Το βρετανικό στρατιωτικό αεροσκάφος προσέφυγε κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης στην Κύπρο | Παγκόσμια νέα

Ένα στρατιωτικό drone του Ηνωμένου Βασιλείου, του τύπου που χρησιμοποιείται τώρα για την παρακολούθηση του καναλιού για διασχίσεις μεταναστών, συνετρίβη κατά τη διάρκεια μιας πρακτικής στην Κύπρο τον Οκτώβριο, Παρατηρητής έχει μάθει.

Το πρόγραμμα drone Watchkeeper ύψους 1 δισεκατομμυρίου £ μαστιζόταν με προβλήματα κατά την ανάπτυξή του. Μεταξύ του 2014 και του 2018 σημειώθηκαν τουλάχιστον πέντε καταγεγραμμένα ατυχήματα και υπάρχουν ισχυρισμοί ότι το drone δεν μπορεί να πετάξει σε κακές καιρικές συνθήκες.

Αρχικά αγοράστηκε για χρήση στον πόλεμο στο Αφγανιστάν και διαθέτει μια σειρά από κάμερες πληροφοριών και αναγνώρισης, το μη επανδρωμένο σύστημα αεροσκαφών χρησιμοποιείται από τη βρετανική συνοριακή δύναμη για να περιπολεί το κανάλι από τον Σεπτέμβριο υπό την Επιχείρηση Devran.

Ωστόσο, σύμφωνα με μια νέα έκθεση, Crossing a line: Η χρήση των drone για τον έλεγχο των συνόρων, από την ομάδα παρακολούθησης Drone Wars UK, η εξαιρετικά δημοσιευμένη επιχείρηση έχει μικρή πρακτική αξία.

Τα αιτήματα ελευθερίας πληροφόρησης που υποβλήθηκαν από την ομάδα επιβεβαίωσαν το κυπριακό δυστύχημα και αποκάλυψαν επίσης ότι, στο πλαίσιο της Επιχείρησης Devran, το πρόγραμμα Watchkeeper πέταξε μόλις 15 εξορμήσεις με συνολικό χρόνο πτήσης 43 ώρες και 52 λεπτά κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου.

Τον Οκτώβριο, πέταξε μόνο έξι εξορμήσεις προς υποστήριξη της Συνοριακής Δύναμης, συνολικά 23 ώρες και 54 λεπτά στον αέρα.

«Η χρήση μη στρατιωτικών αεροσκαφών στα σύνορα είναι η αρχή της χρήσης αεροσκαφών που θολώνουν τα όρια μεταξύ στρατιωτικής και εγχώριας αστυνόμευσης», δήλωσε ο Chris Cole, διευθυντής του Drone Wars UK. «Καθώς η έννοια της ασφάλειας των συνόρων επεκτείνεται από τα σύνορα και εισβάλλει περαιτέρω στην καθημερινή ζωή, οι επιπτώσεις στα δικαιώματα θα αρχίσουν να κινούνται γρήγορα πέρα ​​από τους μετανάστες και να επηρεάσουν όλους μας».

Ο Dan O’Mahoney, διοικητής απειλής της παράνομης Μάγχης με τη Βρετανική Συνοριακή Δύναμη, υπερασπίστηκε τη χρήση του Watchkeeper.

«Είμαστε αποφασισμένοι να σταματήσουμε τις παράνομες διευκολύνσεις των διαβάσεων καναλιών μικρών σκαφών, οι οποίες είναι επικίνδυνες και περιττές.

«Η εναέρια παρακολούθηση του καναλιού είναι ζωτικό μέρος αυτής της εργασίας, τόσο όσον αφορά την προστασία ζωών όσο και την εξασφάλιση ζωτικών αποδεικτικών στοιχείων που μπορούν να στηρίξουν ποινικές διώξεις. Μέχρι στιγμής φέτος, η επιβολή της μετανάστευσης έχει συλλάβει 55 άτομα με υποψία ότι διευκόλυνε τη διέλευση μικρών σκαφών και έχει εξασφαλίσει οκτώ καταδίκες.

“Η εναέρια επιτήρηση εφαρμόζεται μόνο όταν απαιτείται λειτουργικά.”

Είναι κατανοητό ότι η συντριβή στο Ακρωτήρι, μια βρετανική κυρίαρχη βάση στην Κύπρο, δεν είχε καμία σχέση με την πρόσφατη ανάπτυξη του Watchkeeper στο Channel.

