Τους έδωσε ένα δάνειο από μια ισπανική τράπεζα … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Το Γραφείο Ερευνών Εγκλήματος της Πάφου διερευνά μια υπόθεση απάτης στο Διαδίκτυο για 28.000 ευρώ.

Μιλώντας στην ΚΥΠΕ, ο Αρχηγός της Αστυνομίας Πάφου Chief Ο Αρχηγός της Αστυνομίας Πάφου Μιχάλης Ιωάννου είπε ότι ένας 49χρονος αστυνομικός της Πάφου του είπε χθες ότι συμφώνησαν να συνεργαστούν με άλλους ανθρώπους για να ξεκινήσουν μια εταιρεία. Για το σκοπό αυτό, είπαν στην αστυνομία ότι συμφώνησαν να πάρουν δάνειο 3 εκατομμυρίων δολαρίων από μια ισπανική τράπεζα.

Για το σκοπό αυτό, ήρθαν σε επαφή με ένα άτομο ισπανικής καταγωγής που τους είπε ότι το δάνειο θα παρέχεται από μια συγκεκριμένη ισπανική τράπεζα.

Ο φερόμενος δράστης τους ζήτησε να πληρώσουν πρώτα 25.500 ευρώ και στη συνέχεια άλλα 2.500.000 ευρώ, τα οποία ισχυρίζεται ότι σχετίζονται με το κόστος του δανείου. Οι καταγγέλλοντες έστειλαν τα χρήματα σε έναν ειδικό λογαριασμό σε μια ισπανική τράπεζα.

Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, είπε ο κ. Ιωάννου, πρόκειται για περίπτωση απάτης, ως αποτέλεσμα της οποίας ο εγκληματίας κατάφερε να εξαγάγει το προαναφερθέν ποσό από τους διαδηλωτές.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Πάφου είπε ότι η αστυνομία συμβούλεψε για άλλη μια φορά στο κοινό να είναι πολύ προσεκτικός όταν ασχολείται με το Διαδίκτυο, καθώς οι ειδικοί είναι κρυμμένοι.

Η ΤΑΕ Πάφος διερευνά την υπόθεση, ενώ η υπόθεση θα απαιτήσει την υποστήριξη της Ισπανικής Ιντερπόλ, κατέληξε ο κ. Ιωάννου.

Πηγή: KYPE

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ.

Source