Τούρκοι επιστήμονες ανέπτυξαν ένα διαγνωστικό σύστημα που μείωσε τη διάγνωση κοροναϊού σε 10 δευτερόλεπτα

πανό99

Το νέο διαγνωστικό σύστημα που αναπτύχθηκε από Τούρκους ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Bilkent UNAM δίνει 99% αξιόπιστα αποτελέσματα σε 10 δευτερόλεπτα.

Ένα διαγνωστικό σύστημα που βασίζεται στη νανοτεχνολογία αναπτύχθηκε από Τούρκους ερευνητές στο Εθνικό Κέντρο Ερευνών Νανοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Bilkent (UNAM), το οποίο μπορεί να διαγνώσει τον κοροϊό σε 10 δευτερόλεπτα με αξιοπιστία 99% και χωρίς ρινικό επίχρισμα.

Προϊόν υψηλής τεχνολογίας, το οποίο θεωρείται ότι είναι το πρώτο στον κόσμο «Διάγνωση» Το σύστημα που ονομάζεται έχει ως στόχο να αντικαταστήσει τις δοκιμές PCR ξένης προέλευσης.

Αφού οι πρώτες περιπτώσεις έχουν καθιερώσει συνεργασία με τα αποτελέσματα των μηνών μελέτης φαίνεται να είναι πολλά υποσχόμενος χρόνος στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Bilkent της Τουρκίας Δρ. Ο Αμπντουλάχ Αταλάρ εξήγησε. Δηλώνοντας ότι ο κοροναϊός έφερε τον κόσμο στα γόνατά του, ο Atalar είπε, “Ο κοραναϊός είναι ένα σωματίδιο μεγέθους 150 νανομέτρων. Οι ερευνητές μας UNAM ασχολούνται με σωματίδια νανο-μεγέθους εδώ και χρόνια. Επομένως, αυτό το ζήτημα βρίσκεται στον τομέα των καθηγητών μας που ασχολούνται με τη νανοτεχνολογία.”

Το σύστημα λειτουργεί σε δευτερόλεπτα και σε πρώιμο στάδιο

Ο κύριος ερευνητής του Πανεπιστημίου Bilkent UNAM του Λέκτορα Ιατρού Bülend Ortaç του fotonikçi, των επιστημόνων υλικών και του κοροναϊού ως ομάδας εργασίας που αποτελείται από επιστήμονες που εργάζονται στον τομέα της βιολογίας αμέσως μετά το ενδιαφέρον για την Τουρκία είπε ότι άρχισαν να εργάζονται για να αναπτύξουν ένα νέο κιτ δοκιμής.

Αναφέροντας ότι η εργασία που πραγματοποίησαν για την ανάπτυξη του διαγνωστικού συστήματος και του κιτ χρησιμοποιώντας οπτικές μεθόδους χρειάστηκε επτά μήνες, ο Ortaç δήλωσε: «Έχουμε λάβει θετικά αποτελέσματα στις μελέτες της δεύτερης φάσης. Εδώ έχουμε δει ότι τόσο οι εξετάσεις που κάναμε στο εργαστήριο όσο και οι δοκιμές που κάναμε με ασθενείς με κοροναϊκό στο νοσοκομείο δίνουν αποτελέσματα με μεγάλη ακρίβεια».

Το κιτ δοκιμής Τούρκου βιολόγου μπήκε στη λίστα του ΠΟΥ

Δηλώνοντας ότι η μελέτη μετατράπηκε σε προϊόν, η Ortaç συνέχισε ως εξής: “Έχουμε αναπτύξει ένα γρήγορο κιτ και μια συσκευή που μπορεί να κάνει γρήγορη διάγνωση με μια οπτική συσκευή μόνο για στοματικά επιχρίσματα. Ενώ η δοκιμή PCR είναι μια μέθοδος με υψηλό περιθώριο σφάλματος και δίνει αποτελέσματα 2-3 ημέρες μετά την έναρξη της νόσου, το σύστημά μας είναι δευτερόλεπτα. και στο αρχικό στάδιο της νόσου, το ποσοστό ακρίβειας είναι πολύ υψηλό με ποσοστό 99 τοις εκατό. Στις δοκιμές που πραγματοποιήσαμε σε ασθενείς, έχουμε αποτελέσματα πολύ πριν από τις δοκιμές PCR. “Ortaç, αναφερόμενος στο γεγονός ότι η υψηλή τεχνολογία που ανέπτυξαν είναι ένα εντελώς νέο σύστημα, ανέφερε ότι υπέβαλαν αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας

πανό134

ως μια γρήγορη και αξιόπιστη μέθοδος ανίχνευσης ιών, τα συστήματα στην Τουρκία και η φωνή πιστεύουν ότι θα χρησιμοποιούνται ευρέως στον κόσμο. Έχει προγραμματιστεί να ολοκληρώσει τα απαραίτητα δικαιώματα το συντομότερο δυνατό, να ξεκινήσει η σειριακή παραγωγή του προϊόντος και να το φέρει στους χρήστες εντός περίπου 2 μηνών. Με αυτόν τον τρόπο, θα συμβάλει στον έλεγχο της πανδημίας και θα είναι δυνατή η σημαντική ανακούφιση της κοινωνικής ζωής.

