Το έργο ενός διεθνούς φήμης καλλιτέχνη εξαφανίστηκε σε … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Η «εξαφάνιση» των γκράφιτι, που κοσμούσε το κτίριο της Πάφου, έφερε την υπογραφή του διάσημου καλλιτέχνη του δρόμου Μίλο, προκάλεσε αντίδραση, δέχτηκε κριτική στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης και οι ιδιοκτήτες απάντησαν ότι πρέπει να αφαιρεθεί για να διατηρηθεί το κτίριό τους.

Αυτό το έργο δημιουργήθηκε το 2017 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, που ήταν η Πάφος.

Μέσα από τις φωτογραφίες που διαδίδονται στα κοινωνικά δίκτυα, φαίνεται ότι ζωγραφίστηκε ολόκληρη η πρόσοψη του κτιρίου, με αποτέλεσμα να διαγραφεί το έργο του καλλιτέχνη. Οι οργανώσεις είναι η αντίδραση των χρηστών του Διαδικτύου που εκφράζουν την απογοήτευσή τους με αυτήν την υπέροχη δουλειά.

Σε αυτά τα σχόλια προστέθηκε ο διάσημος καλλιτέχνης Μίλο, ο οποίος δημοσίευσε τις φωτογραφίες στη σελίδα του, γράφοντας “μόλις έμαθα ότι ο τοίχος μου είχε διαγραφεί στην Πάφο.”


Ο δήμαρχος της Πάφου κ. Fadon μιλά ΚΑΝΩ ΑΝΑΦΟΡΑ:, δήλωσε ότι το γκράφιτι είναι ιδιόκτητο και ότι η “Πάφος 2017” δεν είχε συμβόλαιο με τους ιδιοκτήτες για τη συντήρηση των γκράφιτι. Τόνισε ότι το 2021 Ο δήμος θα δημιουργήσει νέα γκράφιτι στο κέντρο της πόλης.

Όσο για τους ιδιοκτήτες, σχολίασαν στη σελίδα streetArtSquare ότι “ως ιδιοκτήτες του κτιρίου, έπρεπε να συνεχίσουμε να το ανακαινίζουμε, το οποίο θεωρήθηκε απολύτως απαραίτητο για να αποφευχθεί η αμετάκλητη καταστροφή του.”

Κατά τη διάρκεια αυτής της ανακαίνισης, η εξωτερική τοιχοποιία πρέπει να επισκευαστεί: ζημιά ությունը υγρασία έτσι ώστε το κτίριο պատ να μπορεί να βαφτεί με κατάλληλα υλικά. Όπως προαναφέρθηκε, έχουν πραγματοποιηθεί οι σχετικές διαδικασίες, εστιάζοντας κυρίως στην ασφάλεια της περιοχής και στη συνέχεια στην προστασία της περιουσίας μας, καθώς είναι ιδιωτική ιδιοκτησία. Φυσικά, είμαστε λάτρεις της τέχνης · σε καμία περίπτωση δεν θα θέλαμε την καταστροφή των έργων. “

Ο Μίλο είναι κορυφαίος καλλιτέχνης του δρόμου από την Ιταλία. Τα σχέδιά του κοσμούν πολλές γωνιές του κόσμου. Δημιουργεί ως επί το πλείστον μονόχρωμες τοιχογραφίες ασπρόμαυρης γραμμής, προσθέτοντας μερικές φορές χρώμα για να δώσει στα πλάσματα του μωρού του μια πιο φωτεινή διάσταση.

Source