Το αυτοκινητιστικό ατύχημα με τον Tesla με τους δύο νεκρούς “κόστισε” Musk σχεδόν 6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σε: Σεργκέι Κλέμπνικοφ

Ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk τη Δευτέρα είδε την περιουσία του να πέφτει καθώς οι μετοχές του Tesla έπεσαν αφού αναφέρθηκε ότι δύο άτομα που κάθονταν σε ένα Tesla σκοτώθηκαν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Η Tesla μειώθηκε 3,8% τη Δευτέρα, μειώνοντας την περιουσία του Musk κατά 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με τον Forbes, η περιουσία του ανέρχεται τώρα στα 171,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο τρίτος πλουσιότερος άντρας του CEO της Tesla, ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο μετά τον CEO της Amazon, FF Bezos, με περιουσία ύψους 195,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων Bernard Arno, του οποίου η περιουσία είναι 180,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι χθες, Δευτέρα, το τμήμα Tesla ενημερώθηκε ότι δύο άτομα πέθαναν όταν το αυτοκίνητό τους, το Tesla Model S 2019, έπεσε σε ένα δέντρο στο Χιούστον το Σάββατο το βράδυ. Οι τοπικές αρχές δήλωσαν ότι πίστευαν ότι το αυτοκίνητο κινούνταν χωρίς να βρίσκεται κανείς στο κάθισμα του οδηγού. Συγκεκριμένα, ένας από τους επιβάτες καθόταν στο κάθισμα του συνοδηγού και ο άλλος στο πίσω κάθισμα. Το όχημα ανέπτυξε μια υψηλή ταχύτητα, πριν βγει από το δρόμο, έπεσε πάνω σε ένα δέντρο και έπιασε φωτιά. Οι τοπικές αρχές δήλωσαν επίσης ότι χρειάστηκαν τέσσερις ώρες για να σβήσουν οι πυροσβέστες, προσθέτοντας ότι είχαν επικοινωνήσει με την Tesla για περαιτέρω βοήθεια.

Αν και τα ηλεκτρικά οχήματα δεν θεωρούνται απαραίτητα πιο επικίνδυνα από τα οχήματα με αέριο, οι μπαταρίες λιθίου υψηλής τάσης όπως αυτές που χρησιμοποιούνται στο Tesla μπορούν να αναφλεγούν ακόμα και μετά την κατάσβεση μιας πυρκαγιάς.

Ο Elon Musk, ωστόσο, έγραψε στο twitter ότι το έργο ενός αυτοκινούμενου πιλότου, Autopilot, δεν έχει καμία σχέση με το ατύχημα. Τα δεδομένα που ανακτήθηκαν δείχνουν ότι το Autopilot δεν είναι ενεργοποιημένο, և το αυτοκίνητο δεν διαθέτει πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα.

Αυτό το ατύχημα εγείρει άλλα ερωτήματα σχετικά με την απόδοση του αυτόματου πιλότου Tesla. Οι αρχές εξακολουθούν να μην είναι σίγουροι εάν οι ενέργειές του ήταν ενεργές στο δυστύχημα δύο ανδρών 59-69 ετών.

Ωστόσο, το ημι-αυτόματο σύστημα διεύθυνσης της εταιρείας έχει δοκιμαστεί σε διάφορες συγκρούσεις που αφορούσαν οχήματα Tesla τους τελευταίους μήνες.

Τον περασμένο μήνα, η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας της Κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό δήλωσε ότι ξεκίνησε περισσότερες από δώδεκα έρευνες για τροχαία ατυχήματα στην Tesla.

Η εταιρεία δεν έκανε καμία επίσημη ανακοίνωση μετά το ατύχημα. Τόσο η εταιρεία όσο και ο δισεκατομμυριούχος Διευθύνων Σύμβουλος υπερασπίστηκαν επανειλημμένα τα αυτοκίνητά τους ակ την ικανότητα λειτουργίας του Autopilot. Ο Elon Musk έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter το Σάββατο σχετικά με το ατύχημα ότι το όχημα με το “Autopilot” είναι δέκα φορές λιγότερο πιθανό να συντριβεί από το μέσο αυτοκίνητο.

,Source