Βασίζεται στην ανίχνευση της παρουσίας ή της απουσίας του ιού »

Ο φυσιολόγος γιατρός Ali Aytaç Seymen, ένας από τους ερευνητές του UNAM, μοιράστηκε τις πληροφορίες ότι το νέο διαγνωστικό σύστημα λειτουργεί λαμβάνοντας μόνο δείγματα σιέλου από το στόμα εξαλείφοντας βαθιά μπατονέτες από τη μύτη, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν δυσφορία στους ασθενείς σε άλλες εξετάσεις.

Δηλώνοντας ότι το δείγμα δείγματος που ελήφθη από τον ασθενή δίνει αποτελέσματα εντός 5-10 δευτερολέπτων εάν είναι θετικό και εντός 20-30 δευτερολέπτων εάν το δείγμα είναι αρνητικό, ο Seymen είπε, “Στις κλινικές μελέτες που κάναμε, έχουμε δοκιμάσει ότι λειτουργεί με ποσοστό ακρίβειας 99 τοις εκατό. Το σύστημα λειτουργεί με βάση τη νανοτεχνολογία. “Στις αναζητήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, δεν υπήρχε μελέτη παρόμοια με το σύστημα που κάναμε.”

Υπογραμμίζοντας ότι το σύστημα διάγνωσης και διάγνωσης είναι μια μέθοδος οπτικής βάσης που αλλάζει το χρώμα της ακτινοβολίας παρουσία ιών και έτσι μπορεί να ανιχνεύσει με υψηλή επιλεκτικότητα, δήλωσε ο Seymen: “Σε αυτό το σύστημα, το τσιπ ανίχνευσης παθογόνων που αναπτύχθηκε ειδικά για μια συσκευή βιοαισθητήρα λαμβάνει δυναμικά σήμα φθορισμού και Το δείγμα που λαμβάνεται από έναν ασθενή αναμιγνύεται με ένα ειδικό διάλυμα και ρίχνεται στο τσιπ ανίχνευσης παθογόνων, εάν υπάρχει παθογόνο στο περιβάλλον, το σήμα φθορισμού λαμβάνεται από τη συσκευή βιοαισθητήρα για να ανιχνεύσει την παρουσία παθογόνων με υψηλή ακρίβεια. Σε αντίθεση με τις κοινά χρησιμοποιούμενες δοκιμές PCR, το σύστημα δεν βασίζεται σε επαναλήψεις δειγμάτων, αλλά στην ανίχνευση της παρουσίας ή της απουσίας του ιού με προηγμένες οπτικές μεθόδους. Οι οπτικές και ηλεκτρονικές ενότητες χρησιμοποιήθηκαν για να παρέχουν υψηλό βαθμό επιλεκτικότητας τόσο στην ανίχνευση όσο και στην ανίχνευση, καθώς και υψηλού επιπέδου γνώση της βιοτεχνολογίας και της επιστήμης των υλικών. “

«Πολύ, πολύ φθηνό σε σύγκριση με το PCR»

Ο Πρόεδρος του Ομίλου Ανάπτυξης Επιχειρήσεων και Στρατηγικής της Bilkent Holding, Tunç Batum, δήλωσε ότι το σύστημα με το όνομα «Diagnovir» αναπτύχθηκε ως αποτέλεσμα των κοινών εργασιών της Bilkent Holding και της «EA Technology» που λειτουργούν στη Ζώνη Ανάπτυξης Τεχνολογίας Bilkent CYBERPARK χρησιμοποιώντας την υποδομή Bilkent UNAM.

Καθώς η ταχύτητα και η ακρίβεια του συστήματος Batumi εντυπωσιάζει απουσία ομολόγων σε όλο τον κόσμο, “Ετοιμάζουμε τη σειριακή υποδομή παραγωγής. Σε 2 μήνες, πρώτα στην Τουρκία, τότε θα προσφέρουμε αυτήν την τεχνολογία στον κόσμο. Χρησιμοποιούνται στη χώρα μας Οι δοκιμές PCR προέρχονται από το εξωτερικό. Στόχος μας είναι μια οικονομικά αποδοτική λύση με αυτόχθονα κιτ δημιουργούμε και πετύχαμε. πολύ φθηνά από την PCR. αυτό το ucuzlukl στην Τουρκία και οι εγκαταστάσεις δοκιμών θα έχουν πολλούς ανθρώπους στον κόσμο “, είπε.

Ο Μπατούμι σημείωσε ότι όλα τα βήματα σήμανσης, πιστοποίησης και διαπίστευσης έχουν ξεκινήσει για την ευρεία χρήση του συστήματος, το οποίο έχει υψηλό δυναμικό εξαγωγών, τόσο στην Τουρκία όσο και στο εξωτερικό.

Source