Τουρκοκύπριοι από την Τουρκία εξιδανικεύτηκαν, μεταφέρθηκαν στο χείλος της αυτοκτονίας, δεν υπήρχαν πνευματικοί δεσμοί με την Τουρκία!

Δημοσιογράφος της εφημερίδας Yeni Şafak Γιουσούφ Καπλάν, Τουρκοκύπριοι από την Τουρκία εξιδανικεύτηκαν, μεταφέρθηκαν στο χείλος της αυτοκτονίας, δεν υπήρχαν πνευματικοί δεσμοί με την Τουρκία! “ υπερασπίστηκε τη γνώμη του.

Στην τίγρη γράφει, “Εάν η Τουρκία έχει αναπτύξει μια έξυπνη στρατηγική για την ενίσχυση της ισλαμικής ταυτότητας στην Κύπρο, είχε ανοίξει το δρόμο για τις ισλαμικές κοινότητες, την Κύπρο, ακόμη και αν η ΕΕ, μια τουρκοκυπριακή κοινότητα στην οποία η ταυτότητα του Ισλάμ καθορίζει, για εμάς, πάντοτε να είναι μια μεγάλη κάρτα ατού. Η Κύπρος σήμερα, αύριο δεν θέλουμε να είμαστε στην Τουρκία, την ισλαμική ταυτότητα της Τουρκίας και να ενισχύσουμε παρά να καταπιέσουμε, πρέπει να εδραιώσουμε! Διαφορετικά δεν ήταν ισλαμική ταυτότητα, η εκκοσμίκευση της τουρκικής κοινωνίας δεν θα είναι η διαφορά μεταξύ της παρουσίας και της απουσίας και αύριο στην Τουρκία θα πραγματοποιηθεί για την προσάρτηση στη θέση αυτής της χώρας, όπως ήταν στην ΤΔΒΚ, όπως θα ήταν αδύνατο να γίνουν οι μαζικές διαδηλώσεις πάρτε το μπροστινό μέρος της ζήτησης! “ εξέφρασε τη γνώμη του.

Ο Kaplan χρησιμοποίησε τις ακόλουθες δηλώσεις:

“Η μόνη κοινή ταυτότητα, το μόνο κοινό πνεύμα, η μόνη κόλλα, η μόνη δυναμική, η μόνη πηγή ζωής και ζωτικότητας είναι η ισλαμική ταυτότητα, όχι η κοσμικότητα. Δεν θα έχει καμία άλλη χρησιμότητα από το να απο-προσδιοριστεί, να λιωθεί, να ληφθεί από Δυτικούς χωρίς όπλα και όπλα.

Σήμερα, η κοσμική παρουσίαση ως πρότυπο για το τουρκικό μοντέλο του ισλαμικού κόσμου, ο κύριος λόγος κρύβεται εδώ: η «υποστήριξη των κοσμικών δυνάμεων στην Τουρκία» του γερμανικού καγκελάριου Schröder, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Κλίντον και ο «κοσμικός δυτικός» του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Βόλφουβιτς -medeniyeti- τροχιά Οι Τουρκικοί -ολο-οθωμανιστικοί πολιτισμοί αλλάζουν και προωθούν τον κοσμικό και την ΕΕ να μπουν σε άλλες επιδιώξεις “Πρέπει επίσης να πω ότι ο κύριος λόγος για τον συγγενή εδώ δεν είναι πια μυστικό! Τουρκοκύπριοι από την Τουρκία εξιδανικεύτηκαν, μεταφέρθηκαν στο χείλος της αυτοκτονίας, δεν υπήρχαν πνευματικοί δεσμοί με την Τουρκία! Το κοσμικό έργο της Τουρκίας! Κύπρος σήμερα, αναρωτιέμαι αν είναι το μέλλον του χρέους της Τουρκίας στο λαιμό κάθε χώρας της χώρας που ρωτά! Ας μην ξεχνάμε: Όταν αφαιρείτε το Ισλάμ από τη ζωή της κοινωνίας, δεν θα μείνει τίποτα! “

Source