα τιμολογηθούν για πρώτη φορά. Από τον Απρίλιο έως τον Μάιο, τα αιτήματα των πελατών και οι προ-κρατήσεις θα μας εκπλήξουν και θα μας ενθουσιάσουν.
Τα νέα για το εμβόλιο κορώνας θα δώσουν επίσης ελπίδα στη βιομηχανία. Το 2021, η τραυματική διαδικασία που απορρέει από τον φόβο της ζωής στην οποία ζούμε θα επιλυθεί στον ψυχισμό και στον εγκέφαλο των πελατών και θα ξεκινήσει μια γρήγορη αλλά προσεκτική επιστροφή στην κοινωνική ζωή. Στις μέρες που αρχίζουμε να ανησυχούμε για την ξηρασία, η διαδικασία να γίνει μια κοινωνία που είναι πιο ευαίσθητη, καταναλώνει λιγότερο, μολύνει το περιβάλλον και καταστρέφει λιγότερο θα μειώσει ίσως τα απόβλητα στον τουρισμό.

Ως Karagöz Tourism Travel Agency, χάσαμε τις εκδρομές στα νησιά του Αιγαίου, τις περιηγήσεις στο χωριό, την κουλτούρα της πόλης και τα τρένα με τα οποία είμαστε ειδικοί. Χάσαμε να μοιραστούμε τους δρόμους, να συλλέξουμε φίλους και αναμνήσεις σε ταξίδια. Οι ελπίδες για τη σεζόν του 2021 αρχίζουν αργά να μεγαλώνουν ξανά. Με βάση αυτό είναι το “εμβόλιο”. Ο κόσμος αναμένει ανακούφιση, η καλοκαιρινή σεζόν του 2021 μπορεί να είναι καλύτερη από τη χρονιά που αφήσαμε πίσω, και εκείνοι που σχεδιάζουν θετικά σενάρια θα πρέπει επίσης να υποστηριχθούν. Φυσικά, οι αβεβαιότητες εξακολουθούν να προκαλούν καθυστέρηση του προγραμματισμού. αλλά παρά τον τουρισμό της Τουρκίας, το «τελευταίο νταϊκάκ» των ξένων τουριστών και των χωρών των πιστών πελατών μας, «υποθέτω ότι θα έπαιρνε σειρά. Εύχομαι ειλικρινά.

Ας είναι μια χρονιά στην οποία θα βρούμε υγιείς, ήρεμες και τις διαδρομές που χάνουμε …

.Source