Ένας εκπρόσωπος του στρατού είπε: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι στις 14 Οκτωβρίου 2020, κατά τη διάρκεια ρουτίνας εκπαίδευσης πτήσης, υπήρξε ένα περιστατικό με τη συμμετοχή ενός φύλακα στο Ακρωτήρι στην Κύπρο, με αποτέλεσμα κάποια ζημιά στο αεροσκάφος. Μια πλήρης έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και ως εκ τούτου θα ήταν ακατάλληλο να σχολιάσουμε περαιτέρω αυτή τη στιγμή. “

Κανένα προσωπικό δεν τραυματίστηκε ως αποτέλεσμα του συμβάντος και ο στρατός, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το drone, δήλωσε ότι θα συμμορφωθεί πλήρως με οποιαδήποτε έρευνα για το συμβάν.

Ο ιστότοπος του στρατού εξηγεί ότι το σύστημα Watchkeeper έχει υποβληθεί σε αυστηρές δοκιμές πτήσης και είναι πιστοποιημένο ότι λειτουργεί με ασφάλεια στον εναέριο χώρο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ωστόσο, ο Cole είπε: «Ενώ η αύξηση της χρήσης στρατιωτικών αεροσκαφών κατά την τελευταία δεκαετία έχει δώσει την εντύπωση ότι η χρήση των drone είναι ομαλοποιημένη, ο τεράστιος αριθμός συντριβών μεγάλων στρατιωτικών drone δείχνει ότι η τεχνολογία απέχει πολύ από την ωρίμανση. Αυτό που πρέπει να κάνει τους ρυθμιστές και τους υπουργούς εναέριου χώρου να σταματήσουν να σκέφτονται, καθώς σκέφτονται να ανοίξουν τον εναέριο χώρο του ΗΒ σε τέτοια συστήματα, είναι η τεράστια ποικιλία αιτιών αυτών των συντριβών. Δεν υπάρχει ένας απλός λόγος που μπορεί να αντιμετωπιστεί με μια τεχνολογική λύση, και όποιος προτείνει ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί με βαθιά υποψία. “

Η νέα έκθεση του Drone Wars καταγράφει την ολοένα και πιο διαδεδομένη χρήση drone από κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, κάτι που ανέφερε ότι εγείρει νομικά, ηθικά και ηθικά ερωτήματα σχετικά με το πώς χρησιμοποιείται η στρατιωτική τεχνολογία στην πολιτική κοινωνία.

Επισήμανε ότι, στις ΗΠΑ, τα αεροσκάφη Predator που εκτελούνται από τελωνεία και προστασία των συνόρων έχουν χρησιμοποιηθεί για την κατασκοπεία διαδηλώσεων Black Lives Matter πολλά μίλια από τα ίδια τα σύνορα και ότι οι αστυνομικές δυνάμεις στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν χρησιμοποιήσει μικρότερα αεροσκάφη για παρόμοιους σκοπούς.

Η Drone Wars ισχυρίζεται ότι οι προτάσεις για το άνοιγμα του εναέριου χώρου του Ηνωμένου Βασιλείου στην απεριόριστη χρήση αεροσκαφών θα μπορούσαν να επιτρέψουν σε μεγάλες μηχανές στρατιωτικού τύπου με προηγμένη τεχνολογία παρακολούθησης να παρακολουθούν συνεχώς βρετανικές πόλεις με τον ίδιο τρόπο που οι κοινότητες στη Μέση Ανατολή παρακολουθούνται κρυφά.

Ο Peter Burt του Drone Wars UK, συγγραφέας της νέας έκθεσης, δήλωσε: «Η τεχνολογία Drone δεν χρησιμοποιείται πλέον μόνο για την έναρξη απεργιών στο εξωτερικό. Έχοντας εξελιχθεί ως βασικό εργαλείο στον παγκόσμιο «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», τα drones βρίσκουν το δρόμο τους πίσω στο σπίτι. Αναπτύσσονται πρώτα εναντίον μη δημοφιλών και ανίσχυρων μειονοτήτων, αλλά αν δεν ενεργήσουμε γρήγορα, θα χρησιμοποιηθεί τελικά για να κατασκοπεύει όλους ».

.Source