Τι χρειάζεται για να σταματήσει το Ευρωπαϊκό Super League;

Μετά από 12 λέσχες, 6 από αυτούς από την Αγγλική Πρέμιερ Λιγκ, ανακοίνωσαν ότι είχαν ιδρύσει το “Ευρωπαϊκό Σούπερ Λιγκ”, η βρετανική κυβέρνηση δήλωσε ότι “ό, τι χρειάζεται θα γίνει” για να σταματήσει αυτή η προσπάθεια.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι οι ενδιαφερόμενοι υπουργοί θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουν ότι το πρωτάθλημα δεν θα ξεκινήσει όπως ανακοινώθηκε.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, Δούκας του Κέιμπριτζ και Πρόεδρος της Βρετανικής Ένωσης Ποδοσφαίρου, δήλωσε επίσης ότι «μοιράστηκε τις ανησυχίες των οπαδών σχετικά με αυτήν την πρωτοβουλία που κινδυνεύει να βλάψει το αγαπημένο τους ποδόσφαιρο.

“Τώρα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να προστατεύσουμε ολόκληρη την ποδοσφαιρική κοινότητα – από πάνω προς τα κάτω – τις αξίες και τη δικαιοσύνη του ανταγωνισμού”, έγραψε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ σε ένα μήνυμα που μοιράστηκε στο Twitter.

Ιδρύθηκαν 12 ομάδες: Premierngiltere Premier Ligi’nden Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United ve Tottenham; İspanya La Liga ‘και Atletico Madrid, Barcelona ve Real Madrid; İtalya Seria A’dan AC Milan, ternter Milan ve Juventus.

Ο βρετανός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός Sky Sports είπε επίσης, “Δεν έχουμε εμπλακεί σε καμία διαπραγμάτευση για το Ευρωπαϊκό Σούπερ Λιγκ.” Η εταιρεία πρόσθεσε ότι συνεχίζουν να υποστηρίζουν τους «μακροχρόνιους ποδοσφαιριστές» της στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη.

Ο Βρετανός υπουργός Πολιτισμού Oliver Dowden, στην ομιλία του στους βουλευτές στη Βουλή των Κοινοτήτων, σχολίασε ότι οι 6 μεγάλες βρετανικές λέσχες, μεταξύ των ιδρυτών του Super League, “πρόδωσαν το πνεύμα του παιχνιδιού”.

Ο Ντόντεν είπε ότι οι πρόεδροι των συλλόγων πρέπει να θυμούνται ότι είναι “προσωρινοί κηδεμόνες αυτών των συλλόγων”.

Δηλώνοντας ότι μίλησε με την UEFA και τον Ποδοσφαιρικό Σύλλογο εναντίον της Σούπερ Λιγκ, ο Ντόντεν είπε, “Εάν δεν μπορούν να ενεργήσουν, θα περάσουμε. Θα κάνουμε ό, τι χρειάζεται για να αποτρέψουμε αυτό.”

Δηλώνοντας ότι μπορούν να κάνουν τις απαραίτητες νομικές αλλαγές για αυτό, ο Υπουργός Πολιτισμού είπε, “Θα εξετάσουμε επίσης όλη την κυβερνητική υποστήριξη σε αυτούς τους συλλόγους. Θα κάνουμε ό, τι χρειάζεται για να προστατεύσουμε την εθνική μας ψήφο.”

Ο πρωθυπουργός Τζόνσον δήλωσε νωρίτερα στη δήλωσή του, “Θα συζητήσουμε τι πρέπει να γίνει για να αποφευχθεί η εφαρμογή αυτού του σχεδίου όπως προτείνεται.”

Σύμφωνα με τη δήλωση του πρωθυπουργού, η αξιολόγηση του συστήματος «ιδιοκτησίας των θαυμαστών» για συλλόγους όπως στη Γερμανία και το Κορωνοϊός Η δυνατότητα ανάκλησης της υποστήριξης λόγω της επιδημίας βρίσκεται επίσης στο τραπέζι.

Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε η YouGov στην Αγγλία και συμμετείχαν 1730 οπαδοί, το 68% των οπαδών που εξέφρασαν τη γνώμη τους αντιτάχθηκαν έντονα στο Super League, ενώ το 14% υποστήριξε την ίδρυση του Super League.

Ο ΠΕΕΖ ΜΙΛΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΧΡΟΝΟ: “ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΗΜΑ”

Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης Florentino Perez, ο οποίος ανακοινώθηκε ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σούπερ Λιγκ, δήλωσε σε δήλωση προς τις ισπανικές τηλεοράσεις, “Κάνουμε αυτό το βήμα για να σώσουμε το ποδόσφαιρο στην κρίσιμη περίοδο που βρισκόμαστε.”

Ο Perez είπε επίσης ότι ένας από τους λόγους για τη λήψη αυτής της απόφασης είναι ότι “οι νέοι δεν ενδιαφέρονται πλέον για το ποδόσφαιρο”.

Μιλώντας για πρώτη φορά μετά τη γραπτή δήλωση ότι το Ευρωπαϊκό Σούπερ Λιγκ ιδρύθηκε την Κυριακή το βράδυ, ο Πέρεζ είπε, “Ο αριθμός των θεατών μειώνεται, τα δικαιώματά μας μειώνονται και πρέπει να κάνουμε κάτι”.

Πηγή: BBC Τουρκικά

.Source