Τον ευχαρίστησε έτσι: Bravo Çavuşoğlu

Ο υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu, ο οποίος πήγε στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) για να πραγματοποιήσει επίσημες συνομιλίες, πραγματοποίησε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πρόεδρο της ΤΔΒΚ Ersin Tatar. Ο υπουργός Εξωτερικών Çavuşoğlu και ο Πρόεδρος της ΤΔΒΚ Τατάρ έκαναν δηλώσεις στην ημερήσια διάταξη, από τις δηλώσεις του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια έως τις αποφάσεις των μαθημάτων Κορανίου στην ΤΔΒΚ. Ο υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu είπε σε όλους τους συνομιλητές του σε ένα μονοήμερο μίνι συνέδριο στη Γενεύη το 2017, σε όλες τις συναντήσεις από τη Γενεύη τον Ιανουάριο έως τον Cran Montana τον Ιούλιο και στις δηλώσεις που έκανε μετά την αποτυχία της ανατροπής της ελληνοκυπριακής πλευράς το τραπέζι στο Cran Montana. Δήλωσε ότι έχουν πει πολλές φορές ότι δεν θα διαπραγματεύονται πλέον την ομοσπονδία. Ο υπουργός Εξωτερικών Çavuşoğlu είπε, “Πιστεύουμε ότι δεν θα χάσουμε πλέον χρόνο για μια ομοσπονδιακή λύση, θα πρέπει να συζητηθούν νέες ιδέες και νέο όραμα. Γι ‘αυτό, προτείνουμε ένα πλαίσιο και ένα όραμα που θα φέρει οφέλη για όλα τα μέρη το νησί στο πλαίσιο των πραγματικοτήτων του νησιού. ” είπε. Ο Çavuşoğlu τόνισε ότι δεν θα το ήθελαν μόνο, αλλά θα συμμετάσχουν στις συναντήσεις στη διαδικασία με ένα «όραμα».

“ΟΧΙ ΝΕΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗ ΓΕΝΕΒΑ”

Τονίζοντας ότι θέλουν μια νέα διαπραγμάτευση που να είναι πραγματική, ουσιαστική, ισότιμη και θα φέρει αποτελέσματα, ο Çavuşoğlu εξέφρασε ότι πιστεύουν ότι θα ήταν ωφέλιμο να ξεκινήσει μια διαπραγμάτευση σε αυτό το πλαίσιο. “Η συνάντηση με τη μορφή 5 + 1 στη Γενεύη είναι μια άτυπη συνάντηση. Δεν ξεκινά μια νέα διαπραγμάτευση εδώ”, δήλωσε ο Çavuşoğlu.

“Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ”

Ο Υπουργός Εξωτερικών Çavuşoğlu έκανε επίσης δηλώσεις σχετικά με την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της ΤΔΒΚ χθες σχετικά με την αγωγή που κατέθεσε η Ένωση Hizmet (HİZMET-SEN), της οποίας είναι ορισμένοι θρησκευτικοί αξιωματούχοι, το 2018. Υπογραμμίζοντας ότι αυτό το ζήτημα δημιουργεί μεγάλη ευαισθησία, ο Çavuşoğlu είπε, “Πιστεύουμε ότι κάθε χώρα σέβεται τη δέσμευση της αρχής της ανεξαρτησίας του δικαστικού σώματος και των αποφάσεων του Συνταγματικού Δικαστηρίου και του κράτους δικαίου. Αυτό δεν είναι να επικρίνουμε μια απόφαση το δικαστήριο. Έχουμε το δικαίωμα να επικρίνουμε. Επιτρέψτε μου να πω στο τέλος: “Αυτή η απόφαση είναι μια ιδεολογική απόφαση. Γιατί; Δεν είναι μια απόφαση που λαμβάνεται σύμφωνα με το Σύνταγμα ή σύμφωνα με τις διατάξεις του. Παρόλο που δεν υπάρχουν εκφράσεις στο λόγο και σε αυτήν την απόφαση, οι εξηγήσεις που έγιναν με αυτήν την απόφαση και οι επεκτάσεις της είναι πολύ σαφείς. Και είναι σαφές. Όχι «ήταν κοσμικό, ήταν κάτι άλλο». Εδώ είδαμε «απαγορευμένα, κ.λπ. μαθήματα Κορανίου» και είδαμε επίσης τα σχόλια. Τι είναι ο ίδιος ο κοσμικός; Ποιος είναι ο ορισμός του; Ναι, σεβόμαστε το δικαστικό σώμα, αλλά αυτή η απόφαση είναι ιδεολογική. είναι μια απόφαση. Φυσικά, ενδιαφερόμαστε για τις δηλώσεις του αξιότιμου Προέδρου και Πρωθυπουργού για να το διορθώσουμε. “

“ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ TRNC”

