Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε έκρηξη βόμβας στο Αφγανιστάν

Τουλάχιστον δύο άτομα, συμπεριλαμβανομένου ενός αρχηγού της αστυνομίας, σκοτώθηκαν σε έκρηξη βόμβας στην Καμπούλ σήμερα το πρωί, ανέφερε πηγή της αστυνομίας.

Όπως συνέβη σχεδόν κάθε μέρα τις τελευταίες ημέρες, δύο βόμβες αυτοκινήτων εξερράγησαν το πρωί, σε ώρα αιχμής, όταν υπήρχαν πολλά αυτοκίνητα στους δρόμους της Καμπούλ.

Στην πρώτη έκρηξη τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα και η δεύτερη “σκότωσε δύο και τραυματίστηκε”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Καμπούλ Φερντόβες Φαραμάρζ.

Μεταξύ αυτών που σκοτώθηκαν ήταν ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος της Καμπούλ, επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Ταρίκ Αριά.

Μια τρίτη βόμβα αυτοκινήτου είχε εκραγεί σε κέντρο προσλήψεων της ιρακινής αστυνομίας στο Κισάκ, δυτικά της Βαγδάτης.

Καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις.

Οι αρχές δεν διευκρίνισαν εάν οι βόμβες τοποθετήθηκαν σε οχήματα ή ήταν αυτοσχέδια εκρηκτικές συσκευές.

Επιθέσεις σε δημοσιογράφους, πολιτικούς, θρησκευτικούς ηγέτες, δικαστές ή ακτιβιστές έχουν αναφερθεί σχεδόν καθημερινά στην Καμπούλ για μήνες.

Αν και το Ισλαμικό Κράτος έχει αναλάβει την ευθύνη για μερικές από τις χαοτικές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Αφγανιστάν, η Καμπούλ και η Ουάσιγκτον κατηγόρησαν τους Ταλιμπάν.

Η βία μαίνεται στο Αφγανιστάν εδώ και μήνες, παρά την έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών στη Ντόχα το Σεπτέμβριο για τον τερματισμό μιας σύγκρουσης δύο δεκαετιών μεταξύ της αφγανικής κυβέρνησης και των Ταλιμπάν.

Η κατάσταση στη χώρα ώθησε την κυβέρνηση του Προέδρου των ΗΠΑ Μπάιντεν να ανακοινώσει ότι θα επανεξετάσει τη συμφωνία που υπεγράφη με τους αντάρτες το Φεβρουάριο του 2020, η οποία προβλέπει την απόσυρση αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν μέχρι τον Μάιο.

Πηγή: skai.gr

Source