Τι σημαίνει η λαγνεία της λέξης; – Daily News Συγγραφείς

Συνεχίζω να εστιάζω σε μερικά από τα θέματα του βιβλίου που είπε ο İsmail Hakkı Bursevi για τον σεΐχη του και τον δάσκαλό του, Osman Fazlı.
“Επιστήμη πριν από τον Σουφισμό, μέση πράξειςΑλλαγή “ Η έκφραση με τη μορφή είναι διάσημη. Αυτό Για να επωφεληθείτε από το πεδίο του Σουφισμού Πρώτα απ ‘όλα, επαρκής γνώση θρησκευτικών θεμάτων πρέπει να έχουν. Τουλάχιστον “έξωΠράγμα πληροφορίες ” αυτό που ονομάζουμε είναι το Ισλάμ Είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε τα βασικά.
Σε αυτό το θέμα, ο Osman Fazlı λέει:
“Πρώτα απ ‘όλα είναι η προφανής, δηλαδή η θρησκεία Μαθαίνοντας τις πληροφορίες για το σχήμα Θέλω; απρόθυμοι να το αποδεχτώ αυτό καθένας στην εκπαίδευση του Σουφισμού (seyrü suluk) Δεν ΔΕΧΟΜΑΙ. Απολύτως ummi κάποιος (που δεν μπορεί να διαβάσει και να γράψει) χαλίφης, δηλαδή καθοδήγηση και πνευματική εκπαίδευση Δεν κάνω τον αξιωματικό. Ένα τουλάχιστον Διαβάζοντας τούρκικα βιβλία και λύση πρέπει να είναι σε επίπεδο για να το βρει. “

ΠΟΙΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Ο mailsmail Hakkı Bursevi είναι ο πιο αφοσιωμένος μαθητής και μαθητής του Osman Fazlı. Ο Μπουρσέι είχε πάει να τον επισκεφτεί ενώ ήταν στην εξορία στην Κύπρο. Ο Μπουρσέι ήταν κάποιος που είχε ένα στυλό και έγραψε ποίηση. Ο δάσκαλός του του ζήτησε να γράψει μια ωδή για την Κύπρο. Του ζήτησε να επαινέσει το νησί, τα κάστρα του και τους ανθρώπους του. Στη συνέχεια, έκανε την ακόλουθη υπενθύμιση: “Γράψτε ποίηση, έπαινο, σε στυλό πάρτε το, αλλά μην λαχταράτε τη λέξη. “ “Λαγνεία λέξης”Καταρχάς, καταλαβαίνουμε τα εξής: Είναι αρετή να λέμε ποίηση, να γράφουμε καλά και να μιλάμε καλά. Οι άνθρωποι δείχνουν ενδιαφέρον για αυτά.
Αλλά σύμφωνα με την κατανόηση των αγίων, αυτά είναι εργαλεία. Όσοι είναι επιτυχημένοι σε αυτόν τον τομέα πρέπει να είναι ταπεινοί, επομένως δεν πρέπει να φτάνουν στα άκρα, ειδικά δεν πρέπει να παγιδεύονται στο εγώ.
Μερικές από τις συμβουλές του Osman Fazlı: “Κανείςεσείς μην καταραστείτε Επειδή η κατάρα είναι το όριό σου Αν περάσει, θα είσαι σκληρός, κατάρα όποιος διαπράξεις θα καταπιεσθεί. “ Λέει τα εξής: “Από το δικαίωμα στο κοινό ή το κοινό επιτρέπεται να παραπονιέται προς τα δεξιά δεν είναι. Πραγματικός πράκτορας (εκτελεστής της εργασίας) Πρέπει να δείτε. Επειδή ο πραγματικός δράστης Είναι Αυτός (Θεός) και όχι άλλος. “

ΤΕΜΠΕΡΙΚ
“Teberrük”
Για να θεωρηθεί τυχερός σημαίνει αποδοχή ευλογημένη. Ο Μπουρσέι θυμίζει ένα περιστατικό ανάμεσα σε αυτόν και τον σεΐχη του: Μια μέρα, ενώ ήταν σε συνομιλία, ο δάσκαλός του του έδωσε ένα λεπτό και ελαφρύ miswak (το miswak φτιάχτηκε από το κλαδί ενός ινώδους δέντρου που χρησιμοποιείται για να βουρτσίζει τα δόντια).
Ο Bursevi λέει ότι έχει το δικό του miswak, αλλά δέχεται με χαρά αυτό το δώρο και λέει: “Αυτό είναι για μένα είναι ευλογημένος. Όταν πεθαίνω είναι το σάβανο μου Θα τους κληρώσω να το βάλουν μέσα.
Επειδή άγγιξε το ευλογημένο χέρι σας.
Ότι αυτό το χέρι δεν θα καεί στην κόλαση Πιστεύω. “ Στη συνέχεια των λέξεων του Μπουρσέι, ο Προφήτης Τα γένια του κυρίου μας ανήκουν σε αυτόν άλλες αναμνήσεις και το νερό του Ζαμάμ δείχνει ότι είναι ευλογημένος.
Σήμερα, με μια πιο θετικιστική σκέψη, τέτοιες πρακτικές δεν αντιμετωπίζονται καλά.
Αυτές ήταν οι απόψεις ενός μεγάλου μελετητή Σούφι του 17ου αιώνα. Αυτά τα είδη πεποιθήσεων και πρακτικών συνεχίζονται στο λαϊκό Ισλάμ μας. Δεδομένου ότι δεν υπήρχαν τραπέζια ή γραφεία σε δερβίση, όπως στα σχολεία, η εκπαίδευση διεξήχθη καθισμένος στο έδαφος. Ο Osman Fazlı δεν επέτρεψε στους μαθητές να βάλουν το βιβλίο στο έδαφος, και ήθελε το βιβλίο να κρατηθεί στο στήθος για να σέβεται την επιστήμη. Δεν θα συναινέσει να βγάλει μια φανέλα από ένα βιβλίο που δεν ήταν σκληρό εξώφυλλο και έκανε ακατάστατο και διαβασμένο. Θα διατάξει να διατηρηθεί το βιβλίο στο σύνολό του.

Source