Τούρκοι επιστήμονες έχουν καταγράψει ένα νέο είδος σαύρας

Δρ. Ο Λέκτορας Muammer Kurnaz επικοινώνησε μαζί του αφού μια φωτογραφία μιας σαύρας που μοιράστηκε ο φωτογράφος της φύσης Bülent Karadağ στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τράβηξε την προσοχή του.

Ο Kurnaz έμαθε από το Μαυροβούνιο ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε στην περιοχή Yazihan της Malatya και στον Res. Asst. Βλέπω. Δρ. Πήγε στην περιοχή για να ερευνήσει με τον Mehmet Kürşat Şahin.

Οι Kurnaz και Şahin, ως αποτέλεσμα των μορφολογικών και μοριακών μελετών τους, ονόμασαν τη σαύρα “Acanthodactylus iliaz”, την οποία θεωρούν ως νέο είδος στην ομάδα “Acanthodactylus”, γνωστή ως σαύρες με χτένα.

Ο Kurnaz είπε στο Anadolu Agency (AA) ότι εργάζονται για το είδος στην περιοχή Yazichan της Μαλάτια.

Το πρώτο παράδειγμα στον τομέα Crafty εκείνοι που είχαν δυσκολία, “Αφού καταγράψαμε το παράδειγμα, παρατηρήσαμε ότι υπάρχει κάτι διαφορετικό που εξετάζουμε τις πρώτες ιδιότητες. Καταλαβαίνουμε ότι αυτό είναι ένα διαφορετικό είδος αυτών στην Τουρκία. Ένα νέο είδος αποδείχθηκε να είναι για τον κόσμο με μεταγενέστερες μορφολογικές και μοριακές μελέτες. ” μίλησε.

Ο Kurnaz δήλωσε ότι η εξάπλωση και ο αριθμός των χτενισμένων ειδών σαύρας στην Ανατολία είναι πολύ περιορισμένος και αντιπροσωπεύεται από 3 είδη, και ότι το Acanthodactylus ibazazi παρατηρείται μόνο μεταξύ των χωριών Koşar και Boztepe στην περιοχή Yazihan της Malatya.

“ΑΥΤΕΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΗΓΜΕΝΕΣ ΕΡΕΥΝΑ”

Γνωστός για τη δουλειά του στον τομέα, καθηγητής Δρ. Ο Kurnaz δήλωσε ότι το ονόμασαν “Acanthodactylus apikazi” μετά τον Çetin Ilgaz, και το άρθρο μας για την ανακάλυψη ενός νέου είδους, το οποίο ονομάσαμε “Acanthodactylus irikazi”, έγινε δεκτό και δημοσιεύθηκε από το Journal of Wildlife and Biodiversity, ένα διεθνώς σεβαστό περιοδικό στο το πεδίο. και στη συνέχεια θα πρέπει να διερευνηθεί σε κοντινές επαρχίες. μίλησε.

Ο Kurnaz επεσήμανε τη βιολογική ποικιλομορφία και τον πλούτο της Ανατολίας και είπε:

«Ήταν το 2012-2013 σε αριθμούς αμφιβίων και ερπετών στην Τουρκία 157. Το 183ο είδος μας. Αφού έρθει όλο και περισσότερο. Πιθανότατα θα αυξηθεί σε αυτόν τον αριθμό 185. Επειδή αυτή είναι στην πραγματικότητα μια αρχή. Δεν είχε πάει στην Ανατολία στο Βορρά. Με απλά όρια Τα είδη που ανήκουν σε αυτό το γένος εξαπλώθηκαν στην Şanlıurfa και σε ένα μικρό μέρος μεταξύ των Adana και Hatay. Νέες μελέτες που πρέπει να διεξαχθούν με αυτόν τον τρόπο μπορεί να αποκαλύψουν ότι έχουν εξαπλωθεί σε ακόμη περισσότερες περιοχές, στα εσωτερικά μέρη της Ανατολίας.

Πηγή: ΑΑ

.Source