Τουρκία, Ιταλία, Κύπρος, Πορτογαλία & Ολλανδία – τελευταία προειδοποίηση FCDO καθώς συνεχίζονται οι απαγορεύσεις ταξιδιού | Ταξιδιωτικά νέα | Ταξίδι

Χώρες σε όλο τον κόσμο επέβαλαν ταξιδιωτική απαγόρευση στους Βρετανούς στις αρχές Δεκεμβρίου μετά την ανακάλυψη ενός νέου στελέχους κοραναϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ως αποτέλεσμα, οι αφίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορούν πλέον να ταξιδεύουν σε ορισμένα έθνη για συγκεκριμένους λόγους και υπόκεινται σε μια σειρά αυστηρών απαιτήσεων εισόδου.

Τουρκία

Η Τουρκία ανέστειλε προσωρινά όλες τις πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο προς την Τουρκία, με εξαίρεση τους επιβάτες μόνο για διαμετακόμιση. Το FCDO συνέστησε επιπλέον να μην “ταξιδεύουν εκτός από το βασικό ταξίδι σε ολόκληρη την Τουρκία με βάση την τρέχουσα αξιολόγηση των κινδύνων COVID-19”.

Το FCDO συνεχίζει: “Οι πτήσεις μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Τουρκίας έχουν διακοπεί προσωρινά από την 1η Ιανουαρίου στις 10 μ.μ. UTC.

“Εάν πρόκειται να ταξιδέψετε προς / από το Ηνωμένο Βασίλειο, επικοινωνήστε με τον ταξιδιωτικό σας φορέα. Περαιτέρω ενημερώσεις θα δημοσιευθούν όταν είναι διαθέσιμες.”

Οι πτήσεις από την Τουρκία προς το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζονται για όσους επιθυμούν να επιστρέψουν.

Μόνο ορισμένοι ταξιδιώτες θα επιτρέπεται να εισέρχονται στη χώρα βάσει νέων περιορισμών.

“Εάν βρίσκεστε στο Ηνωμένο Βασίλειο και θέλετε να επιστρέψετε στην Τουρκία, οι απευθείας εμπορικές πτήσεις δεν είναι πλέον διαθέσιμες”, εξηγεί το FCDO.

“Εάν κρατήσατε εισιτήριο για μια πτήση που έχει ακυρωθεί, επικοινωνήστε με την αεροπορική εταιρεία ή τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα για να συζητήσετε τις επιλογές επανεκκίνησης / επιστροφής χρημάτων.

“Οι αεροπορικές εταιρείες θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν επιβάτες διέλευσης από το Ηνωμένο Βασίλειο που ταξιδεύουν με ένα εισιτήριο μέσω Τουρκίας σε άλλο διεθνή προορισμό. Ωστόσο, καθώς οι πτήσεις εκτελούνται σε εμπορική βάση από αεροπορικές εταιρείες, ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγή ή ακύρωση σε σύντομο χρονικό διάστημα.”

Οι αφίξεις στην Τουρκία από το Ηνωμένο Βασίλειο μέσω τρίτης χώρας επιτρέπονται, ωστόσο, οι επιβάτες που έχουν βρεθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο τις τελευταίες 10 ημέρες θα τεθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες κατά την άφιξή τους στην Τουρκία σε τοποθεσίες που έχουν επιλεγεί από τις τοπικές τουρκικές αρχές.

Οι επιβάτες ηλικίας έξι ετών και άνω θα πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ PCR που θα πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών πριν από την αναχώρηση.

Οι ταξιδιώτες θα υποβληθούν επίσης σε ιατρική εξέταση, συμπεριλαμβανομένων ελέγχων θερμοκρασίας.

“Εάν επιστρέφετε στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Τουρκία, θα πρέπει να απομονωθείτε κατά την επιστροφή σας”, προσθέτει το FCDO.

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ
Διακοπές στην Τουρκία: Προειδοποίηση FCDO σχετικά με τους κανόνες εισόδου στην Τουρκία [WARNING]
Οι τουρίστες του Ηνωμένου Βασιλείου θέτουν μεγάλες εξοικονομήσεις ως ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΑΓΟΡΩΝ για αγορές από την ΕΕ [INSIGHT]
Διακοπές: Ο ειδικός προβλέπει περαιτέρω ώθηση για παραμονές το 2021 [INTERVIEW]

Ιταλία

Στις 23 Δεκεμβρίου, η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι πτήσεις μεταξύ Ιταλίας και Ηνωμένου Βασιλείου θα συνεχιστούν μετά από προσωρινή παύση. Ωστόσο, με άμεση ισχύ έως τις 15 Ιανουαρίου, το έθνος επιβάλλει αυστηρές προϋποθέσεις εισόδου για όσους εισέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο.

