Τουρκοκύπριοι βιομήχανοι στην Έκθεση Gulfood του Ντουμπάι

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δόθηκαν από το Κυπριακό Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Κύπρου (KTSO), το Dubai Gulfood Food Fair, που άνοιξε σήμερα, θα είναι ανοιχτό στους επισκέπτες έως τις 25 Φεβρουαρίου.

Στην έκθεση που παρακολούθησαν οι Arden Gıda, Akgöl Dairy Products Industry, Helvasan Ltd, Avunduk Dairy Products και Gülgün Dairy Products από τη Βόρεια Κύπρο, οι τοπικές επιχειρήσεις κάνουν γευσιγνωσία χαλβά και χαλβά και διανέμουν καταλόγους σε άλλα προϊόντα εξαγωγής στους επισκέπτες.

Πρόεδρος του Επιμελητηρίου στην Έκθεση Candan AvundukΣημείωσε ότι έχουν συμμετάσχει στην έκθεση Gulfood του Ντουμπάι, η οποία διεξάγεται από το 1987, κάτω από τη στέγη του KTSO για 16 χρόνια, και ότι 97 χιλιάδες άτομα έχουν επισκεφτεί την έκθεση, η οποία έχει 5 χιλιάδες συμμετέχουσες εταιρείες.

Πρόεδρος Candan Avunduk«Ως Τουρκοκυπριακό Βιομηχανικό Επιμελητήριο, βρισκόμαστε στο Ντουμπάι φέτος για την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας, ακόμη και κατά τη διάρκεια της πανδημικής κρίσης, προκειμένου να αναπτύξουμε εξαγωγές στη χώρα μας και για τους βιομηχάνους μας να φτάσουν στις αγορές του εξωτερικού. Στην περίοδο που κορυφώθηκε η παγκόσμια επιδημία και κρίση, το επιμελητήριό μας και οι βιομηχανικοί μας έδειξαν αφοσίωση και γνώρισαν ξανά τον κόσμο ».

Σημειώνοντας ότι αυτοί, ως Τουρκοκύπριοι βιομηχανικοί, έχουν συμμετάσχει σε ένα ευρύ φάσμα συμμετοχής και ότι η συμμετοχή από τη Νότια Κύπρο είναι πολύ χαμηλότερη από το εμπορικό δυναμικό τους, ο Avunduk είπε, “Και πάλι, παρατηρούμε ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων στις μεγάλες χώρες του ο κόσμος έχει μειωθεί σημαντικά. “

Δηλώνοντας ότι η υγεία και η οικονομία πραγματοποιούνται μαζί στο Ντουμπάι, ο Avunduk είπε:

«Οι επιχειρήσεις έχουν καταφέρει να κάνουν την οικονομία βιώσιμη εφαρμόζοντας κανόνες ανοιχτού, ελέγχου, μάσκας, απόστασης και υγιεινής. Από την άλλη πλευρά, δεν υπάρχει πανικός για την υγεία. Η ζωή συνεχίζεται στις νέες κανονικές της συνθήκες όσο το δυνατόν περισσότερο. Όχι μόνο ο τουρισμός, αλλά και ο θεμιτός τουρισμός συνεχίζεται με επιτυχία με το υψηλότερο επίπεδο εποπτείας.

Έχουμε κάνει προτάσεις για τη δημιουργία αυτών των συνθηκών από την περίοδο που ελήφθησαν επιδημικά μέτρα. Λέμε ότι η υγεία και η οικονομία πρέπει να εξεταστούν από κοινού. “

.Source