Τι συνέβη τις τελευταίες 24 ώρες στην επιδημία κοραναϊού στον κόσμο;

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κοροναϊού (Kovid-19) παγκοσμίως ξεπέρασε τα 80 εκατομμύρια 934 χιλιάδες, ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν στην επιδημία ξεπέρασε τα 1 εκατομμύριο 768 χιλιάδες και ο αριθμός αυτών που ανέκαμψαν ξεπέρασε τα 57 εκατομμύρια 120 χιλιάδες.

Ο αριθμός των υποθέσεων ξεπέρασε τα 19 εκατομμύρια 452 χιλιάδες στις ΗΠΑ, 10 εκατομμύρια 206 χιλιάδες στην Ινδία, 7 εκατομμύρια 466 χιλιάδες στη Βραζιλία και 3 εκατομμύρια 50 χιλιάδες στη Ρωσία.

Διευθυντής του Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ, Δρ. Ο Anthony Fauci προειδοποίησε ότι η χώρα μπορεί να “δεν έχει βιώσει ακόμη το χειρότερο” στο ξέσπασμα του Kovid-19.

Τα εμβόλια Covid-19 ξεκίνησαν στην Ευρώπη

Τα εμβόλια Pfizer-BioNTech άρχισαν να χορηγούνται στη Σουηδία, την Ισπανία, την Αυστρία, την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, τη Ρουμανία, την Κροατία, τη Σλοβενία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, την Τσεχία, τη Σλοβακία και τους Ελληνοκύπριους.

Η σιωπή επικράτησε στους σταθμούς του μετρό και των υπεραστικών σιδηροδρόμων στην πρωτεύουσα του Λονδίνου, όπου εφαρμόστηκαν τα πιο σκληρά μέτρα στον αγώνα κατά του Kovid-19 στην Αγγλία.

Το πρώτο από τα κέντρα όπου θα χορηγηθούν εμβόλια Kovid-19 άνοιξε στο Βερολίνο, την πρωτεύουσα της Γερμανίας.

Εκπρόσωποι του Κόμματος της Ενωμένης Τορά, που εκπροσωπούν τους υπερ-Ορθόδοξους Εβραίους στο Ισραήλ, αντέδρασαν στο σχέδιο συνέχισης του μαζικού εμβολιασμού κατά του Kovid-19 το Σάββατο, το οποίο θεωρείται ιερό σύμφωνα με τον εβραϊκό νόμο και όπου απαγορεύεται η εργασία.

CORONAVIRUS ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΓΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

Η Ιαπωνία θα κλείσει τις πόρτες της σε επιβάτες από όλες τις χώρες και περιοχές όπου δεν υπάρχει κατοικία στη χώρα, μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, ενάντια στη μετάλλαξη του Kovid-19, η οποία ισχυρίζεται ότι είναι πιο μεταδοτική.

Στη δήλωση του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, δηλώθηκε ότι λόγω της αύξησης των περιπτώσεων στο Πεκίνο, όλες οι περιοχές στην πρωτεύουσα βρίσκονταν σε «έκτακτη ανάγκη» και ότι οι οικισμοί και τα χωριά στα οποία ο ιός εμφανίστηκε θα είναι κλειστά για είσοδο και έξοδο. Μετά την κήρυξη της «έκτακτης ανάγκης» στην πρωτεύουσα του Πεκίνου, οι είσοδοι και οι έξοδοι σε ορισμένες περιοχές έκλεισαν.

Από την άλλη πλευρά, Κινέζοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι εντοπίστηκε κοροναϊός στο πακέτο κατεψυγμένων γαρίδων που μεταφέρθηκε στην πόλη Shiangyang, στην επαρχία Hubey μετά την εισαγωγή του από τον Ισημερινό. Τα άτομα που ήρθαν σε επαφή με τα πακέτα καραντίνα.

Πηγή:Πηγή ειδήσεων

Source