“Η είσοδος στην Ιταλία από το Ηνωμένο Βασίλειο επιτρέπεται μόνο για όσους έχουν επίσημη διαμονή στην Ιταλία ή για άτομα με απόλυτη ανάγκη, τα οποία πρέπει να δηλώνονται γραπτώς”, εξηγεί το FCDO.

Συνεχίζει: “Μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, όσοι επιθυμούν να πετάξουν πρέπει να παρουσιάσουν στην αεροπορική εταιρεία ένα αρνητικό COVID-19 γρήγορο αντιγονικό ή μοριακό στυλεό τεστ που πραγματοποιήθηκε όχι περισσότερο από 72 ώρες πριν από το ταξίδι.

“Πρέπει επίσης να λάβετε ένα γρήγορο αντιγονικό ή μοριακό τεστ COVID-19 κατά την άφιξή σας στην Ιταλία – οι αφίξεις αεροπορικώς από το Ηνωμένο Βασίλειο θα πραγματοποιήσουν αυτήν τη δοκιμή στο αεροδρόμιο.

“Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των δύο τεστ επιχρίσματος, όσοι φτάνουν στην Ιταλία από το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει επίσης να αναφέρουν στις τοπικές υγειονομικές αρχές κατά την άφιξη και να καραντίνα για 14 ημέρες.”

Όσοι επιστρέφουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Ιταλία θα υπόκεινται σε περίοδο υποχρεωτικής καραντίνας.

Το FCDO συμβουλεύει ενάντια σε “όλα εκτός από τα απαραίτητα ταξίδια” στην Ιταλία.

Γαλλία

Η γαλλική κυβέρνηση σταμάτησε προσωρινά όλα τα ταξίδια μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας, ωστόσο, αυτό έκτοτε έχει συνεχιστεί. Ωστόσο, όπως και άλλα έθνη, επιτρέπεται μόνο η είσοδος σε συγκεκριμένους ταξιδιώτες.

Το FCDO εξηγεί: “Από τις 00:00 στις 22 Δεκεμβρίου, έως τις 6 Ιανουαρίου τουλάχιστον, μόνο οι ακόλουθες κατηγορίες ατόμων θα επιτρέπεται να ταξιδεύουν στη Γαλλία από το Ηνωμένο Βασίλειο: Γάλλοι υπήκοοι και υπήκοοι του Ευρωπαϊκού Χώρου και οι σύζυγοι και τα παιδιά τους. Βρετανοί και / ή υπήκοοι τρίτων χωρών που είτε συνήθως διαμένουν στη Γαλλία, την Ευρωπαϊκή Ένωση ή τον Ευρωπαϊκό Χώρο, ή που πρέπει να ταξιδέψουν για ορισμένους βασικούς λόγους (όπως καθορίζεται από τη γαλλική κυβέρνηση) · Βρετανοί υπήκοοι που μετακινούνται στη Γαλλία για να εγκατασταθούν, στις ή πριν από τις 31 Δεκεμβρίου 2020. Βρετανοί ή υπήκοοι τρίτων χωρών που ταξιδεύουν για ορισμένους εξαιρετικούς λόγους, δείτε τη λίστα της Γαλλικής Πρεσβείας στο Λονδίνο. “

Όλοι οι ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών ηλικίας 11 ετών και άνω, θα πρέπει να παρουσιάσουν ένα αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής COVID-19 που πραγματοποιήθηκε λιγότερο από 72 ώρες πριν από την αναχώρηση.

Το FCDO προσθέτει: “Οι αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να συμπληρώσουν και μια μορφή” ορκωμένης δήλωσης “(δήλωση sur l’honneur) που πιστοποιεί ότι δεν πάσχουν από συμπτώματα που σχετίζονται με κοροναϊό και δεν έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένες περιπτώσεις πριν από τα δεκαπενθήμερα, και ένα υπογεγραμμένο «ταξιδιωτικό πιστοποιητικό» (βεβαίωση), που επιβεβαιώνει τον λόγο ταξιδιού τους. »

Όποιος φτάσει πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο από τη Γαλλία θα πρέπει να απομονωθεί.

Το FCDO συμβουλεύει εναντίον «εκτός από τα απαραίτητα ταξίδια» στη Γαλλία.

