Το βίντεο της Άννας Φωτιάδου μεταδίδεται στο Αμφιθέατρο του Λούβρου

Το βίντεο της Άννας Φωτιάδου μεταδίδεται στο Αμφιθέατρο του Λούβρου

Το βραβευμένο βιντεο-καλλιτέχνη βίντεο της Anna Fotiadou “Sealed Loyal Halls” επιλέχθηκε για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Rencontres Internationales Paris / Berlin

Η μοναδική συμμετοχή της Κύπρου σε ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ ταινιών, τέχνης και παραστάσεων αφιερωμένη στη σύγχρονη καλλιτεχνική πρακτική της κινούμενης εικόνας, η οποία περιλαμβάνει στις εκθέσεις του προγράμματος, εκθέσεις, διαλέξεις և παραστάσεις διάσημων καλλιτεχνών.

Το πρόγραμμα Rencontres Internationales Hybrid Areas θα μεταδοθεί և δωρεάν από το αμφιθέατρο του Μουσείου του Λούβρου Στο Παρίσι, από 23 έως 28 Φεβρουαρίου.

Η παρουσίαση του βίντεο “Sealed Loyal Halls” θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, παρουσία του καλλιτέχνη.

Λίγα λόγια για το έργο

Το “Loyal Halls” αναφέρεται σε μια σειρά βίντεο που έχουν εγγραφεί σε διαφορετικούς χρόνους ως μέρος της μελέτης άλλων έργων, αλλά όταν δεν χρησιμοποιούνται ή ως καταγραφή καταστάσεων (συναισθήματα) և αβέβαιες στιγμές που πρέπει να χρησιμοποιηθούν σε οποιοδήποτε μελλοντικό έργο. “Αυτό το” υλικό αρχειοθέτησης “επρόκειτο να είναι η πηγή του βίντεο σε μια εποχή που η κυκλοφορία ήταν περιορισμένη και η φυλάκιση αναγκάστηκε, և και, κατά συνέπεια, πρόσθετη εγγραφή βίντεο.

Εμπνευσμένο από τα ορθογώνια σκίτσα του εξπρεσιονιστή καλλιτέχνη Mark Rothko, δημιουργήθηκε μια κινητική αλληγορία εικόνων και ήχων, η ψευδαίσθηση των καταστάσεων όταν οι πραγματικοί χώροι μετατρέπονται σε φανταστικούς. Το μουσικό ηχητικό τοπίο δημιουργήθηκε από τον Θεοφάνη Αβραάμ, ο οποίος ζει και εργάζεται στη Σουηδία.

«Ενδιαφέρομαι να εκφράσω βασικά ανθρώπινα συναισθήματα. “Η τέχνη είναι μια περιπέτεια σε έναν άγνωστο κόσμο που μπορεί να εξερευνηθεί μόνο από εκείνους που είναι πρόθυμοι να αναλάβουν κινδύνους.” Μαρκ Ρότκο

Το βίντεο επιλέχθηκε και χρηματοδοτήθηκε από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών για το “50 Shorts VS Covid-19” ως μία από τις 50 ταινίες τριών τμημάτων που έγιναν από σκηνοθέτες και εικαστικούς καλλιτέχνες κατά τη διάρκεια της επιδημίας την άνοιξη του 2020. , μελετώντας τη ζωή στη φυλακή և κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας κρίσης.

Ποια είναι η Άννα Φωτιάδου;

3832424884663949 Εικόνα 001:

Η Άννα Φωτιάδου είναι μια διεπιστημονική καλλιτέχνης από την Κύπρο, που ειδικεύεται στις εφαρμοσμένες τέχνες και τη σκηνοθεσία βίντεο. Είναι βραβευμένος γραφίστας, έχει εργαστεί στον κινηματογράφο ως σεναριογράφος και καλλιτεχνικός σκηνοθέτης. Ως καλλιτέχνης βίντεο, καλλιτεχνικός σκηνοθέτης και σκηνοθέτης, συμμετείχε σε διάφορα θεατρικά έργα, χορευτικές παραστάσεις και παραστάσεις στην Κύπρο, Γερμανία.

Είναι ο σεναριογράφος της βραβευμένης ταινίας “Pause” (Κύπρος, Ελλάδα, 2017). Η Άννα πυροβόλησε την πρώτη της ταινία μικρού μήκους “Bleeding” (Κύπρος, ΗΠΑ, 2020), η οποία θα κυκλοφορήσει το 2021. Και διερευνά τα θέματα της θηλυκότητας, της εγκατάλειψης – της εκδίκησης μέσω του σύγχρονου επαναπροσδιορισμού του μύθου της Κλυτέμνης.

Ο συγγραφέας έχει εκθέσει και διακριθεί για τα έργα τέχνης του, τόσο σε ατομικές όσο και σε ομαδικές εκθέσεις σε Κύπρο, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία, Κάτω Χώρες, Αυστρία, Μεξικό, φεστιβάλ, διετή. Συμμετέχει σε καλλιτεχνικά συλλογικά έργα և διάφορες εμπειρίες նկար καλλιτέχνες επιστημονικών επιστημών. Συνεργάζεται με ιδιωτικά πανεπιστήμια ως λέκτορας μερικής απασχόλησης στην τέχνη, το σχεδιασμό και τον κινηματογράφο.

Πηγή: philenews

Source