Τι συνέβη στις 21 Απριλίου; Νέα της αρχαιολογίας

Μερικά από τα γεγονότα που πραγματοποιήθηκαν στις 21 Απριλίου …

21 Απριλίου

Η πρώτη ημέρα του φεστιβάλ Μπαχάιλκ – Ριντβάν.
Εβδομάδα μαιών (21 – 28 Απριλίου)
Η καταιγίδα: Η αρχή του Sitte-i Sevr

753 π.Χ. – Ο Romulus και ο Remus ίδρυσαν τη Ρώμη.

1821 – Ο Μεγάλος Βιζέρι Μπέντερλι Αλί Πασά παραιτήθηκε από τη θέση του και εκτελέστηκε στις 30 Απριλίου. Ο Benderli Ali Pasha ήταν το τελευταίο γνωστό Grand Vizier που εκτελέστηκε με εντολή του Σουλτάνου.

1864 – Ο κοινωνικός επιστήμονας Max Weber γεννιέται.

1900- Ο Αμερικανός χιουμοριστής Mark Twain, γνωστός για τις ιστορίες του Tom Sawyer, Huckleberry Finn, του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν ο Samuel Langhorne Clemens, πεθαίνει.

1920 – Ο Μουσταφά Κεμάλ Πασάς εξέδωσε εγκύκλιο που ενημερώνει τις επαρχίες ότι η συνέλευση θα ανοίξει στις 23 Απριλίου 1920.

1938 – Ο διάσημος ποιητής του Πακιστάν, Mohammed Iqbal, απεβίωσε. (δ.1777)

1939 – Το Hatay συμπεριλήφθηκε στο τουρκικό δασμολόγιο.

1952 – Καταργήθηκε συμφωνία διατυπώσεων θεώρησης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.

1957 – Ο Muhsin Ertuğrul διορίστηκε επικεφαλής των θεάτρων του δήμου της Κωνσταντινούπολης.

1964 – Η Ελλάδα συμφώνησε να θέσει τη στρατιωτική της μονάδα στην Κύπρο στη διάθεση της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών

1964- Αναπληρωτής Πατριάρχης και Μητροπολίτης Εμιλιανός ΜΟΝΤΣΕρ, η Τουρκία απελάθηκε με το επιχείρημα εναντίον του.

1967- Υπήρξε πραξικόπημα στην Ελλάδα. Οι «Συνταγματάρχες Χούντα» ανέλαβαν τη διοίκηση.

1973 – Ο συγγραφέας Kemal Tahir, ο οποίος δημιούργησε έργα όπως το State Mother, Tired Warrior, πέθανε σε ηλικία 63 ετών.

1996 – Ο Πρόεδρος της Τσετσενίας Τσαχάρ Ντουντάγιεφ πέθανε σε ρωσική πυραυλική επίθεση.

2005- Το Προεδρικό Συμβούλιο της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης κέρδισε το “85ο Επέτειο Εθνικής Τιμής Κυριαρχίας” από τον Καθ. Δρ. Αποφάσισε να το δώσει στον Γκάζι Γιασάργκιλ.

2011- Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανώτερου Ατομικού και Ομαδικού Τζούντο που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη στην Τουρκία, πήρε τον τρίτο γύρο της γυναικείας ομάδας, ο 73χρονος ανδρών Vanlıoğlu που αγωνίστηκε Χασάν, κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο.

2012- Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε ομόφωνα το σχέδιο ψηφίσματος που προβλέπει τη δημιουργία αποστολής παρατηρητών 300 ατόμων (UNSMIS) στη Συρία. Η Τουρκία ανέφερε ότι η απόφαση να δοθεί μεγάλη σημασία στην ταχεία εφαρμογή του.

2013- Στην Παραγουάη, 45 άτομα έχασαν τη ζωή τους στην επιδημία «πυρετός του δάγκειου πυρετού» που προκαλείται από τον ιό που μεταδίδεται από τα κουνούπια.

2015- Στο πλαίσιο του «World Child Records» στο Kahramanmaraş, 2.500 παιδιά βούρτσισαν τα δόντια τους ταυτόχρονα και έσπασαν το ρεκόρ για το συλλογικό βούρτσισμα των δοντιών.

2016 – Ο Αμερικανός ποπ σταρ Πρίγκιπας πέθανε στο σπίτι του στη Μινεάπολη.

2017- 140 φύλακες έχασαν τη ζωή τους σε ένοπλη επίθεση 10 στρατιωτικών στολών εναντίον της 209ης Διοίκησης Σώματος Hawk στην επαρχία Balkh στο βόρειο Αφγανιστάν.

2018- Η Τουρκία Partnership Petroleum Corporation των δραστηριοτήτων εξόρυξης φυσικού αερίου που εισήχθησαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες για χρήση στη μονάδα γλυκόλης κατασκευάστηκε από μια εταιρεία με τις αυτόχθονες δυνατότητες στο Çorum.

2019- 253 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 500 τραυματίστηκαν σε επιθέσεις με στόχο εκκλησίες και ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα. Οι Τούρκοι πολίτες Serhan Selçuk Nariçi, Yigeit Ali Sergeant και Zekeriya Tuyan, οι οποίοι τραυματίστηκαν σοβαρά στην επίθεση τις επόμενες ημέρες, έχασαν τη ζωή τους στις τρομοκρατικές επιθέσεις.

2019- Ο αρχηγός του CHP Kemal Kılıçdaroğlu δέχθηκε επίθεση από μια ομάδα διαμαρτυρίας μετά την κηδεία προσευχής του μαρτυρίου στρατιωτού πεζικού Yener Kırıkcı στην περιοχή Çubuk. Ο Kılıçdaroğlu, ο οποίος κρατήθηκε σε ένα σπίτι στο χωριό για λίγο για λόγους ασφαλείας, αργότερα απομακρύνθηκε από την περιοχή με ένα θωρακισμένο όχημα.

.Source