Ολλανδία

Η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε από την 1η Ιανουαρίου ότι δεν είναι μέλη της ΕΕ και οι υπήκοοι των κρατών του Σένγκεν, συμπεριλαμβανομένων των υπηκόων του Ηνωμένου Βασιλείου, δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στις Κάτω Χώρες για “μη ουσιώδεις” σκοπούς. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου συμβουλεύει περαιτέρω να μην “ταξιδεύουν εκτός από τα απαραίτητα” στην Ολλανδία.

Το μέτρο του δεν ισχύει για υπηκόους του Ηνωμένου Βασιλείου που διαμένουν νόμιμα στις Κάτω Χώρες, στους οποίους θα επιτραπεί να επανέλθουν στη χώρα, αλλά θα πρέπει να αποδείξουν την κατοικία τους.

Για όσους μπορούν να εισέλθουν στη χώρα, υπάρχουν αυστηροί κανόνες.

“Η Ολλανδική Κυβέρνηση απαιτεί από όλους τους διεθνείς ταξιδιώτες ηλικίας 13 ετών και άνω που ταξιδεύουν με αεροπλάνο, επιβατικό πλοίο, τρένο και πούλμαν να κατέχουν ένα αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής PCR COVID-19 και μια ολοκληρωμένη δήλωση δοκιμής”, αναφέρει το FCDO.

“Εάν ταξιδεύετε αεροπορικώς από ή προς την Ολλανδία, πρέπει να συμπληρώσετε ένα έντυπο ελέγχου υγείας και να το έχετε έτοιμο να εμφανιστεί κατόπιν αιτήματος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, είτε βρίσκεστε στο αεροδρόμιο αναχώρησης, στο αεροσκάφος ή στο αεροδρόμιο άφιξης.”

Το FCDO συνεχίζει: “Αν ταξιδεύετε στην Ολλανδία από το Ηνωμένο Βασίλειο, θα πρέπει επίσης να απομονωθείτε για 10 ημέρες κατά την άφιξή σας στην Ολλανδία.

“Εάν μένετε στην Ολλανδία για λιγότερες από 10 ημέρες, τότε θα πρέπει να καραντίνα καθ ‘όλη τη διάρκεια της διαμονής σας.”

Πορτογαλία

Η Πορτογαλία έχει απαγορεύσει τους ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο εκτός εάν υπό συγκεκριμένες περιστάσεις. Το FCDO συμβουλεύει επίσης ενάντια σε “όλα εκτός από τα απαραίτητα ταξίδια” στην ηπειρωτική Πορτογαλία, ωστόσο, οι αυτόνομες περιοχές της Μαδέρας και των Αζορών περιλαμβάνονται στον κατάλογο των χωρών και εδαφών όπου δεν απαιτείται αυτο-απομόνωση κατά την επιστροφή στο Ηνωμένο Βασίλειο.

“Η πορτογαλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι από την 1η Ιανουαρίου 2021, δεν θα επιτρέπονται τα ταξίδια υπηκόων του Ηνωμένου Βασιλείου στην Πορτογαλία, εκτός από βασικούς σκοπούς”, δηλώνει το FCDO.

“Αυτός ο περιορισμός δεν ισχύει για τους υπηκόους του Ηνωμένου Βασιλείου που διαμένουν νόμιμα στην Πορτογαλία ή σε οποιοδήποτε άλλο κράτος μέλος της ΕΕ.

“Κατά την άφιξη στην Πορτογαλία, συμπεριλαμβανομένων της Μαδέρας, του Πόρτο Σάντο και των Αζορών, θα σας ζητηθεί να προσκομίσετε ένα πιστοποιητικό που θα επιβεβαιώνει ένα αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής για το SARS / COVID-19 που ελήφθη τις προηγούμενες 72 ώρες (δεν απαιτείται για παιδιά ηλικίας δύο ετών και κάτω).

“Οι αεροπορικές εταιρείες είναι πιθανό να αρνηθούν την επιβίβαση εάν δεν μπορείτε να το παράσχετε κατά το check in. Ελέγξτε τις απαιτήσεις με την αεροπορική σας εταιρεία πριν από το ταξίδι.

“Στη Μαδέρα, θα πρέπει να λάβετε ένα επιπλέον τεστ PCR 5 έως 7 ημέρες μετά την αρχική σας δοκιμή. Από την ημέρα που θα φτάσετε στη Μαδέρα μέχρι να λάβετε τα αποτελέσματα αυτής της πρόσθετης δοκιμής, πρέπει να παραμείνετε απομονωμένοι.”

Οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου που φτάνουν σπίτι από την ηπειρωτική Πορτογαλία θα πρέπει να απομονωθούν.

Source