Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν εργάζεστε στο κρεβάτι για ένα χρόνο;

Η ιδέα της άσκησης από το κρεβάτι είναι συναρπαστική, αλλά η μετατροπή του στρώματος σε γραφείο μπορεί να προκαλέσει μια ποικιλία προβλημάτων υγείας, τόσο ψυχολογικά όσο και σωματικά.

Κατεβάστε το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ IM ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Για πολλούς, η εργασία από το σπίτι σημαίνει εργασία από το κρεβάτι. Ντύσιμο գնալ Το να πηγαίνεις στο γραφείο απέχει πολύ από το να ρίχνεις λίγο νερό στο πρόσωπό σου ացնել να ανοίξεις τον υπολογιστή ενώ είσαι καλυμμένος κάτω από την κουβέρτα σου.

Ο αριθμός των ατόμων που εργάζονται από τα κρεβάτια τους είναι σημαντικός. Σύμφωνα με έρευνα του Νοεμβρίου 2020, το 72% των 1.000 Αμερικανών που ρωτήθηκαν δήλωσαν ότι εργάστηκαν μακριά από το σπίτι κατά τη διάρκεια της επιδημίας. 50% ανάπτυξη από την αρχή της κρίσης. Ένας στους 10 λέει ότι έχει περάσει “το μεγαλύτερο μέρος ή όλη την εβδομάδα εργασίας” – 24 έως 40 ώρες ή περισσότερο – στο κρεβάτι. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους νέους υπαλλήλους.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι ηλικίας 18 έως 34 ετών είναι λιγότερο πιθανό να έχουν γραφείο, καρέκλα ή εργασία στο κρεβάτι σε σχέση με τους ηλικιωμένους εργαζόμενους.

Ωστόσο, η εργασία από το κρεβάτι δεν έχει την κατάλληλη καρέκλα. Πολλοί αγαπούν τη ζεστασιά και την άνεση που προσφέρει. Αναζητώντας το hashtag #WorkFromBed στο Instagram, θα δείτε χιλιάδες φωτογραφίες, πολλές από τις οποίες περιλαμβάνουν χαμογελαστά άτομα που φορούν πιτζάμες, ένα φλιτζάνι καφέ ή ακόμα και ένα δίσκο πρωινού.

Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι η μετατροπή του κρεβατιού σας σε γραφείο μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα υγείας, τόσο ψυχολογικά όσο και σωματικά, σύμφωνα με μια έκθεση του BBC. Και ακόμη και αν δεν τις παρατηρήσετε τώρα, μπορεί να υπάρχουν παρενέργειες στη ζωή, πιθανώς μόνιμες.

Εργονομικός εφιάλτης

Βεβαίως, η εργασία από το σπίτι είναι ένα προνόμιο που δεν προσφέρεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους. Επίσης, για μερικούς απομακρυσμένους εργαζόμενους, αυτό σημαίνει ότι η εργασία από το κρεβάτι μπορεί να είναι η μόνη επιλογή τους.

Ωστόσο, για άλλους είναι η ευκολότερη επιλογή, καθώς μπορεί να έχουν επιτραπέζιο ή τραπέζι κουζίνας για να ρυθμίσουν τον υπολογιστή τους. Απλώς προτιμούν να μην το κάνουν.

Οι ειδικοί λένε ότι η ανεξάρτητη εργασία στο κρεβάτι είναι κάτι που μπορεί να αποφευχθεί ή όχι, η εργονομική συμβουλή είναι η ίδια! Δεν είναι καλό για το σώμα σας, οπότε είναι πολύ πιθανό να αλλάξετε τη στάση σας և για να υποστηρίξετε διαφορετικά μέρη του σώματός σας όπου είναι δυνατόν

Ο λαιμός, η πλάτη, οι μηροί κ.λπ. είναι τεταμένοι όταν βρίσκεστε σε μια μαλακή επιφάνεια που σας ενθαρρύνει να πιέσετε ή να τεντώσετε.

