Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν: Δεν υπάρχει πια ομοσπονδία

Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας και πρόεδρος του AKP Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «Δεν υπάρχει λύση στην Κύπρο εκτός από μια λύση δύο κρατών, δεν υπάρχει πλέον ομοσπονδία “ έκανε την εξήγηση.

Μιλώντας στην ομαδική συνάντηση του κόμματός του, Ερντογάν, «Το Κυπριακό είναι η κοινή αιτία των Τούρκων και των Κίρμπι. Παρά όλες τις προσπάθειες, δεν ήταν δυνατή η επίτευξη μόνιμης και βιώσιμης λύσης. Οι διαπραγματεύσεις, στις οποίες παρουσιάστηκε η τουρκική θέση με τη μορφή τοπικής αυτονομίας, συνεχίστηκαν μέχρι το τέλος του 1971. Τελείωσε με το ελληνο-ελληνικό πραξικόπημα στις 15 Ιουλίου 1974. Η ειρηνευτική επιχείρηση και η Κυπριακή Δημοκρατία, που πραγματοποιήσαμε για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των Κυπρίων αδελφών μας, ιδρύθηκαν. Οι Έλληνες δεν αναγνώρισαν την αυτονομία στην τουρκοκυπριακή πλευρά τη δεκαετία του 1960. Στη δεκαετία του 1970 ήταν και πάλι Έλληνες που αρνήθηκαν να δεχτούν μια δικοινοτική ομοσπονδία. Στόχος τους ήταν να οδηγήσουν το νησί μόνο του διαβρώνοντας τα δικαιώματα που θα μπορούσε να αποκτήσει η τουρκοκυπριακή πλευρά εντός της ΕΕ, όπου δεν είναι μέλος. είπε.

Για τον Miçotakis: Πρώτα θα γνωρίζετε τα όριά σας

Ο Ερντογάν είπε, «Αυτά είναι ένα έθνος, δεν τήρησαν ποτέ τις υποσχέσεις τους και δεν θα σταματήσουν μετά από αυτό. Κάνω μια δήλωση και λέω «μπορώ να συναντηθώ με τον Miçotakis», είναι πρόκληση. Είπαμε ότι οι διερευνητικές συνομιλίες ξεκινούν, τώρα έπρεπε να πραγματοποιηθούν στην Αθήνα. Ο Μικοτάκης αμφισβήτησε. Πώς θα συναντηθούμε μαζί σας μετά την πρόκληση; Θα γνωρίζετε πρώτα τα όριά σας. Αν ψάχνετε για ειρήνη, πρέπει να γνωρίζετε τα όριά σας, μην προκαλείτε. Τρέξατε από το τραπέζι, ήμασταν στο τραπέζι. Αν πάει έτσι, δεν μπορούμε να καθίσουμε στο τραπέζι σας. Τι εμπιστεύεσαι; Εάν πιστεύετε ότι η υποστήριξη θα προέλθει από κάπου, κάνετε λάθος. Η Τουρκία είναι σε θέση, πρέπει να ξέρει πώς να το κάνει. Κοίτα, εμπιστεύεσαι κάποια βουνά, ότι το χιόνι έπεσε στα βουνά που εμπιστεύεσαι, κανένα από αυτά δεν θα ωφεληθεί. Δεν υπάρχει πια ομοσπονδία, προχωρήστε σε αυτή τη δουλειά τώρα .. “ μίλησε.

“Θα γνωρίζετε καλά τους τρελούς Τούρκους”

Ο Ερντογάν είπε, «Κόψαμε τον δικό μας ομφαλό. Θα γνωρίζετε καλά τους τρελούς Τούρκους. Σήμερα πηγαίνουμε στην ΤΔΒΚ με τον κ. Fuat και θα ξεκινήσουμε μια εκτενή μελέτη στην ΤΔΒΚ. Θα αναβιώσουμε γρήγορα την ΤΔΒΚ με αυτά τα έργα. Θα είμαστε στο Υπουργείο Μεταφορών μας από το Maraş έως τον Dip Karpaz και θα ξεκινήσουμε εντατικές εργασίες εδώ. Η Βόρεια Κύπρος θα ζωντανέψει ως ένα πολύ σύγχρονο κράτοςz. “χρησιμοποίησε την έκφραση.

.Source