Τι μάθαμε για τους εξωγήινους στο διάστημα το 2020; Τι μπορούμε να περιμένουμε το 2021;

Η επιδημία Cornivirus μπορεί να έχει τραβήξει την προσοχή πολλών επιστημόνων σε όλο τον κόσμο φέτος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτή η αναγκαστική προσγείωση έχει θέσει τέρμα στο ενδιαφέρον για διαστημικά μυστήρια, διαστημικές ανακαλύψεις.

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ CYPRUS ΕΔΩ Android Για Android և ΕΔΩ για iOS

Ένας άλλος χρόνος προόδου έχει σημειωθεί στα διαστημικά επιτεύγματα, οι «φίλοι» των εξωγήινων δεν έχουν παραπονεθεί.

Εδώ είναι μια επιλογή αυτών των ανακαλύψεων που ξεχώρισαν με την πάροδο του χρόνου.

* Εδώ είναι οι πιο κοντινές և πιο καυτές φωτογραφίες.

Εδώ και χρόνια, οι επιστήμονες αγωνίζονται να αποκαλύψουν τα μυστήρια του γονικού μας αστεριού, όπως γιατί η ατμόσφαιρά της είναι πιο ζεστή από την επιφάνειά της ή τι προκαλεί τις δυνητικά καταστροφικές εκρήξεις της μάζας της κορώνας. Φέτος, δύο διαστημικά παρατηρητήρια, η ηλιακή τροχιά (NASA և ESA) και το Hi-C (NASA), πήραν πιο λεπτομερείς, ενημερωμένες φωτογραφίες του Ήλιου για να βοηθήσουν τους επιστήμονες να κατανοήσουν καλύτερα την ατμόσφαιρα του Ήλιου. επηρέασαν τη Γη.

* Ανίχνευση σεισμού στον Άρη.

Το σεισμόμετρο του αμερικανικού ρομποτικού εργαστηρίου InSight, το οποίο έφτασε σε έναν γειτονικό πλανήτη το 2018, κατέγραψε εκατοντάδες μικρομεσαίους σεισμούς, κυρίως από την ηφαιστειακή ενεργή περιοχή του Cerberus Fossae.

* Κινέζικα σχέδια από τη Σελήνη.

Το 2019, η Κίνα έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που “έβαλε πόδι” στη σκοτεινή (αόρατη) πλευρά του φεγγαριού και το 2020 έγινε η πρώτη χώρα σε δεκαετίες που συγκέντρωσε σεληνιακά δείγματα (για πρώτη φορά από τις αποστολές “Apollo” της NASA), Samples Λαμβάνοντας το κινεζικό πλοίο Chang’e-5 από το ηφαιστειακό πεδίο Oceanus Procellarum (καταιγίδα ωκεανός), έπεσαν με επιτυχία στην Εσωτερική Μογγολία της Κίνας.

* Λίγο νερό στο φεγγάρι.

Οι επιστήμονες των ΗΠΑ λένε ότι με βάση την ανάλυση νεότερων επιστημονικών δεδομένων, το φεγγάρι έχει σημαντική ποσότητα νερού που μπορεί αργότερα να χρησιμοποιηθεί για να σχηματίσει την πρώτη σεληνιακή βάση.

* Η Japan Aponia և USA έχει συλλέξει δείγματα από αστεροειδείς.

Πρωτοπόρος του αστεροειδούς “Κυνήγι” Ιαπωνία Η Aponia έχει συλλέξει δείγματα του αστεροειδούς Ryugu, που εμφανίστηκαν με επιτυχία στα χέρια Ιαπώνων επιστημόνων φέτος. Ταυτόχρονα, οι Ηνωμένες Πολιτείες έγιναν η δεύτερη χώρα μετά την Ιαπωνία Aponia που συγκέντρωσε δείγματα από τον αστεροειδή Benoit χάρη στο διαστημικό σκάφος Osiris-Rex της NASA. Τα δείγματα αναμένεται να φτάσουν στη Γη το 2023.

* Δύο επετείους և Νόμπελ.

Φέτος, το Αμερικανικό Διαστημικό Τηλεσκόπιο Hubble γιόρτασε τα 30α γενέθλιά του και ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS) γιόρτασε 30 χρόνια αδιάκοπης ζωής αστροναυτών σε αυτό. Ταυτόχρονα, το βραβείο Νόμπελ στη Φυσική 2020. Αναφέρεται στις μαύρες τρύπες του σύμπαντος έως ότου οι αστρονόμοι ανακάλυψαν την πλησιέστερη μαύρη τρύπα στη Γη 1.000 έτη φωτός μακριά, την πρώτη μεσαίου μεγέθους μαύρη τρύπα.