Σύμφωνα με τη Susan Halbeck της κλινικής Mayo, ένα από τα μεγαλύτερα ινστιτούτα ιατρικής έρευνας στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι νέοι είναι πιο πιθανό να πέσουν θύματα αυτών των κακών συνηθειών επειδή μπορεί να μην αισθάνονται άγχος ταυτόχρονα. Αλλά ο πόνος θα αυξηθεί με την πάροδο του χρόνου. Και ανάλογα με το πόσο κακές είναι οι συνήθειές σας τον τελευταίο χρόνο, η ζημιά μπορεί ήδη να γίνει. Εξαρτάται από το άτομο, αλλά μπορεί να είναι πολύ αργά για την αντιμετώπιση των εργονομικών ζητημάτων που θα αντιμετωπίσετε με την ηλικία.

Αυτές οι ασθένειες μπορεί να περιλαμβάνουν απλούς πονοκεφάλους, μπορούν επίσης να εξαπλωθούν σε επίμονο πόνο στην πλάτη, αρθρίτιδα ή πόνο στον αυχένα. Πόνος στα οστά, τους συνδέσμους και τους μυς του λαιμού που επιτρέπουν την κίνηση. “Όλα είναι καλύτερα από τη συνέχιση αυτής της κακής συνήθειας. “Όποτε μπορείτε, σταματήστε”, λέει ο Halbeck.

Εάν πρέπει να συνεχίσετε να εργάζεστε από το κρεβάτι, προσπαθήστε να καθίσετε σε μια καρέκλα όσο μπορείτε, և στοχεύστε σε μια “ουδέτερη στάση”, δηλαδή, αποφύγετε να πιέσετε οποιοδήποτε μέρος του σώματός σας.

Σηκώστε ένα μαξιλάρι, γλιστρήστε το στην πλάτη σας για να στηρίξετε τη μέση σας, βάλτε τα μαξιλάρια κάτω από τα γόνατά σας, προσπαθήστε να διαχωρίσετε την οθόνη από το πληκτρολόγιο, τοποθετήστε την οθόνη σε επίπεδο ματιού ή υψηλότερο. Ό, τι κι αν κάνετε, αποφύγετε να ξαπλώνετε. Κουράζει πραγματικά το λαιμό και τους αγκώνες σας.

Σε περίπτωση αμφιβολίας, να είστε δημιουργικοί, για παράδειγμα, χρησιμοποιήστε μια σιδερώστρα ως προσωρινό μόνιμο τραπέζι. “Εάν πρόκειται να εργαστείτε από το σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα”, προβλέπουν οι ειδικοί, θα εργαστούμε, “αξίζει πραγματικά να επενδύσετε σε έναν καλό χώρο εργασίας, ακόμα κι αν είναι πολύ μικρό”, προσθέτει ο Halbeck.

“Κάψιμο” του εγκεφάλου σας

Όταν εργάζεστε στο κρεβάτι για ένα χρόνο, όχι μόνο το σώμα σας καταρρέει. Μπορεί επίσης να είναι κακό για την παραγωγικότητα και τις συνήθειες ύπνου σας.

«Μπορούμε να κάνουμε οποιοδήποτε από αυτά τα πράγματα στο κρεβάτι», δήλωσε η Rachel Salas, αναπληρώτρια καθηγήτρια νευρολογίας στο πανεπιστήμιο Johns ounce Hopkins στο Μέριλαντ. Αρχίζει να χτίζει αυτές τις σχέσεις, οι οποίες τελικά μετατρέπονται σε φυσιολογική συμπεριφορά ».

Αυτό ονομάζουν οι ειδικοί “υγιεινή ύπνου”. Το να φοράτε πιτζάμες τη νύχτα είναι καλή υγιεινή ύπνου, καθώς λέει στο σώμα σας ότι είναι καιρός να “απενεργοποιήσετε τους διακόπτες”. Η περιήγηση στο Διαδίκτυο ή η αποστολή email στο κρεβάτι είναι κακή υγιεινή ύπνου.

