“Το γεγονός ότι ένας αναπληρωτής έχει επαφή

Ο Πρόεδρος της Συνέλευσης της Δημοκρατίας dernder Sennaroğlu δέχθηκε τις αντιπροσωπείες KTAMS, Kamu-Sen και Kamu İş που διοργανώθηκαν στη Συνέλευση.

Ο Γενικός Γραμματέας Seral Fırat ήταν επίσης παρών στη δεξίωση που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Συνέλευσης του Zalihe Çavuşoğlu.

Μιλώντας εξ ονόματος των συνδικάτων στη συνάντηση, ο Güven Bengihan, πρόεδρος της KTAMS, δήλωσε ότι ο αναπληρωτής του UBP İskele Yasemi Öztürk, ο οποίος υπερασπίστηκε ότι πρέπει να απομονωθεί στο σπίτι του, ήρθε στο Κοινοβούλιο και είπε ότι είχαν ξεκινήσει απεργία για να προστατεύουν την υγεία τόσο των υπαλλήλων όσο και άλλων μελών του κοινοβουλίου.

Ο Bengihan είπε, «Προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία, υπάρχει ένας κανονισμός στους εσωτερικούς κανονισμούς του κοινοβουλίου ότι ο Πρόεδρος της Συνέλευσης μπορεί να χρησιμοποιήσει την εξουσία για να αναστείλει το κοινοβούλιο έως και 15 ημέρες μετά τη συνάντηση με το συμβουλευτικό συμβούλιο. Σε μια τέτοια περίοδο, θα σας ζητήσουμε να χρησιμοποιήσετε τη βούληση για να χρησιμοποιήσετε τις εξουσίες που σας έχουν δοθεί από τους εσωτερικούς κανονισμούς του κοινοβουλίου, τόσο όσον αφορά την καταστροφή της εργασιακής ειρήνης και της δημόσιας υγείας, και θα περιμένουμε μια απάντηση από εσάς για τις εξελίξεις », είπε.

Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος της Συνέλευσης της Δημοκρατίας Önder Sennaroğlu, υπενθύμισε στην ομιλία του ότι ο βουλευτής Yasemi Öztürk ήταν σε επαφή με τη θετική υπόθεση και ότι είχε ανακοινώσει στο κοινό από τα κοινωνικά του μέσα ενημέρωσης ότι ανέβαλε το έργο της επιτροπής σήμερα ως πρόεδρος της επιτροπής.

Αναφέροντας ότι η δοκιμή PCR που έκανε ο Öztürk ήταν αρνητική, ο Sennaroğlu δήλωσε ότι, ως Πρόεδρος της Συνέλευσης, δεν είχε την εξουσία να σταματήσει το έργο της Συνέλευσης λαμβάνοντας μόνη απόφαση.

Ο Sennaroğlu είπε, «Εάν υπάρχει μια κατάσταση που απαιτεί διακοπή των εργασιών του συμβουλίου, το συμβουλευτικό συμβούλιο συγκαλείται και αυτό το ζήτημα συζητείται στο συμβούλιο και αναλαμβάνεται δράση σύμφωνα με την απόφαση του συμβουλευτικού συμβουλίου. Το συμβουλευτικό συμβούλιο ιδρύθηκε υπό την προεδρία των προέδρων των πολιτικών κομμάτων με ομάδες στο κοινοβούλιο, δηλαδή τους γενικούς προέδρους των UBP, CTP και HP με ομάδες στο κοινοβούλιο και τον Πρόεδρο της Συνέλευσης. Γνώρισα με τους προέδρους. Έχουν σκέψεις ότι δεν υπάρχει θέση να σταματήσουν οι εργασίες της συνέλευσης.

Αναφέροντας ότι το ζήτημα με το οποίο βρίσκεται σε επαφή ένας αναπληρωτής είναι ένα θέμα που τους ξεπερνά, ο Sennaroğlu δήλωσε ότι η ομάδα παρακολούθησης επαφών του Υπουργείου Υγείας αποφασίζει ποιος θα πάει σε καραντίνα και ότι το συμβουλευτικό συμβούλιο θα λάβει απόφαση σε περίπτωση έκτακτου κατάσταση.

Ο Sennaroğlu δήλωσε επίσης ότι κάθε Πέμπτη, οι εργαζόμενοι ελέγχονται συνήθως στο Κοινοβούλιο.

Δηλώνοντας ότι το Κοινοβούλιο πρέπει να κάνει επειγόντως όπως απαιτείται από το σύνταγμα, ο Sennaroğlu είπε: «Οι μεσοπρόθεσμες εκλογές πρέπει να αξιολογηθούν, η πρόωρη ημερομηνία των εκλογών θα πρέπει να αξιολογηθεί επειδή αυτό πρέπει να ολοκληρωθεί εντός μίας εβδομάδας, διαφορετικά ένα μεγάλο χάος περιμένει τη χώρα. Αυτή η χώρα ανήκει σε όλους μας. Δεν είναι επιθυμία οποιουδήποτε πολιτικού κόμματος για έναν αναπληρωτή να μεταφέρει όλους τους πολίτες στο κάλπη υπό αυτές τις συνθήκες. Σημαίνει τόσο ένα μεγάλο βάρος για τη χώρα, μια κατάσταση που θα αλλάξει την αριθμητική του κοινοβουλίου και μια απώλεια 10-15 εκατομμυρίων TL σε αυτήν την οικονομική κρίση. “Οι ενδιάμεσες εκλογές πρέπει να αντιμετωπιστούν από το κοινοβούλιο, οπότε κανείς δεν θέλει να αναβάλει το έργο για 15 ημέρες”, είπε.

.Source