Τι επισκέφτηκε η Dendias στην Άγκυρα για να σκεφτεί | Νέα της ατζέντας

Το ζήτημα του γιατί ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Δένδιας ήρθε στην Άγκυρα έχει αρχίσει να γίνεται σαφές. Είναι ένα σημαντικό ερωτηματικό γιατί ο Dendias ήταν τόσο προκλητικός και προκλητικός στη συνέντευξη τύπου στην Άγκυρα, καθώς και απειλητικός.

Πρέπει να υπάρχει λόγος για αυτήν την αλαζονική στάση, η οποία δεν συμμορφώνεται με την εθιμοτυπία εκτός από τις διπλωματικές πρακτικές που υιοθέτησε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών προς την κατεύθυνση του κοινού. Γενικά, αυτός ο λόγος αναζητήθηκε στην εγχώρια πολιτική της Ελλάδας, ζητήματα όπως ο Ντέντιας που παίζει για τη δεξιά πτέρυγα του κυβερνώντος Κόμματος Νέας Δημοκρατίας, ο Μιτσοτάκης ήταν πολυπόθητος και υποστηρίχθηκε ότι υπήρχαν διαφορές απόψεων μεταξύ του Μητσοτάκη και του Ντέντια στην εξωτερική πολιτική.

Η Ελλάδα για να αυξήσει την επίθεσή της εναντίον της Τουρκίας παρακολουθείται ήδη από την αναδρομική κυβέρνηση Μητσοτάκη στην εξουσία. Υπό τον Μητσοτάκη-Δένδια, η Ελλάδα επέστρεψε στις παλιές της ασθένειες στην εξωτερική της πολιτική και η πολιτική διεύρυνσης της Ελλάδας άρχισε να ακολουθείται φιλόδοξα και επιθετικά.

Είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα δεν εγκατέλειψε ποτέ τη Μεγάλη Ιδέα, την πολιτική της για τη διεύρυνση. Οι ελληνικές πολιτικές στην Κύπρο από τα μέσα της δεκαετίας του 1950 έως σήμερα, οι πρακτικές της Ελλάδας στο Αιγαίο από τη δεκαετία του 1970 κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, αποκαλύπτοντας τον χάρτη της Σεβίλλης στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και αποκαλύπτοντας την επιθυμία τους να επεκταθούν στην Ανατολική Μεσόγειο. είναι καλά σημάδια.

Είναι επίσης γεγονός ότι η Ελλάδα προσπάθησε να παράσχει υποστήριξη σε αυτές τις πολιτικές διεύρυνσης από τα ισχυρά κράτη της εποχής, στο παρελθόν και σήμερα, και ήταν επιτυχής από καιρό σε καιρό. Οι χώρες που έπαιξαν κυρίαρχο ρόλο στο διεθνές σύστημα της εποχής, στην ιστορία και σήμερα, υποστήριξαν τα αιτήματα διεύρυνσης και τις πολιτικές της Ελλάδας για διάφορους και διαφορετικούς λόγους, αλλά με αυτόν τον τρόπο, στοχεύουν κυρίως στην πραγματοποίηση των δικών τους συμφερόντων.

Είναι επίσης αλήθεια ότι ο ελληνικός λαός μερικές φορές πλήρωνε βαρύτιμους λογαριασμούς και κόστος σε αντάλλαγμα για αυτήν την πολιτική, οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη από τα ισχυρά κράτη της εποχής. Ένα από τα καλύτερα παραδείγματα αυτού στην ιστορία είναι οι Καθολικές και Προτεσταντικές βασιλικές οικογένειες που επιβάλλονται στην Ορθόδοξη Ελλάδα ως αρχηγός κράτους.

Η Ελλάδα έλαβε υποστήριξη από το Ηνωμένο Βασίλειο για να πραγματοποιήσει τη Μεγάλη Ιδέα μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αν και το Ηνωμένο Βασίλειο υποστήριξε το όνειρο της Ελλάδας για μια νέα «Βυζαντινή Αυτοκρατορία» προκειμένου να επιβάλει τη Συνθήκη των Σεβρών στους Τούρκους, η Ελλάδα υπέστη μεγάλη ήττα στην Ανατολία και ο ελληνικός λαός έπρεπε να πληρώσει ένα τεράστιο τίμημα ως αντάλλαγμα για την υποστήριξη του Ηνωμένο Βασίλειο.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά την εξουσία του Κόμματος Νέας Δημοκρατίας της Ελλάδας έχει σκληρύνει την επιθετική πολιτική της Τουρκίας και η Αθήνα φαίνεται να εφαρμόζει πολιτικές πρακτικής. Όπως είδαμε στην ιστορία, η Ελλάδα γνωρίζει ότι αυτή τη φορά δεν μπορεί να εφαρμόσει τις επιθετικές πολιτικές και τις απαιτήσεις της διεύρυνσης χωρίς την υποστήριξη ισχυρών χωρών στο τρέχον διεθνές σύστημα.

