Τουρκία. Έδωσε το αντίγραφο της συνομιλίας του PTD-avusoglu στον ΟΗΕ

Ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης έχει τα πρωτόκολλά του σε σχέση με τη συνομιλία του με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μλουτ Κάβουσογλου, ενώ η κυβέρνηση του ΟΗΕ έχει ενημερωθεί ότι η τουρκική πλευρά έχει υποβάλει τα πρωτόκολλά της. Κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε σε μια ερώτηση σε συνέντευξη με την Alpha TV σχετικά με τη δήλωση του Προέδρου ότι έλαβε το αντίγραφο της συνομιλίας του με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, στην οποία αναφέρθηκε:

“Δεν αντιλαμβάνομαι τη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον ίδιο τρόπο”, είπε ο κ. Κούσιος. “Το μόνο που ξέρω”, είπε, “είναι ότι διατηρήσαμε τα πρωτόκολλά μας. Γνωρίζω ότι η τουρκική πλευρά έχει υποβάλει τα πρωτόκολλα στον ΟΗΕ. Έχουμε πληροφορίες από εκεί.”

Στο ερώτημα αν έλαβε τα πρωτόκολλα από τον ΟΗΕ, είπε. “Δεν ξέρω αν λάβαμε το πρωτόκολλο ή αν μας ενημερώθηκαν για το περιεχόμενο του πρωτοκόλλου.”

“Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι έχουμε τα δικά μας πρωτόκολλα, τα οποία αποδεικνύουν αυτό που είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επειδή γνωρίζω ότι η τουρκική πλευρά έδωσε τα πρωτόκολλα στον ΟΗΕ, έχουμε πληροφορίες από εκεί”, κατέληξε.

ΚΥΠΕ:

Source