“Το Γκολάν είναι πολύ σημαντικό για την ασφάλεια του Ισραήλ”

Ο Antony αναβοσβήνει:

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken είπε, “Όσο ο Άσαντ είναι στην εξουσία στη Συρία, όσο το Ιράν βρίσκεται στη Συρία, το Γκολάν είναι πολύ σημαντικό για την ασφάλεια του Ισραήλ”.

Ο Antony αναβοσβήνει:

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken δήλωσε ότι υποστηρίζει επί του παρόντος τον έλεγχο του Ισραήλ στα υψίπεδα του Γκολάν.

Σχολιάζοντας τα τρέχοντα ζητήματα στην τηλεόραση του CNN, ο Blinken είπε, “Εάν αφήσουμε στην άκρη τη νομική διάσταση αυτού του προβλήματος, όσο ο Άσαντ είναι στην εξουσία στη Συρία, το Γκολάν είναι πολύ σημαντικό για την ασφάλεια του Ισραήλ όσο το Ιράν βρίσκεται στη Συρία. Όλα αυτά αποτελούν μεγάλη απειλή για την ασφάλεια για το Ισραήλ. Εδώ είναι σημαντικό ο Γκολάν να ελέγχεται στην πράξη από το Ισραήλ. ” είπε.

Αναφέροντας ότι η διάσταση του νόμου σχετικά με την αναγνώριση της ισραηλινής κυριαρχίας έναντι του Γκολάν είναι ένα άλλο ζήτημα, ο Blinken είπε, “Εάν τα πράγματα αλλάξουν στη Συρία, θα το εξετάσουμε χωριστά, αλλά τώρα απέχουμε από αυτό το σημείο. είπε.

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δημοσίευσε μια Προεδρική Διακήρυξη αναγνωρίζοντας την κυριαρχία του Ισραήλ στα υψίπεδα του Γκολάν στις 25 Μαρτίου 2019.

.Source