Τους άκουσε η Άνδρος … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Οι κρατούμενοι της Κεντρικής Φυλακής φώναζαν στο Κυπριανό κατά των κριτηρίων των αιτούντων για την πραγματοποίηση αρχικών ανακοινώσεων αλλαγών στους νόμους των καταδίκων που είναι επιλέξιμοι να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα δηλητηρίασης της Αγίας Σκέπης και τα κριτήρια για απαλλαγή.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ επισκέφθηκε τη διοίκηση των φυλακών πριν από τα Χριστούγεννα, όπου έδωσε βιβλία ency εγκυκλοπαίδειες στους κρατουμένους, εκφράζοντας την υποστήριξή του τόσο για τους ίδιους όσο και για τη διοίκηση των φυλακών, σημειώνοντας ότι αναγνώρισε ـ συγχαίρει τις αλλαγές և από το 2014. :

Οι κρατούμενοι είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τον κ. Κυπριανού κατά τη διάρκεια της περιοδείας, στον οποίο ευχαρίστησαν τη διοίκηση των φυλακών, ενώ του εξήγησαν τις δυνατότητες των υπαρχόντων προγραμμάτων, καθώς έδωσαν την ευκαιρία να εξελιχθούν ως άνθρωποι μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή για να προετοιμαστούν για την επανένταξη. αποκτώντας.

Συνεπώς, οι κρατούμενοι αντέδρασαν έντονα στις ανακοινώσεις αλλαγών στο σχέδιο ένταξης στην Αγία Σκέπη, στα κριτήρια υποβολής αίτησης στο Συμβούλιο Απαλλαγής Άδειας, ενώ δεν έκρυβαν τη νευρικότητά τους, αναφέροντας τις περιγραφές των «εγκληματιών» του Υπουργού Δικαιοσύνης.

Οι κρατούμενοι κάλεσαν τον Άνδρο Κυπριανού να καταψηφίσει οποιαδήποτε αλλαγή του νόμου που “θα οδηγούσε σε άνιση μεταχείριση των κρατουμένων στις κακές παλιές μέρες”, τονίζοντας ότι οι αλλαγές που είχαν ανακοινωθεί προηγουμένως υπονομεύουν τις προσπάθειες και δημιουργούν κρατούμενους δύο επιπέδων.

Με τη σειρά του, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, στις δηλώσεις του, δήλωσε ότι θα σταθεί δίπλα στους φυλακισμένους, τονίζοντας ότι «τέτοιες πληροφορίες έχουν δημιουργηθεί έτσι ώστε με την απελευθέρωσή τους οι κρατούμενοι να μπορούν να ενσωματωθούν ομαλά στην κοινωνία».

“Αυτή είναι η πρώτη μου επίσκεψη. Είμαι εντυπωσιασμένος από τις προσπάθειες της Διεύθυνσης για τη δημιουργία ενός ανθρωπιστικού περιβάλλοντος που είναι πολύ σημαντικό για τη ζωή των κρατουμένων. Έχω ακούσει από κρατούμενους που μου έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους. Είναι εξαιρετικά αναστατωμένοι από το γεγονός ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης έκανε διάφορες δηλώσεις, τις οποίες θεωρούν πολύ προσβλητικές. Όσο για εμάς, θέλω να καταστήσω σαφές ότι οι φυλακές πρέπει να λειτουργούν ως σωφρονιστές για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να ξεπεράσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη φύση ή τη συμπεριφορά. Πιστεύω ότι για να προχωρήσουν στη διαδικασία ενοποίησης, για να έχουν μια χρήσιμη επανένταξη στην κοινωνία, χρειάζονται αυτό που απολαμβάνουν σήμερα, όχι για να μειώσουν, αλλά για να ενισχύσουν. Μιλήσαμε με τον διευθυντή των φυλακών. “Εργάζονται σε διάφορες προτάσεις. Θα τους δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή καθώς προσπαθούμε να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους”.

Ο Άνδρος Κυπριανού συγχαίρει τη διοίκηση, σημειώνοντας ότι θα ήταν δίπλα στις φυλακές στο ΑΚΕΛ, ενώ η διευθύντρια των φυλακών του, Άννα Αριστοτέλης, ευχαρίστησε τον κ. Κυπριανού για την υποστήριξή του, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι «ο στόχος είναι φυσιολογικός, η φυλάκιση είναι ομαλή. κοινωνία. “

Source