* Πρώτη αναζήτηση FRB.

Για πρώτη φορά, οι αστρονόμοι πιστεύουν ότι ανακάλυψαν την πηγή ενός μυστηριώδους φαινομένου στο διάστημα – μια γρήγορη έκρηξη ραδιοφώνου – σε ένα αστέρι νετρονίων σε τροχιά γύρω από ένα ισχυρό μαγνητικό πεδίο (μαγνητό).

* Ξένο ραδιοφωνικό σήμα από το Near Centauri.

Οι αστρονόμοι που ανιχνεύουν τον ουρανό για ίχνη εξωγήινης ζωής δήλωσαν ότι έχουν ανακαλύψει ένα μυστηριώδες ραδιοφωνικό σήμα 980-megawatt που προέρχεται από το πλησιέστερο αστέρι στη Γη, το Near Centaur, 4,2 έτη φωτός μακριά. Εξωπλανήτες ανακαλύφθηκαν σε αυτό το αστρικό σύστημα πριν από λίγα χρόνια, ένα από τα οποία φαίνεται να έχει ομοιότητες με τη Γη. Το σήμα θα εξεταστεί αργότερα για να εκτιμηθεί εάν είναι φυσικής προέλευσης.

* Ξένα βακτήρια στα σύννεφα της Αφροδίτης.

Οι επιστήμονες ανακοίνωσαν την πιθανή ανακάλυψη βακτηρίων στα πυκνά σύννεφα της καυτής και ασφυκτικής Αφροδίτης. Ειδήσεις που έχουν εμπνεύσει τους αστρονόμους, αλλά πολλοί επιστήμονες είναι εξαιρετικά δύσπιστοι για την ακρίβεια της αξιολόγησης, η οποία βασίζεται στην ανακάλυψη της φωσφίνης, ενός σπάνιου τοξικού αερίου που παράγεται συχνά από μικροοργανισμούς στη Γη.

* Αλλοδαποί πλοία στη Γη;

Το αμερικανικό ναυτικό κυκλοφόρησε ένα νέο βίντεο στο οποίο οι αμερικανοί πιλότοι πυροβολούν UFO με απίστευτες ταχύτητες, εκτελούν απίστευτους ελιγμούς που δεν μπορεί να κάνει καμία (διάσημη) χώρα.

2021

Η Πρωτοχρονιά (προγραμματισμένη για τις 18 Φεβρουαρίου) αναμένεται να φτάσει στον Mars ater Jez Crater, το ρομποτικό ρομπότ Mars 2020 Perseverance της αμερικανικής αποστολής, δίνοντας νέα ώθηση στις ανακαλύψεις του γειτονικού πλανήτη. Η ίδια αποστολή θα περιλαμβάνει το πρώτο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα που θα πετάξει σε άλλο ουράνιο σώμα.

Ταυτόχρονα, η κινεζική αποστολή Tianwen-1 θα φτάσει στον Άρη, η οποία θα περάσει σε τροχιά και, στη συνέχεια, θα στείλει ένα ρομποτικό ρόβερ στην επιφάνειά του (προσγείωση αναμένεται τον Απρίλιο), καθώς και την ιστορική αποστολή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. , η πρώτη από μια αραβική χώρα που αναμένεται να βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Άρη γύρω στις 9 Φεβρουαρίου.

Χρόνια αργότερα, μπορεί να είναι οι πρώτες παρατηρήσεις του διάδοχου του Hubble, James Ames Webb, του μεγαλύτερου (και πιο ισχυρού) αμερικανικού οπτικού τηλεσκοπίου.

Ταυτόχρονα, θα συνεχιστεί η εφαρμογή του προγράμματος “Artemis” της NASA, το οποίο στοχεύει να επιστρέψει Αμερικανούς αστροναύτες (և πρώτη γυναίκα) στη Σελήνη το 2024. Τόσο από τη NASA όσο και από τις θυγατρικές ιδιωτικές αμερικανικές εταιρείες της, αλλά και από άλλες χώρες (Ρωσία, Ινδία, Ιαπωνία απώνια).

Η αποστολή των ΗΠΑ DART στους αστεροειδείς Gemini և Dimorpho θα ξεκινήσει τον Ιούλιο, η οποία είναι η πρώτη αντίστροφη δοκιμή από την τροχιά τους εάν ανακαλυφθεί στο μέλλον ένας αστεροειδής που απειλεί τη Γη. Τον Οκτώβριο, η αμερικανική αποστολή Λούσι, η 12χρονη «Οδύσσεια» πρόκειται να ξεκινήσει, η οποία θα περάσει περίπου οκτώ αστεροειδείς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Source