Έτσι, όταν εργάζεστε στο κρεβάτι με φορητό υπολογιστή, τηλέφωνο, όλες τις φωτεινές οθόνες που απαιτεί η εργασία σας κάθε μέρα, ο εγκέφαλος και το σώμα σας σταματούν τελικά να συνδέουν το κρεβάτι με ανάπαυση. “Αυτός είναι ένας μεγάλος λόγος που η επιδημία οδήγησε σε” στεφανιαία αϋπνία “, δήλωσε ο Salas, αναφερόμενος στην παγκόσμια αύξηση της αϋπνίας που συνοδεύει το Covid-19.

“Στην πραγματικότητα εκπαιδεύεις τον εγκέφαλό σου για να είσαι σε εγρήγορση.” Όταν προσπαθείτε να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε, ο εγκέφαλός σας είναι, “Περιμένετε ένα λεπτό, τι κάνουμε;” “Αυτή είναι ώρα εργασίας.”

Κάνοντας αυτό για ένα χρόνο ή για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να οδηγήσει σε αϋπνία ή κάτι που ονομάζεται διαταραχή του κιρκαδικού ρυθμού. Τότε τα φυσικά ρολόγια του σώματός μας, που μας λένε πότε πρέπει να κοιμηθούμε, πετάγονται για πολύ καιρό. Σύμφωνα με τον Salas, αυτό μπορεί επίσης να επιδεινώσει τα προβλήματα ύπνου που μπορεί να έχετε, όπως το σύνδρομο Restless Legs.

Και όπως λένε οι ειδικοί, δυσάρεστες νύχτες, πόνοι στο σώμα ή και οι δύο σημαίνουν ότι είναι λιγότερο πιθανό να είστε παραγωγικοί, δημιουργικοί ή εστιασμένοι, κάτι που θα επηρεάσει την εργασία σας.

Είναι πρόβλημα για όλους.

Ωστόσο, το πιο καταστροφικό πρόβλημα είναι ότι όλα αυτά τα πιθανά προβλήματα μπορούν να προκύψουν σε μερικούς εργαζόμενους στο κρεβάτι αλλά όχι με άλλους.

“Ορισμένοι ορκίζονται ότι δεν είναι πρόβλημα για αυτούς. «Μπορούν να δουλέψουν στο κρεβάτι, μπορούν να κοιμηθούν στο κρεβάτι», λέει ο Salas. «Μπορούν να κάνουν ό, τι θέλουν στο κρεβάτι, δεν θα επηρεάσει τον ύπνο τους».

Γονίδια, περιβαλλοντικοί παράγοντες, πόσο άσχημα είναι οι συνήθειές σας, ժամանակ πόσο καιρό τα έχετε, η ηλικία σας παίζει ρόλο στο αν θα είναι κακό να εργάζεστε από το κρεβάτι για ένα χρόνο ή περισσότερο.

Και πριν σηκωθείτε από το κρεβάτι, μπορεί να μην χρειαστεί να αλλάξετε τίποτα ή να θέλετε να αλλάξετε, ίσως πρέπει να θυμάστε ότι το σώμα σας brain ο εγκέφαλός σας μπορεί να μην αισθανθεί τα αποτελέσματα αυτή τη στιγμή. Αλλά μπορούσαν, μια μέρα. “Δεν θα το νιώσουν τώρα”, λέει ο Halbeck, ειδικά για τους νεότερους εργαζόμενους που δεν είναι στο κρεβάτι. “Αλλά καθώς μεγαλώνουν, θα εμφανιστεί.”

Στην εποχή του Covid-19, όλα αυτά μπορεί να φαίνονται σαν να ανησυχούν. Αλλά αν αυτή η περίοδος μας έχει διδάξει τίποτα, είναι καλύτερο να είμαστε ασφαλείς στην υγεία παρά να το μετανιώσουμε αργότερα. “Εάν δεν υπάρχει αρνητικό αποτέλεσμα, είναι υπέροχο”, λέει ο Salas. “Αλλά αυτό δεν μπορεί να ισχύει για πάντα.”

Πηγή: iefimerida.gr

Source