Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επέτρεψε την απελευθέρωσή του … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ άνοιξε το δρόμο για τους εισαγγελείς της Νέας Υόρκης να αποκτήσουν πρόσβαση στις φορολογικές δηλώσεις του πρώην Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και σε άλλα φορολογικά αρχεία ως ποινική έρευνα, καθώς και οικονομικές πληροφορίες.

Οι δικαστές, χωρίς κανένα σχόλιο, απέρριψαν το αίτημα του Τραμπ να αναβάλει την εκτέλεση της δικαστικής απόφασης που εκδόθηκε στις 7 Οκτωβρίου, στην οποία η λογιστική εταιρεία Mazars USA, με την οποία συνεργάζεται ο πλούσιος, παρέδωσε την εντολή που του εστάλη. Ο Γενικός Εισαγγελέας του Μανχάταν Cyrus Vance “Οι εργασίες συνεχίζονται”, δήλωσε ο Βανς σε δήλωση μετά την απόφαση του δικαστηρίου.

Ο Βανς είχε προηγουμένως γράψει στους δικηγόρους του Τραμπ ότι το γραφείο του θα είναι ελεύθερο να εκτελέσει την ειδοποίηση εάν οι δικαστές απορρίψουν το αίτημα του πρώην προέδρου. Το Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο κατέχουν οι Συντηρητικοί με πλειοψηφία 6-3 και αποτελείται από τρεις δικαστές που διορίστηκαν από τον ίδιο τον Τραμπ, έχει ήδη αποφανθεί για μια διαμάχη μια φορά. Τον περασμένο Ιούλιο, απέρριψε το επιχείρημα του Τραμπ ότι είχε αποκλειστεί από την ποινική έρευνα ως προεδρεύων πρόεδρος.

Ο Τραμπ αρνήθηκε να δημοσιεύσει τις φορολογικές του δηλώσεις

Σε αντίθεση με άλλους προέδρους των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε να δηλώσει την επιστροφή του φόρου εντός τεσσάρων ετών. Αυτά τα έγγραφα θα μπορούσαν να παρέχουν λεπτομέρειες σχετικά με τα περιουσιακά του στοιχεία και τις δραστηριότητες της οικογενειακής εταιρείας οικογενειακών ακινήτων του Trump. Ο Vance κάλεσε τους Mazars τον Αύγουστο του 2019 για να απαιτήσει φορολογικές δηλώσεις για την προσωπική επιχείρηση του Trump από το 2011 έως το 2018.

Η έρευνα του Vance, η οποία ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, επικεντρώνεται στην πληρωμή χρημάτων, πρώην δικηγόρου του Trump, Michael Cohen, για τη σιωπή δύο γυναικών πριν από τις εκλογές του 2016. Ερωτικός σταρ της ταινίας Stormy Daniels նախկին Πρώην μοντέλο Playboy Karen McDougall, η οποία ισχυρίστηκε ότι είχε σχέση με τον Trump.

Πηγή: iefimerida.gr

Source