Το «αισιόδοξο» Βρετανό αφεντικό της TUI μπορεί να απολαύσει καλοκαιρινές διακοπές στο εξωτερικό

Το αφεντικό της TUI είπε ότι είναι «αισιόδοξος» οι Βρετανοί μπορούν ακόμα να απολαύσουν καλοκαιρινές διακοπές φέτος με ένα επιτυχημένο πρόγραμμα εμβολιασμού.

Σε συνέντευξή του στο BBC, ο διευθύνων σύμβουλος της Tui Group Friedrich Joussen δήλωσε ότι οι κρατήσεις τον Μάρτιο είχαν φτάσει τα 2,8 εκατομμύρια, με την εταιρεία να αναμένει να λειτουργήσει έως και το 75% του κανονικού της προγράμματος για τη θερινή περίοδο.

Οι Βρετανοί θα έχουν το δικαίωμα να ταξιδεύουν στο εξωτερικό για ξένες διακοπές από τις 17 Μαΐου, σύμφωνα με τον οδικό χάρτη της κυβέρνησης για τη μείωση των περιορισμών του κοροναϊού.

Μιλώντας στο BBC, το αφεντικό της μεγαλύτερης τουριστικής εταιρείας της Ευρώπης ήταν πεπεισμένο ότι οι καλοκαιρινές διακοπές θα μπορούσαν να σωθούν.

Ο κ. Joussen είπε στον ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό: «Είμαστε ακόμα πεπεισμένοι ότι θα έχουμε ένα καλό καλοκαίρι.

«Όλες οι ιατρικές συμβουλές που λαμβάνουμε καθώς μια εταιρεία λέει ότι τα υπάρχοντα εμβόλια λειτουργούν με υπάρχουσες παραλλαγές.

«Τώρα μπορεί να είναι λιγότερο αποτελεσματικές μερικές φορές, αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ καλύτερο από το να μην εμβολιάζονται».

Ο κ. Joussen είπε επίσης ότι πιστεύει ότι ένα αρνητικό αποτέλεσμα των δοκιμών θα είναι εξίσου αποτελεσματικό με το διαβατήριο εμβολίων για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού, αν και παραδέχθηκε ότι οι δοκιμές θα πρέπει να είναι φθηνότερες για να είναι επιτυχημένη η στρατηγική.

Τα νέα έρχονται καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της EasyJet, Johan Lundgren, δήλωσε ότι αναμένει ότι οι περισσότεροι μεγάλοι ευρωπαϊκοί προορισμοί θα βρίσκονται στην «πράσινη λίστα» της κυβέρνησης αυτό το καλοκαίρι.

αν υπολογίζει ότι προορισμοί όπως η Γαλλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Ελλάδα, η Κροατία, η Κύπρος και η Τουρκία θα συμπεριληφθούν στην «πράσινη λίστα» της κυβέρνησης, ο κ. Lundgren απάντησε: «Ναι, όταν ανοίξουμε για ταξίδια στις 17 του Μαΐου και εάν η κυβέρνηση συνεχίσει να εφαρμόζει το σχέδιο για το σύστημα δύο δοκιμών.

«Δεν θα έβλεπα γιατί δεν θα είχατε την πλειοψηφία των χωρών της Ευρώπης εκεί.

«Πιστεύουμε πραγματικά ότι, εάν ανήκετε στην« πράσινη »κατηγορία, δεν θα έπρεπε να χρειάζεται καθόλου δοκιμή, επειδή θα θεωρείται χαμηλού κινδύνου.

«Τώρα, αν απαιτείται PCR και δοκιμή πλευρικής ροής εκεί, μέχρι να φτάσουμε στις 17 Μαΐου, και την έναρξη του προγράμματος εμβολιασμού που φαίνεται να λαμβάνει χώρα παντού στην Ευρώπη, θα αγωνίζομαι να δούμε – εκτός αν συνέβη κάτι από τώρα και τότε – ότι θα υπήρχαν πολλές χώρες που δεν θα ήταν σε αυτήν την «πράσινη» κατηγορία.

«Αλλά, όπως είπα, αυτή η απόφαση ανήκει στην κυβέρνηση και τους παροτρύνουμε να βγουν σύντομα και να προσδιορίσουν πολύ σύντομα ποιες θα είναι αυτές οι χώρες».

Source