Το ΑΚΕΛ καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει σε ένα ενοποιημένο εθνικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει ιδιωτικά νοσοκομεία

Η δήλωση του εκπροσώπου του κοινοβουλίου George Orch Lukaidis. Καλέστε την κυβέρνηση να ξεκινήσει ένα ενοποιημένο εθνικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει ιδιωτικά νοσοκομεία

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Σε δήλωσή του, ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου Γιώργος Βόρα Λουκάδης ζήτησε από την κυβέρνηση να ακολουθήσει ένα ενοποιημένο εθνικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει ιδιωτικά νοσοκομεία.

Συγκεκριμένα, το ΑΚΕΛ εκφράζει τη βαθιά του ανησυχία για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο τομέας της υγείας, ο οποίος, όπως ισχυρίζεται, έχει αναλάβει την πλήρη ευθύνη για τη νοσοκομειακή θεραπεία της επιδημίας.

“Για άλλη μια φορά ευχαριστούμε τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας που, ειδικά σε δυσμενείς συνθήκες, κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σώσουν ζωές και να σταματήσουν τις επιπτώσεις της επιδημίας”, είπε.

Μεταξύ άλλων, λέει, “είναι ακατανόητο ότι οι συνθήκες υπό τις οποίες εμείς ως κοινωνία πολεμούμε αυτήν τη μάχη θα ήταν πολύ καλύτερες αν η κυβέρνηση δεν επέβαλε σοβαρή υποχρηματοδότηση της δημόσιας υγείας για αρκετά χρόνια. Αλλά ακόμη κι αν χρησιμοποιούσε όλους τους προηγούμενους μήνες για να προετοιμάσει τον δημόσιο τομέα όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά για το δεύτερο κύμα, αντίθετα, όπως έδειξε η σχετική ευρωπαϊκή μελέτη, ξόδεψε λιγότερο από το μισό του ευρωπαϊκού μέσου όρου για την καταπολέμηση της επιδημίας.

“Προτρέπουμε την κυβέρνηση να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στο υλικό, σε λιγότερη επικοινωνία, με κύριο στόχο τη διάσωση ζωών, να οδηγήσει σε περιοριστικά μέτρα, στις θυσίες στις οποίες υποβάλλονται οι πολίτες”. Τον παροτρύνουμε να συνεχίσει να μελετά και να εφαρμόζει τις 18 προτάσεις του ΑΚΕΛ από την αρχή της επιδημίας. Το παροτρύνουμε, ακόμη και τώρα, να ακολουθήσει ένα ενοποιημένο εθνικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει ιδιωτικά νοσοκομεία εκτός από τους προσωπικούς ιατρούς που ήδη χρησιμοποιούνται στο GESY.

“Ανεξάρτητα από τις ευθύνες της κυβέρνησης, δεδομένου του ορίου που επιτεύχθηκε από τον τομέα της δημόσιας υγείας, αλλά και της επιδημίας που μαίνεται ανεξέλεγκτα για εβδομάδες, καλούμε για άλλη μια φορά τους πολίτες να αναλάβουν τη μέγιστη ευθύνη προστατεύοντας τους γύρω τους”, κατέληξε η δήλωση.

Source