Συνεπώς, η Ελλάδα εξακολουθεί να κρύβεται πίσω από την ΕΕ και τις ΗΠΑ, με τα συνολικά διμερή προβλήματα μεταξύ της ίδιας της Τουρκίας και εάν φαίνεται ότι η Τουρκία κατέβαλε προσπάθεια σαν να ήταν από τη Δύση και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Από την απειλητική στάση του Dendias στην Άγκυρα γίνεται κατανοητό ότι η υποτιθέμενη υποστήριξη της ΕΕ, η οποία μετατράπηκε σε αλληλεγγύη γειτονιάς και έδωσε την εντύπωση ότι έδωσε στην Ελλάδα ρητορική, χαλάσει την Αθήνα ακόμη περισσότερο.

Στην πραγματικότητα, αμέσως μετά την απόρριψη του Σχεδίου Ανάν, το οποίο υποστήριξε επίσης, η ΕΕ, η οποία έκανε ένα μεγάλο λάθος με την ένταξη της Νότιας Κύπρου στην ένωση, επιβραβεύοντας την ασυμβίβαστη στάση του ελληνικού / ελληνικού δίδυμου και κάνοντας ένα ομοσπονδιακό ενιαίο κράτος Η λύση που βασίζεται στην πολιτική ισότητα των δύο κοινοτήτων του νησιού, είναι τώρα στην πραγματικότητα, κάνει μεγάλο μειονέκτημα στον ελληνικό λαό, φαίνεται να υποστηρίζει τις επιθετικές, επεκτατικές πολιτικές της Αθήνας, ακόμη και με λόγια.

Ο Μητσοτάκης διπλός-Dendias θα είναι επικεφαλής της ΕΕ το 2020, εφαρμόζοντας τις κυρώσεις στην Τουρκία, η ΕΕ υποστηρίζει πλήρως το συμπέρασμα είναι αλήθεια ότι μετά από μεταφορά της αίτησης. Είναι σαφές ότι πολλές χώρες εντός της ΕΕ γνωρίζουν ότι η Αθήνα δεν συμμορφώνεται με το διεθνές δίκαιο, όπως ο Dendias ισχυρίστηκε αλαζονικά και πάλι στην Άγκυρα, τις πρακτικές και τις φιλοδοξίες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ότι αυτές οι χώρες ήταν ο λόγος για την έλλειψη λύσης στην Κύπρο, ότι το ελληνικό / ελληνικό δίδυμο κατέστρεψε το κυπριακό κράτος που ιδρύθηκε το 1960, ότι το Ελληνο / ελληνικό ζευγάρι δεν άφησε άλλη λύση εκτός από την τουρκική και την ελληνική ζωή δίπλα-δίπλα το νησί μετά από 60 χρόνια. Είναι αδύνατο να μην το γνωρίζουν.

Πολλές περιοχές από τις ρίζες της ιστορίας και της γεωγραφίας, υπάρχουν πολλά σοβαρά προβλήματα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Από την αρχή, δεν υπήρχε πολιτική βούληση για επίλυση αυτών των προβλημάτων στην Αθήνα. Μετά την εξουσία του ζευγαριού Mitsotakis-Dendias στην Αθήνα, αυτά τα προβλήματα έχουν γίνει αδύνατο να επιλυθούν σήμερα.

Σε αυτήν την περίπτωση, το πάγωμα των προβλημάτων εμφανίζεται ως η μόνη θεραπεία, όπως έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθόν. Ένα από τα καλύτερα παραδείγματα αυτής της κατάστασης είναι η περίοδος προσέγγισης Παπανδρέου-Cem Τουρκίας-Ελλάδας. Πρεσβεία στην Αθήνα κατά την περίοδο μου στην Άγκυρα και την Αθήνα συμπεριφέρθηκαν με αυτόν τον τρόπο, τα ζητήματα παγώματος ήταν περιοχές yönelinil που θα μπορούσαν να γίνουν συνεργασία, οι σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας έχουν αναπτυχθεί ραγδαία στον οικονομικό τομέα.

Η παρουσία του Υφυπουργού αρμόδια για τα οικονομικά ζητήματα στην αντιπροσωπεία του Δένδια στην Άγκυρα δημιούργησε την εντύπωση ότι η Αθήνα εξετάζει και πάλι τους τομείς στους οποίους μπορεί να γίνει συνεργασία παγώνοντας τα προβλήματα και ότι μπορούν να γίνουν νέα ανοίγματα στον τομέα της οικονομικής συνεργασίας αναμενόμενος.

Ωστόσο, η αρνητική στάση του Dendias στη συνέντευξη τύπου στην Άγκυρα και η δημόσια συζήτηση για τη στάση της Αθήνας στα προβλήματα χωρίς να προσθέσει κάτι νέο σήμαινε ότι η Ελλάδα δεν ήταν έτοιμη για αυτό και ήθελε να συνεχίσει την επιθετική της στάση και τις επεκτατικές πολιτικές της. Ωστόσο, η ΕΕ και οι ΗΠΑ θα είναι σε θέση να αποθαρρύνουν μια σοβαρή πίεση, ο Μιτσοτάκης διπλός-Dendias θα ηγηθεί αυτής της αρνητικής συμπεριφοράς από τις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας, αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε κλιμάκωση.

Source