Το ΑΚΕΛ և DIKO δέχεται επίθεση από την Κυβέρνηση υπό έρευνα … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Η κυβέρνηση αντέδρασε ενάντια στη φωτιά που έλαβε από το DIKO և AKEL για το επενδυτικό σχέδιο, τόσο για την πολιτογράφηση όσο και για το ζήτημα του Γενικού Ελεγκτή, το οποίο οδήγησε στην ψηφοφορία για τον κρατικό προϋπολογισμό από το κόμμα Νικόλαο Παπαδόπουλο. τονίζοντας ότι σέβεται τις απόψεις του Γενικού Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Κούσιο στη γραπτή του δήλωση, “Η Κυβέρνηση έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι η Υπηρεσία Ελέγχου θα είναι σε θέση να επιβλέπει το επενδυτικό πρόγραμμα της Κύπρου στο πλαίσιο των συνταγματικών υποχρεώσεών της, μια επιτροπή που διορίζεται από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας αμέσως μετά την ολοκλήρωση της έρευνας.”

“Είναι γνωστό”, είπε ο κ. Κούσιος, “καθώς ο ίδιος ο Γενικός Ελεγκτής δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεσμεύτηκε από τα νομικά ευρήματα του Γενικού Εισαγγελέα, τα οποία τεκμηριώσουν τους λόγους για τους οποίους δεν διεξήχθησαν δύο παράλληλες διαδικασίες. έρευνα “.

Σημειώνει ότι «η εμμονή του DIKO με τον Γενικό Ελεγκτή, που έχει περιορισμένες εξουσίες και ευθύνες, συνεχίζεται για προφανείς πολιτικούς κομματικούς λόγους, οργανώνοντας και εκμεταλλευόμενοι πολιτικά τον πρώην εκτελεστικό του κ. Οδυσσέα Μικαηλίδη. “Ταυτόχρονα, το DIKO συνεχίζει να τιμωρεί τον λαό μας καταψηφίζοντας τους κρατικούς προϋπολογισμούς, εκθέτοντας ευάλωτες ομάδες, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, τους συμπολίτες μας, επικαλούμενη αβάσιμα επιχειρήματα που δεν έχουν καμία σχέση με τους προϋπολογισμούς ή την οικονομική πολιτική.”

Σας υπενθυμίζουμε, λέει ο κ. Κούσιος, “ότι ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, κατόπιν προτροπής της κυβέρνησης, διόρισε εξεταστική επιτροπή αποτελούμενη από γνωστά και έντιμα πρόσωπα για τη διερεύνηση όλων των υποθέσεων έρευνας μέσω της ΚΕΠ.”

Τονίζουμε ότι η γραπτή δήλωση συνεχίζει, “Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να διώξει κανέναν που έχει παραβιάσει, εκμεταλλευτεί ή εκμεταλλευτεί το ΚΕΠ, δεν θα διστάσει να παραιτηθεί από την ιθαγένεια, όπως έκανε μετά το συμπέρασμα του Calgiru. “Όλοι θα κρίνουν με βάση τα αποτελέσματα και τη δουλειά τους.”

Ανακοίνωση DIKO

Νωρίτερα, το DIKO, μέσω δήλωσης, δήλωσε ότι σε συνέντευξή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σήμερα, την Κυριακή 3/1/2021, ζητήθηκε, μεταξύ άλλων, από την εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» να απαντήσει, πόσο θα έβλεπε τη συμμετοχή του Γενικού Ελέγχου. »: Στη μελέτη του επενδυτικού προγράμματος της Κύπρου, απάντησε ότι:
(…) «Αν είχε μελετήσει μέσω του φόρου εισοδήματος ότι έπρεπε να ελέγξει τις πληρωμές φόρου, κανείς δεν θα είχε αντίρρηση. “Αλλά οι αρμοδιότητες της εξεταστικής επιτροπής, η οποία αναλαμβάνει τις εξουσίες της εξεταστικής επιτροπής, διαφέρουν από εκείνες του γενικού ελεγκτή.”

Σύμφωνα με το DIKO, “Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στην πραγματικότητα, παραδέχεται ότι δεν προτίθεται να παράσχει διεξοδικό έλεγχο στην υπηρεσία ελέγχου μετά την ολοκλήρωση της έρευνας από την επιτροπή έρευνας. Και αυτό παρά το να λέει το αντίθετο των κυβερνητικών αξιωματούχων του.

Είναι σαφές ότι το DIKO συνεχίζει “ότι το PTA δεν συμφωνεί στην πραγματικότητα ότι το Ανεξάρτητο Ινστιτούτο του Γενικού Ελεγκτή έχει την εξουσία να επιβλέπει το ίδρυμα.”

Επιπλέον, το Δημοκρατικό Κόμμα συνεχίζει να κατηγορεί το θεσμικό όργανο του Γενικού Εισαγγελέα ότι φέρεται να εξαλείφει “εάν το σκάνδαλο διερευνηθεί από την Ελεγκτική Υπηρεσία, είναι πρόσχημα για ενοχή”.

