Το έργο του «Συγκροτήματος Κοινωνικής Στέγασης» με 32 οικιστικές μονάδες στη Λάρνακα ξεκινά το πρώτο τρίμηνο του 2022 (φωτογραφίες)

Το συγκρότημα “Κοινωνική στέγαση” στην ενορία του Αγίου Νικολάου, 32 οικιστικές μονάδες, που προωθήθηκε από τον Δήμο Λάρνακας ակ KOAG – Η υλοποίηση έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2022 – θα διαρκέσει 18 μήνες

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ CYPRUS ΕΔΩ Android Για Android և ΕΔΩ για iOS

Μια γραπτή δήλωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρει: «Το Συγκρότημα Κοινωνικής Στέγασης στην ενορία του Αγίου Νικολάου προωθείται από τον Κυπριακό Οργανισμό Ανάπτυξης Γης (KOAG) σε συνεννόηση με τον Δήμο Λάρνακας. Το έργο επιλέχθηκε μέσω διεθνούς διαγωνισμού, ο οποίος έληξε στα τέλη του περασμένου έτους.

Προστίθεται ότι “η ομάδα μελέτης (που αποτελείται από τη Μαρίνα Κουνάβι, την Άννα-Σερέντε Τρέμπλαϊ και τον Ίαν Κούντλιτζκα) έχει ξεκινήσει διαβουλεύσεις με όλα τα εμπλεκόμενα τμήματα και υπηρεσίες. Αναμένεται ότι μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου Για”: ,

Το έργο θα αποτελείται από 32 οικιστικές μονάδες των 2, 3 և 4 υπνοδωματίων, με σύγχρονη αρχιτεκτονική έκφραση վի θα υλοποιηθεί στην πρώην δημοτική γη, η συνολική έκταση των οποίων είναι 4000 τετραγωνικά μέτρα, η οποία αποκτήθηκε από την KOAG για το σκοπό αυτό.

Σύμφωνα με τη δήλωση, “το προτεινόμενο έργο, εκτός από το συγκρότημα κατοικιών, το οποίο αναπτύχθηκε με βάση τις αρχές του βιώσιμου σχεδιασμού, περιλαμβάνει ποιοτικούς χώρους πρασίνου, κοινωνικές συγκεντρώσεις κατοίκων. Το έργο βρίσκεται στην αναπτυσσόμενη κατοικημένη περιοχή του Δήμου Λάρνακας, ο οποίος περιβάλλεται από σημαντική αστική, δημόσια και εμπορική σημασία, ενώ συνδέεται με ένα ισότιμο οδικό δίκτυο, το οποίο εξυπηρετείται από ένα δίκτυο δημόσιων συγκοινωνιών και ποδηλατοδρόμων.

Αναφέρεται ότι η παροχή κατοικιών θα βασίζεται σε άλλα οικονομικά κριτήρια, τα οποία θα καθοριστούν από την KOAG. Ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βίρας “εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για το έργο: και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της KOAG και όσους συνέβαλαν στην προώθηση αυτού του οράματος. “Λαμβάνοντας υπόψη ότι η στέγαση είναι προϊόν ιδιαίτερης κοινωνικής σημασίας, κάθε πολίτης πρέπει να έχει ένα αξιοπρεπές, προσιτό διαμέρισμα”, είπε.

Πρόσθεσε ότι «η κοινωνική στέγαση είναι το μέσο με το οποίο οι δημόσιες και οι τοπικές αρχές μπορούν να ανταποκριθούν στην αδυναμία της στεγαστικής αγοράς να καλύψει όλες τις ανάγκες στέγασης σε προσιτή τιμή, είτε με αγορά είτε με ενοίκιο». Ο δήμος Λάρνακας επεξεργάζεται άλλες προτάσεις για την περαιτέρω ενίσχυση της κοινωνικής πρόνοιας στη Λάρνακα, με την οποία θα βοηθήσει την KOAG μετά την ολοκλήρωση αυτού του έργου. “

Δείτε φωτογραφίες:

Source