“Το γεγονός ότι είμαστε πάνω από 50 χρόνια δείχνει πόσο σοβαρή εμπειρία έχουμε”

Πρόεδρος του Δημοκρατικού Τουρκικού Κόμματος (CTP) Tufan erhürmanΕίπε ότι τα μέλη του CTP πληρώνουν πάντα το τίμημα και συνεχίζουν να το κάνουν.

Ο Erhürman συμμετείχε στο πρόγραμμα “Ledra Talks” που μεταδόθηκε στο Kanal Sim και απάντησε στις ερωτήσεις του Cenk Pasha. Ο Erhürman, ο οποίος αξιολόγησε τα 50 χρόνια του CTP, υπενθύμισε την καταπίεση και τις απειλές του κόμματος και των μελών του.

Λέγοντας ότι «το CTP είναι ένα κόμμα με όπλο εναντίον του ναού του Προεδρικού υποψηφίου το 1973 στις προεδρικές εκλογές», ο Erhürman είπε: «Το CTP είναι το κόμμα εκείνων που τολμούσαν να μην μπουν στο κοινοβούλιο όταν παρενέβησαν οι εκλογές το 1990. Δεν υπάρχει κανένας που έχει CTP και δεν πληρώνει αμοιβή. Υπάρχουν εκείνοι που πληρώνουν βαριές τιμές, υπάρχουν εκείνοι που πληρώνουν λιγότερα. Όλοι όμως πλήρωσαν ένα τίμημα. Η CTP ήταν πάντα αντιπολιτευόμενη σε αυτήν τη χώρα. Όταν ήταν στην κυβέρνηση, αντιτάχθηκε στο status quo. “

“ΕΧΟΥΜΕ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΟΤΗΤΑΣ”

Υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχουν πολλά χρόνια «εύκολο να θυμάστε» στην ιστορία του CTP, ο Erhürman είπε ότι η περίοδος του Σχεδίου Ανάν ήταν η πιο ενεργή περίοδος. Ο Erhürman είπε ότι πολλά μέλη του CTP έχουν υποστεί πίεση και έχουν υποστεί φυλάκιση.

Επισημαίνοντας ότι το CTP είναι το παλαιότερο πολιτικό κόμμα, ο Erhürman είπε: «Το γεγονός ότι έχουμε συμπληρώσει 50 χρόνια δείχνει πόσο σοβαρή εμπειρία έχουμε και πόσο θεσμοθετημένοι είμαστε».

Ο Erhürman, ο οποίος είπε επίσης για τις αναμνήσεις του πρώην Γενικού Γραμματέα του CTP Naci Talat και του προέδρου του CTP Özker Özgür, είπε: «Δεν έχω δει κανέναν πάνω από τον Naci Talat όσον αφορά τη ρητορική. Σε αυτή τη μέρα, αυτή η ρητορική είναι πραγματικά μοναδική και ανεπιτήδευτη. Ο kerzker Hoca και ο Naci Talat συμπλήρωσαν ο ένας τον άλλον πολύ καλά ».

.Source