Από την άλλη πλευρά, ο Çavuşoğlu σημείωσε ότι η ΕΕ αγνοεί εντελώς την ΤΔΒΚ και τον τουρκοκυπριακό λαό σε άλλα θέματα όπως η κατανομή εισοδήματος εκτός των διαπραγματεύσεων και ότι υποστηρίζει την ελληνική πλευρά, αν και εκατό τοις εκατό λάθος. Ο υπουργός Εξωτερικών Çavuşoğlu σημείωσε ότι για αυτόν τον λόγο, η ΤΔΒΚ και ορισμένες εγγυητικές χώρες δεν θέλουν η ΕΕ να συμμετάσχει στην άτυπη συνάντηση 5 + 1. Ο Çavuşoğlu, ο οποίος πραγματοποίησε αξιολογήσεις σχετικά με την προμήθεια εμβολίων που αναπτύχθηκαν κατά του κοροναϊού που πλήττουν τον κόσμο, είπε, “Αυτό το ζήτημα είναι μια εντελώς ανθρωπιστική στάση. Ακόμα και από αυτήν την άποψη, η στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι προφανής. Στέλνει περίπου 2 εκατομμύρια δόσεις στον Έλληνα μέρος, 20 χιλιάδες στην ΤΔΒΚ. αφήνουμε την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου εξαρτημένη από κανέναν. είπε.

Τατάρ: η κυριαρχία μας και ο εγγυητής της Τουρκίας ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

Στην ομιλία του στη συνέντευξη τύπου στον Πρόεδρο της ΤΔΒΚ Έρσιν Τατάρ, “Το βασίλειό μας, η ανεξαρτησία μας και ο εγγυητής της Τουρκίας είναι απαραίτητες για εμάς. Πηγαίνουμε με αυτές τις σκέψεις στη Γενεύη”, είπε. Ο Πρόεδρος Τατάρ, η Τουρκία και η ΤΔΒΚ δήλωσαν ότι η διαπραγματευτική ομάδα πραγματοποίησε εκτεταμένη συνάντηση σήμερα το πρωί, είπε ότι έκανε τις τελευταίες πινελιές πριν από τη Γενεύη. Ο Τατάρ δήλωσε ότι ενεργούσαν κατά των ιδρυτικών συμφωνιών της Κυπριακής Δημοκρατίας και ότι η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι επίσης παράνομη. Ο Τατάρ είπε: «Όταν φεύγεις από το τραπέζι, συνεχίζει στο δρόμο του ως Δημοκρατία, είμαστε υπό απομόνωση», είπε ο Τατάρ, «Αποκαλύφθηκε τώρα ότι δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία σε ομοσπονδιακή βάση, ότι θα πάμε το τραπέζι με νέες ιδέες. “Η εμφάνιση νέας βούλησης και έχουν αναπτύξει μια νέα πολιτική σε συμφωνία με την Τουρκία”, δήλωσε ο Τατάρ, από το 1571 έως σήμερα έχει κάνει αναφορές στην ιστορία της Κύπρου. Ο Πρόεδρος Τατάρ δήλωσε ότι «ο Τουρκοκύπριος λαός έχει το νόμιμο δικαίωμα να διεκδικήσει το δικό του κράτος και να συνεχίσει το δρόμο του με κυρίαρχη ισότητα». Τατάρ “Παλαιότερες αντιλήψεις για την πιο θεμελιώδη διαφορά μας, στο παρελθόν είχαν ένα μόνο στοιχείο κυριαρχίας. Οι ιδρυτές χρησιμοποιήθηκαν κυριαρχικά εκφραζόμενοι για το κράτος αλλά ήταν σαφείς. Μετά από αυτό μπορείτε να κάνετε σχέσεις από κράτος σε κράτος. Η διασφάλιση της περιφερειακής σταθερότητας είναι επίσης πολύ σημαντική. Ο Τουρκοκύπριος λαός φροντίζει ανά πάσα στιγμή την Τουρκία. Ο εγγυητής είναι εξαιρετικά σημαντικός για εμάς. Το βασίλειό μας, η ανεξαρτησία μας και ο εγγυητής της Τουρκίας είναι απαραίτητες για εμάς. Πηγαίνουμε με αυτές τις σκέψεις στη Γενεύη “, είπε.

“BRAVO ÇAVUŞOĞLU”

Από την άλλη πλευρά, ο Πρόεδρος της ΤΔΒΚ Έρσιν Τατάρ ευχαρίστησε τον υπουργό Εξωτερικών Çavuşoğlu, ο οποίος δήλωσε τα όριά του στον υπέρτατο Έλληνα Υπουργό. Ο Τατάρ είπε, «η απάντηση του Τσαβούσογλου ήταν κατάλληλη, δεν θα προσβάλουμε τα δικαιώματά μας. Ο Έλληνας υπουργός Ντέντιας τελείωσε, πήρε την απάντησή του. Μπράβο Çavuşoğlu … »είπε.

ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ QUR’AN ΑΠΟ ΤΑΤΑΡ

Ο Πρόεδρος Τατάρ δήλωσε ότι ήταν πολύ άβολα με την απόφαση που έλαβε το Συνταγματικό Δικαστήριο στην ΤΔΒΚ σχετικά με τα μαθήματα Κορανίου και είπε ότι περίμενε το Συνταγματικό Δικαστήριο να ανακοινώσει την απόφαση και ότι η αιτιολογημένη απόφαση δεν ήταν ακόμη σαφής. Ο Πρόεδρος της ΤΔΒΚ Τατάρ είπε, “Δεν μπορεί ποτέ να υπάρξει κατάσταση όπως το κλείσιμο των μαθημάτων Κορανίου στην ΤΔΒΚ. είπε.

Source