Τουρκία Διαρροή μητρότητας: «Αν δεν μας αγοράσετε Μπακάου»

Οι ομάδες του Esenyurt Public Security Bureau, οι οποίες έλαβαν την ειδοποίηση ότι ένα διαμέρισμα στην Κωνσταντινούπολη κατασκευάστηκε παράνομα, πήραν το χώρο εργασίας για παρακολούθηση. Οι ομάδες διαπίστωσαν ότι οι ξένες γυναίκες γεννήθηκαν στο διαμέρισμα, το οποίο βρέθηκε να ενοικιάζεται από δύο αλλοδαπούς πριν από περίπου 1 μήνα.

Οι ύποπτοι, οι οποίοι δήλωσαν ότι μπορούσαν να πουλήσουν τα μωρά τους με αντάλλαγμα χρήματα στις οικογένειες που δεν βρίσκονταν σε κατάσταση, έδωσαν το περιλαίμιο στην ειδοποίηση. Οι ομάδες που συνδέονται με το Γραφείο Δημόσιας Ασφάλειας του Esenyurt, που έκαναν επιδρομή στη λεγόμενη πρακτική κατόπιν ειδοποίησης, μαζί με τους ανθρώπους που ήρθαν για εξέταση στο χώρο εργασίας, τον αποκαλούμενο γιατρό Ö.K. και ο βοηθός του κράτησαν τη λεγόμενη μαία AO

Κατά την αναζήτηση που πραγματοποιήθηκε στη διεύθυνση, κατασχέθηκαν εξοπλισμός υπερήχων, φάρμακα που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη γέννηση, ιατρικές προμήθειες και φορείο γέννησης. Υποστηρίχθηκε ότι το άτομο που εισήγαγε τον εαυτό του ως γιατρό προσέφερε “Εάν δεν μπορείτε να τα φροντίσετε, αγοράστε μας” για τα μωρά σε κακές συνθήκες.

Μετά την εκτέλεση των επιχειρήσεων, η παράνομη πρακτική σφραγίστηκε και έκλεισε. Οι K.K και AO, που παραπέμφθηκαν στο δικαστήριο, συνελήφθησαν και στάλθηκαν στη φυλακή.

.Source