Το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας θα βοηθήσει στην κοινή ανάπτυξη του λιμένα-μαρίνας, δηλώνει ο Δήμαρχος

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας θα βοηθήσει στην υλοποίηση της κοινής ανάπτυξης του λιμανιού, του λιμένα, όπως δήλωσε ο δήμαρχος. “Επισκέφτηκε τις νέες εγκαταστάσεις της κοινοπραξίας Kors Ocean Holdings στο λιμάνι της Λάρνακας.”

Κατεβάστε το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ IM ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας θα βοηθήσει στην από κοινού ανάπτυξη της μαρίνας της πόλης, δήλωσε ο δήμαρχος Ανδρέας Βίρας, η εταιρεία που ανέλαβε το έργο.

Μια γραπτή δήλωση του Δήμου Λάρνακας ανέφερε ότι “την Πέμπτη 15 Απριλίου, ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος της Λάρνακας և δήμαρχοι նոր επισκέφθηκαν τα νέα κτίρια της Κοινοπραξίας Kition Ocean Holdings στο λιμάνι της Λάρνακας.” ,

Ο σκοπός της επίσκεψης ήταν «περιοδεία περιοδείας» և ενημέρωση από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Kition Πάνο Αλεξάνδρου σχετικά με την πρόοδο του προκαταρκτικού έργου, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη. “Μέσα σε ένα χρόνο, δηλαδή μέχρι τον Απρίλιο του 2022, η διαχείριση του λιμένα θα είναι εντελώς στα χέρια της Κοινοπραξίας από την κοινή διαχείριση που πραγματοποιείται επί του παρόντος με την Κυπριακή Λιμενική Αρχή”

Ο κ. Αλεξάνδρος “αναφέρθηκε στη διαδικασία από κοινού ανάπτυξης του λιμένα Λάρνακας, η οποία χωρίζεται σε δύο φάσεις των πέντε έως οκτώ ετών, αντίστοιχα. Η πρώτη φάση αφορά την ολοκλήρωση της ακτής της Λάρνακας, η οποία θα περιλαμβάνει κλαμπ γιοτ, τερματικό σταθμό επιβατών, καταστήματα, εστιατόρια, σπίτια, ξενοδοχειακές μονάδες και την αποκατάσταση υπάρχοντος λιμένα 80 880 σκαφών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η δεύτερη φάση περιλαμβάνει την παράδοση του λιμανιού, τη στάθμευση 3.500 αυτοκινήτων» και την επέκταση της περιοχής, η οποία θα μπορεί να εξυπηρετεί ταυτόχρονα πολλά πλοία. Ταυτόχρονα, θα δημιουργηθεί το μεγαλύτερο καρναβάλι στην περιοχή, το οποίο θα μπορεί να φιλοξενήσει πλοία μήκους έως 150 μέτρων για επισκευές. “

Ο κ. Αλεξάνδρου »εξήγησε στους επισκέπτες την κατασκευή ծրագրի την πράσινη αντίληψη της Κοινοπραξίας կարգ που ρυθμίζει την υλοποίηση: ο χαρακτήρας. Ανέλυσε επίσης την οικολογική προσέγγιση καθ ‘όλη τη διάρκεια της κατασκευής, όλα όσα ελήφθησαν υπόψη ώστε να μην υπερφορτωθεί το περιβάλλον τόσο κατά την υλοποίησή του όσο και στο μέλλον μετά την παράδοση του έργου.

Ο δήμαρχος της Λάρνακας ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της κοινοπραξίας Kition Ocean Holdings, ειδικά τον διευθύνοντα σύμβουλο για τις πληροφορίες. Ταυτόχρονα, διαβεβαίωσε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσει ότι αυτή η επένδυση πραγματοποιείται σύμφωνα με τις προσδοκίες και τις επιθυμίες των ανθρώπων της πόλης της Λάρνακας, και θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια, καθώς είναι ένα πιθανό έργο θα αλλάξει την εικόνα της Λάρνακας.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αναφέρθηκαν επίσης στις «προοπτικές δημιουργίας τριών πανεπιστημιακών μονάδων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και των ξενοδοχείων».

Source