Εν κατακλείδι, το DIKO σημειώνει ότι “τώρα είναι σαφές ότι.
Μόνο με την πίεση του Κοινοβουλίου θα πρέπει η κυβέρνηση να δώσει τις υποθέσεις. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο καλούμε για άλλη μια φορά τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ενώσουν τις φωνές τους μαζί μας για να επιτύχουν τον έλεγχο, τη διαφάνεια και τον καθαρισμό που απαιτεί η κοινωνία. Η κυβέρνηση πρέπει να επιτρέψει έλεγχο από την Υπηρεσία Ελέγχου. Είναι η απόφασή του, είναι δική του ευθύνη. “

Ο Κυριάκος Κούσιος απάντησε επίσης στο ΑΚΕΛ, λέγοντας ότι «πρόκειται για πρόκληση για το ΑΚΕΛ, του οποίου οι ηγέτες συνελήφθησαν επειδή σχεδίαζαν να εξαπατήσουν το σύστημα του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος (ΚΕΠ), αλλά και τις κυβερνήσεις των οποίων το ΚΕΠ έχει παραβιαστεί. και τους κανόνες που κατηγορούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας և την Κυβέρνηση για ανύπαρκτους ծրագրի αόριστους ισχυρισμούς για διαφθορά ή κατάχρηση. »

Η κυβέρνηση αντεπιτίθεται επίσης στο ΑΚΕΛ
Τα παραπάνω, σημειώνει, είναι “ανύπαρκτοι ισχυρισμοί” – όχι συκοφαντίες, όπως το ΑΚΕΛ, αλλά παρατίθενται στα Παραρτήματα 1 έως 2 του συμπεράσματος του Καλέργυρου, σε ειδική αλληλογραφία από τους υπουργούς του Ακέλικ, έτσι ώστε οι επενδυτές που δεν πληρούν τα κριτήρια να μπορούν να αποκτήσουν ιθαγένεια Επενδυτές που έχουν βρεθεί ότι εμπλέκονται σε ποινικές υποθέσεις στο εξωτερικό Ταυτόχρονα, το ίδιο το ΑΚΕΛ χρησιμοποίησε την ιθαγένεια, ενώ στενοί συνεργάτες των υπουργών της κυβέρνησής του ακολούθησαν.

Σημειώνει ότι “το ΑΚΕΛ συγκρούστηκε με ιδρύματα όπως ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, κ. Ορφανίδης, μια σύγκρουση που προκάλεσε δισεκατομμύρια δολάρια σε οικονομικές απώλειες για την Κυπριακή Δημοκρατία και τον λαό της, και μείωσε το χρέος της Ελλάδας χωρίς αποζημίωση. τράπεζα Και ήταν το ΑΚΕΛ που πρότεινε τη δημιουργία δικαστηρίου ελέγχου για την αντικατάσταση του Γενικού Ελεγκτή. Έχει αλλάξει αυτή η πολιτική του ΑΚΕΛ τώρα για κομματικούς λόγους, μικρο-πολιτική;

Σημειώνει ότι “η κυβέρνηση διερευνά όλες τις υποθέσεις πολιτογράφησης μέσω του ΚΕΠ, με το διορισμό εξεταστικής επιτροπής από τον Γενικό Εισαγγελέα, τη στέρηση της ιθαγένειας και τις ποινικές έρευνες από την αστυνομία μετά την έκθεση του Καλογείρου”. “Όλοι θα κριθούν από τα αποτελέσματα.”

Ανακοίνωση του ΑΚΕΛ

Το ΑΚΕΛ είπε σε μια δήλωση: “Στη σημερινή συνέντευξη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προσπαθεί να ανατρέψει την αλήθεια, αλλά δεν το πετυχαίνει.

Δεν λέει τίποτα για την φαινομενική σύγκρουση συμφερόντων που τον αφορά, ορισμένα τρέχοντα και πρώην μέλη της κυβέρνησής του. Νομική Υπηρεσία Νίκου Αναστασιάδη և Τα γραφεία που είναι συνδεδεμένα με τους υπουργούς του υποβάλλουν περισσότερες από 300 αιτήσεις για πολιτογράφηση, οι οποίες έχουν εγκριθεί από αυτά ως μέλη του υπουργείου. “Εξαιτίας αυτής της θεσμικής εμπλοκής, η ΕΕ κίνησε αγωγή κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας”.

Σημειώνει ότι “συνεχίζει να υπονομεύει τη σύμβαση ενός υπαλλήλου κάθε οργάνου, το οποίο δεν ελέγχεται από την κυβέρνηση”. Η σημερινή κυβέρνηση αντιμετώπισε όλους εκείνους που δεν μπορούσαν να τους οδηγήσουν. Συγκρούστηκαν με τον πρώην Γενικό Εισαγγελέα, δύο πρώην διοικητές της κεντρικής τράπεζας, τον αρχηγό της αστυνομίας, τον αναπληρωτή αρχηγό της αστυνομίας, και τώρα τον επικεφαλής ελεγκτή. “Η κυβέρνηση του Αναστασιάδη είναι γεμάτη αυταρχισμό και απόψεις για το καθεστώς.”

Το κόμμα της αντιπολίτευσης λέει ότι “δεν χρειάζεται να ανησυχεί, καθώς η κυβέρνησή του έχει απομονωθεί, δυσφημιστεί από τις περισσότερες τοπικές πολιτικές δυνάμεις, αλλά και από ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας”. «Ο κ. Αναστασιάδης ανέλαβε την εξουσία με το σύνθημα« ενώνουμε τις δυνάμεις μας », τελικά απέτυχε να σχηματίσει πλειοψηφία για να εγκρίνει τον προϋπολογισμό, τώρα το ρίχνει στους άλλους»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ.

Source