Το Αζερμπαϊτζάν έχασε 2.823 μάρτυρες στον πόλεμο στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Το Αζερμπαϊτζάν έχασε 2.823 μάρτυρες στον πόλεμο στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Ανακοινώθηκε ότι ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν έχασε 2.823 μάρτυρες στην επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ για να σώσει τα εδάφη τους από την κατοχή.

Το Αζερμπαϊτζάν έχασε 2.823 μάρτυρες στον πόλεμο στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

ΕΝΑ-
ΕΝΑ
Α +

Το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν ενημέρωσε τις πληροφορίες για τα θύματα στον πόλεμο, ο οποίος ξεκίνησε στις 27 Σεπτεμβρίου και τελείωσε με την υπογραφή της συμφωνίας που αποδέχθηκε την ήττα της Αρμενίας στις 10 Νοεμβρίου.

Αναφέρθηκε ότι ο αριθμός των μαρτύρων, που είχε προηγουμένως ανακοινωθεί ως 2.000 802, αυξήθηκε σε 2.000 823 μετά την ανακάλυψη κάποιων κηδειών και των ταυτοτήτων τους.

Στη δήλωση, η οποία αναφέρεται ότι περισσότεροι από 50 από τους μάρτυρες στρατιώτες δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί, βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για τον εντοπισμό περισσότερων από 30 αγνοουμένων στρατιωτών.

Το Υπουργείο κοινοποίησε επίσης τη λίστα των μαρτύρων στρατιωτών που θάφτηκαν με το κοινό.

Μετά την απελευθέρωση 5 κέντρων πόλεων, 4 πόλεων και 286 χωριών στην επιχείρηση που ξεκίνησε από τον στρατό του Αζερμπαϊτζάν στις 27 Σεπτεμβρίου, η Αρμενία δέχτηκε την ήττα και υπέγραψε συμφωνία που υπόσχεται να εκκενώσει τις κατεχόμενες επαρχίες του Άγκνταμ, του Λάχιν και του Κέλμπατζαρ.

Ο Αρμενικός στρατός αποσύρθηκε από το Άγκνταμ στις 20 Νοεμβρίου, από το Καλμπάζαρ στις 25 Νοεμβρίου και από το Λάχιν την 1η Δεκεμβρίου.

Άλλα παγκόσμια νέα

.Source