Τι σημαίνει ο παράγοντας που ενημερώνει τη Sofia Bekatoru για τη σεξουαλική βία; Παρέμβαση του Εισαγγελέα

Αναμένεται ότι ο επικεφαλής της Εισαγγελίας των Αθηνών θα διατάξει προκαταρκτική έρευνα για το περιστατικό. Στις αρχές της εβδομάδας, ο Ολυμπιονίας θα κληθεί στο εισαγγελέα για να καταθέσει. Τι λέει ο πράκτορας που παραπονέθηκε στη Σόφια Μπακατούρου;

Σε γραπτή δήλωση, ο πράκτορας, ο οποίος κατηγορεί την Ολυμπιονίκη Σόφια Μπεκατόρου για σεξουαλική παρενόχληση, κατηγορείται ότι συμπεριέλαβε το όνομά του στη διαμαρτυρία.

Σύμφωνα με έκθεση του Πρακτορείου Ειδήσεων Αθηνών-Μακεδονίας (APE-MPE), ο Πρόεδρος της ΕΕΕ Αντώνης Δημητρακόπουλος παραιτήθηκε, αλλά παραιτήθηκε.

Η γραπτή δήλωση του πράκτορα που κατηγορεί την κα Bekatoru για σεξουαλική επίθεση έχει ως εξής:

Αναμένεται ότι οι καταγγελίες ενός δημόσιου προσώπου εναντίον μου, οι οποίες είναι γνωστές, έχουν ευρύ κοινωνικό αντίκτυπο, αναμένεται να προκαλέσουν δημόσιο ενδιαφέρον, να δημιουργήσουν συναισθήματα συμπόνιας για τον καταγγέλλοντα, αηδία για τον υποτιθέμενο «εγκληματία». Ωστόσο, είναι το λιγότερο επίτευγμα οποιασδήποτε δημοκρατίας στο κράτος δικαίου – η αντίστοιχη υποχρέωση των θεσμών της, όπως τα μέσα ενημέρωσης – να μην στοχεύουν ανθρώπους, να μην μοιράζονται τις φωτογραφίες τους, να μην ικανοποιούν τον υποτιθέμενο «εγκληματία» πριν του επιτραπεί να μιλήσει. τη δική του άποψη για εκδηλώσεις που δημοσιεύθηκαν από τρίτους. Όλα όσα σέβεται η δικαιοσύνη, ως σε μεγάλο βαθμό αρμόδιο σώμα σε τέτοιες περιπτώσεις, έχει ήδη παραβιαστεί από τους μεταγενέστερους μιμητές της, οι οποίοι την αντικαθιστούν στο έργο τους. Καλώ το κράτος, τα θεσμικά όργανα, τα μέσα ενημέρωσης να σέβονται πρώτα την οικογένειά μου, τα παιδιά μου, τα εγγόνια μου, να περιμένουν τι πρέπει τώρα να ενσταλάξω σε κάθε αρμόδιο σώμα και να αποφύγω κάθε ενέργεια που θα πέσει θύμα των μελλοντικών μελών της. “Η οικογένειά μου και εσύ.”

Δίωξη παρέμβαση μετά την καταγγελία βιασμού

Η επικεφαλής του Πρωτοδικείου Αθηνών, Σωτηρία Παπαγεωρακοκοπούλου, διέταξε επίσημη έρευνα για ισχυρισμούς ότι η Ολυμπιάδα Σοφία Μπεκατόρου παραπονέθηκε δημοσίως για τη σεξουαλική της επίθεση, προκαλώντας σοκ σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα κληθεί στο εισαγγελέα την επόμενη Δευτέρα, το αργότερο την Τρίτη, για να καταθέσει, ανεξάρτητα από το εάν η φερόμενη πράξη φέρεται να διαπράχθηκε πριν από χρόνια, οπότε έχει κηρυχθεί άκυρη.

Ταυτόχρονα, οι πληροφορίες δείχνουν ότι η Σόφια Μπεκατόρου έχει ήδη υπαινίσσεται τις σεξουαλικές επιθέσεις της στο πλαίσιο της έρευνας που διενήργησε ο Εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτσόγλου μετά τις κατηγορίες του Ολυμπιακού παίκτη Νίκου Κακλαμάνη για κακοδιαχείριση στην Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.

Ωστόσο, το περιεχόμενο αυτής της κατάθεσης είναι άγνωστο. Το σημαντικό είναι ότι η Σόφια Μπεκατόρου θα δώσει μια λεπτομερή μαρτυρία με την επίσημη παρέμβαση της Εισαγγελίας Αθηνών, ακόμα κι αν λέγεται ότι η πράξη έλαβε χώρα πριν από 23 χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ- SKAI.GR/cnn.gr

Source