Το δάκρυ δεν σταμάτησε για 46 χρόνια

Πραγματοποιήθηκε τελετή κηδείας 14 παιδιών που μαρτύρησαν στη σφαγή Muratağa-Sandallar που πραγματοποιήθηκε από την τρομοκρατική οργάνωση EOKA-B στις 14 Αυγούστου 1974 στην Κύπρο. 14 παιδιά, επτά από αυτά κορίτσια, των οποίων οι ταυτότητες προσδιορίστηκαν με τεστ DNA και βρέθηκαν κατά τη διάρκεια των ανασκαφών που πραγματοποίησε η Επιτροπή Αγνοουμένων στο χωριό Muratağa, θάφτηκαν σε κρατική τελετή. Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Νεκροταφείο Σανταλάρ της Μουρατάσα στην Αμμόχωστο, παρέστησαν ο Πρόεδρος της ΤΔΒΚ Ερσίν Τατάρ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συνέλευσης Τέμπρερουκεν Ουλουκάι, ο Πρωθυπουργός Ersan Saner, υπουργοί, βουλευτές, Διοικητής της Τουρκικής Ειρηνευτικής Δύναμης. Sezai Öztürk, Διοικητής Δυνάμεων Ασφαλείας, Στρατηγός. Ο Topaloğlu αμφισβητεί, ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας τον Νοέμβριο Outerwear Famagusta, σκοτώθηκε με εκπροσώπους ιδρυμάτων και οργανώσεων ενώθηκαν συγγενείς.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ

Η τελετή ξεκίνησε με την ομιλία του Gürsel Benan, Προέδρου των Μαρτύρων Οικογενειών και της Ένωσης Βετεράνων με Αναπηρία. Μπενάν, «Θυμόμαστε με βαθιά θλίψη τις βάναυσες επιθέσεις των σφαγών Muratağa-Atlılar-Sandallar, οι οποίες προκάλεσαν αξέχαστες πληγές στην κοινωνική μας ενότητα πριν από 46 χρόνια, την τρομοκρατική οργάνωση της ΕΟΚΑ εναντίον του 16χρονου μωρού μας στο 95χρονο και το οδυνηρό πρόσωπο του πολέμου. Θα ήθελα να δηλώσω ότι αυτό που συνέβη δεν ήταν η πρώτη σφαγή του ελληνο-ελληνικού δίδυμου της τρομοκρατικής οργάνωσης ΕΟΚΑ με την αποστολή του Ένωσις, αλλά θα είναι το τελευταίο όσο το TSK συνεχίζει να υπάρχει στο νησί. Ένα τέτοιο γεγονός δεν πρέπει να ξανασυμβεί και αυτό που συνέβη δεν πρέπει να ξεχαστεί είπε. Μετά τις κηδικές προσευχές, 14 μάρτυρες θάφτηκαν σε προσευχές.

Αυτά πρέπει να θεωρηθούν για διαρκή ειρήνη

  • Κάνοντας δήλωση μετά την τελετή, ο Πρόεδρος της ΤΔΒΚ Ersin Tatar, «Έχουμε πολλές απώλειες. Πήραν ανθρώπους από τα σπίτια και τα λεωφορεία τους και τους σκότωσαν. Θάψαμε τα 14 μωρά μας, τα παιδιά μας, τα οποία προσεγγίστηκαν χρόνια αργότερα στο Muratağa-Sandallar, με κρατική τελετή. Εύχομαι σε αυτούς το έλεος του Θεού. Σήμερα, οι γονείς κλαίνε εδώ, κλαίνε εδώ και 46 χρόνια. Είμαστε επίσης μαζί τους “ μίλησε. Η Κύπρος σε μια δίκαιη, διαρκή και σημείωσε ότι η ανάγκη να ληφθούν υπόψη όλα είναι να είναι μια βιώσιμη Τατάρ ειρήνης, “ενεργός και πραγματικός εγγυητής της Τουρκίας της Κύπρου, όπου η παρουσία ενός πολύ σημαντικού ζητήματος για την ασφάλεια του τουρκικού λαού. “Όλα αυτά συνέβησαν μπροστά στα μάτια του κόσμου και τραυμάτισαν βαθιά τον Τουρκοκύπριο λαό.
.Source