Το ΑΚΕΛ συνεχίζει να επικρίνει τον Αναστασιάδη

Το ΑΚΕΛ συνεχίζει την κριτική του για τον Ελληνοκύπριο ηγέτη Νίκο Αναστασιάδη.

Η Αλίθια και άλλες εφημερίδες έγραψαν ότι το ΑΚΕΛ επέκρινε τα λόγια της ελληνοκυπριακής κυβέρνησης σχετικά με τη χορήγηση υπηκοότητας σε αντάλλαγμα για επενδυτικό πρόγραμμα, το οποίο συμπεριλήφθηκε στο πρώτο μέρος της συνέντευξης του Νίκου Αναστασιάδη στην εφημερίδα «Πολίτης».

Σύμφωνα με τα νέα, στη δήλωση του ΑΚΕΛ, ο Αναστασιάδης επέκρινε τις δηλώσεις ενός Σαουδάραβου πολίτη να χρησιμοποιήσει το ιδιωτικό του αεροπλάνο και να πάει διακοπές με το εν λόγω άτομο.
Η δήλωση ανέφερε ότι ο Αναστασιάδης πρέπει να είναι ο θεματοφύλακας του γραφείου που εκπροσωπεί και της λειτουργίας της κυβέρνησης και ότι αυτός και η κυβέρνηση δεν μπορούν ακόμη να καταλάβουν τι σημαίνει σύγκρουση συμφερόντων και τόνισε ότι κανείς δεν θεωρεί αξιόπιστες τις δηλώσεις του Αναστασιάδη.

Η εφημερίδα δήλωσε ότι υπήρξε αντίδραση από το δικηγορικό γραφείο του Λ. Παπαφιλίππου στην εν λόγω συνέντευξη, και στη δήλωση που έγινε, αναφέρεται ότι ήταν «μεγάλη ατυχία» που ο Αναστασιάδης ανέφερε το όνομα του Λούκι Παπαφιλίππου, ιδρυτή του γραφείου.

Στη συνέντευξη, ο Αναστασιάδης ισχυρίστηκε ότι οι Σαουδάραβες υπήκοοι δεν ενήργησαν ποτέ ως δικηγόροι, ότι οι δικηγόροι του εν λόγω ατόμου ήταν οι Lukis Papafilippu και Hristos Patsalidis, και ότι η χρήση του αεροπλάνου του Σαουδάραβου πολίτη “επέτρεψε στο κράτος να κάνει μεγάλες αποταμιεύσεις”.

ΕΤΣΙ

Source