Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πάφου άνοιξε τις πύλες του

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πάφου άνοιξε ξανά μετά από ανακαινίσεις

Σύμφωνα με τη δήλωση, το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών ανακοινώνει ότι το Αρχαιολογικό Μουσείο Πάφου άνοιξε τις πύλες του στο κοινό, ότι στο πλαίσιο της καλύτερης προώθησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, το μουσείο έχει αποκατασταθεί και εκσυγχρονιστεί πλήρως. : Εμπλουτισμένο με πρόσθετες πρόσφατες ανασκαφές.

Μέσα από τα εκθέματα, τις παραστάσεις και το υλικό ελέγχου που προστέθηκαν στην ανακοίνωση, τα οποία περιλαμβάνονται στο ανακαινισμένο μουσείο, οι επισκέπτες θα μπορούν να ξοδεψουν χρόνο να μάθουν για τη μακρά ιστορία της Πάφου και της Κύπρου.

Αναφέρεται ότι από το Συμβούλιο Υπουργών το 2020 Στο πλαίσιο της εφαρμογής της πολιτικής που εγκρίθηκε στις 27 Αυγούστου, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και ο Υπουργός Μεταφορών, με τους σχετικούς Κανονισμούς, για την είσοδο δωρεάν στα δώδεκα μουσεία του Τμήματος Αρχαιοτήτων. Στη μείωση, αποφασίστηκε ότι από τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021, η είσοδος στα δώδεκα μουσεία που ορίστηκαν από το Συμβούλιο του Υπουργείου είναι δωρεάν. Η ολοκλήρωση των διαδικασιών θα ακολουθήσει η έγκριση των σχετικών τροποποιητικών κανονισμών.

Αναφέρεται ο στόχος της άμεσης εφαρμογής της πολιτικής για την ελεύθερη είσοδο στα δώδεκα μουσεία του Τμήματος Αρχαιοτήτων, καθώς γίνονται πιο προσιτά για τους πολίτες, η κοινωνία έχει την ευκαιρία να συνδεθεί, να γνωρίσει καλύτερα τους πλούσιους. Η πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου.

Αναφέρεται ότι σύμφωνα με το νόμο για τις μολυσματικές ασθένειες (ορισμός μέτρων για την πρόληψη της εξάπλωσης του κοροναϊού COVID-19) το 2021. Διάταγμα (αρ. 6), 2021 Η αναστολή αρχαιολογικών χώρων, μουσείων και ιστορικών χώρων λήγει στις 8 Φεβρουαρίου

Η εφαρμογή της παραπάνω πολιτικής ισχύει για τα ακόλουθα δώδεκα μουσεία. Συγκεκριμένα, το Μουσείο της Κύπρου στην πολιτεία Λευκωσίας, Λευκωσία, το Εθνογραφικό Μουσείο (σπίτι του Κορνήσιου Χατσιτζοράγακη), Λευκωσία, το Τοπικό Αρχαιολογικό Μουσείο Παλιάς Ιδαλής, το τοπικό εθνογραφικό μουσείο Φικάρδου, το Κέδριο Μουσείο Κύπρου.

Πολιτεία Λάρνακας: Αρχαιολογικό Μουσείο Πολιτείας Λάρνακας առն Τοπικό Μουσείο Παραδοσιακού Κέντημα Λεύκαρας ara Ασημικά.

Είναι επίσης το Αρχαιολογικό Μουσείο Λεμεσού της Επαρχίας Λεμεσού, το τοπικό Αρχαιολογικό Μουσείο Κουρίου – Επισκοπή.

Τέλος το Αρχαιολογικό Μουσείο Πάφου, το Τοπικό Αρχαιολογικό Μουσείο Μάριος Άσσινο στην Κωνσταντινούπολη, και το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης Γέρος στο Γεροσκήπου

Όσοι ενδιαφέρονται για τις ώρες λειτουργίας των μουσείων μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Τμήματος Αρχαιοτήτων – www.mcw.gov.cy/da – ολοκληρώνεται η ανακοίνωση.

Πηγή: KYPE

Source