Το διεθνές συνέδριο με τίτλο Projection of the Next Twenty Years and Beyond “ξεκίνησε στη Σμύρνη.

Διαφήμιση

Ξεκίνησε το διεθνές συνέδριο με τίτλο «Μετανάστευση: Προβολή των επόμενων είκοσι ετών και πέρα» που διοργανώθηκε από το İZMİR (AA) – Dokuz Eylül University (DEÜ).

DEU Πρύτανης Καθ. Δρ. Στην ομιλία του κατά την έναρξη του συνεδρίου που διοργάνωσε η DEU στο Sabancı Cultural Center, ο Nükhet Hotar δήλωσε ότι τα αποτελέσματα που προέκυψαν από την τριήμερη επιστημονική εκδήλωση θα ρίξουν φως στον κόσμο της ακαδημίας και στην αναζήτηση λύσης.

Εκφράζοντας ότι το DEU είναι ένα πανεπιστήμιο που διεξάγει εξειδικευμένες δραστηριότητες διδασκαλίας και έρευνας, παρέχει δημόσιες υπηρεσίες σε υψηλά πρότυπα και εκτελεί τα καθήκοντα που έχει ανατεθεί από το κράτος με αποφασιστικότητα, ο Hotar στοχεύει να ενθαρρύνει την επιστημονική έρευνα και τις δραστηριότητες Ε & Α, να αυξήσει τις γενιές με εθνικές και ηθικές αξίες , ανάπτυξη, ευημερία εξέφρασε το ενδιαφέρον τους για την υποστήριξη εστιασμένων εθνικών στρατηγικών.

Ο Χόταρ δήλωσε ότι οι άνθρωποι σχεδόν σε κάθε γωνιά του κόσμου έπρεπε να εγκαταλείψουν τα εδάφη στα οποία ζούσαν και τις χώρες όπου γεννήθηκαν και μεγάλωσαν και είπε ότι αυτή η μετανάστευση οφείλεται σε συνθήκες όπως ο πόλεμος, ο τρόμος, το χάος και η ασφάλεια της ζωής , καθώς και λόγους όπως το καλύτερο μέλλον και η ζωή σε καλές συνθήκες.

Καθηγητής Δρ. Ο Χόταρ επεσήμανε ότι οι γυναίκες, τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι αποτελούν την πλειοψηφία των μεταναστών και είπε ότι τα τελευταία 10 χρόνια, εκατομμύρια άνθρωποι αγωνίστηκαν για επιβίωση σε διάφορες χώρες, ειδικά στη γεωγραφία της Μέσης Ανατολής, και ότι είδαν ότι οι δράσεις μετατράπηκε σε εμφύλιο πόλεμο στη διαδικασία που ορίστηκε ως «αραβική άνοιξη».

Ο Χοτάρ συνέχισε την ομιλία του ως εξής:

“Η χώρα μας ακολούθησε μια πολιτική ανοιχτής πόρτας λαμβάνοντας αποφασιστικά και ακριβή βήματα στο κύμα της μετανάστευσης που ξεκίνησε το 2011. Δημιουργήσαμε στρατόπεδα, ασφαλείς ζώνες και δώσαμε ένα παράδειγμα στον κόσμο. Ως εκπρόσωποι του επιστημονικού κόσμου, περιμένουμε τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει περισσότερες πρωτοβουλίες, να βρει κοινές λύσεις και να είναι ευαίσθητος. Πιστεύουμε ότι οι πρόσφυγες δεν είναι μόνο πρόβλημα μιας χώρας, αλλά πρόβλημα της διεθνούς κοινότητας. Προβλέπουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να υποστηρίζονται κατά τη διαδικασία ολοκλήρωσης. Η χώρα μας έχει έλαβε επιτυχή μέτρα σε αυτό το θέμα.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τη σύζυγό του Εμίνε Ερντογάν, Αντιπρόεδρο Fuat Oktay, Υπουργό Οικογένειας, Εργασίας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Zehra Zümrüt Selçuk, Υπουργό Εσωτερικών Süleyman Soylu, Υπουργό Νεότητας και Αθλητισμού Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Υπουργό Εμπορίου Ruhsar Pekcan , Παρευρέθηκαν επίσης ο Υπουργός Γεωργίας και Δασών Bekir Pakdemirli, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Κόμματος AK, Hamza Da Deputy, Αναπληρωτής Binz Yıldırım του κόμματος Αζμίρ, Αναπληρωτές MHP İzmir Tamer Osmanağaoğlu και Hasan Kalyoncu, Διοικητής του Σμύρνης Yavuz Selim Köşger.

Κατά τα εγκαίνια, η Ορχήστρα του Κρατικού Ωδείου DEU και η Χορωδία έδωσαν συναυλία. Στη χορωδία, η μαθητή της 11ης τάξης του Κρατικού Ωδείου DEU İnci Okan, ο οποίος απομακρύνθηκε 17 ώρες μετά τα συντρίμμια του κτηρίου διαμερισμάτων Rıza Bey, το οποίο καταστράφηκε από τον σεισμό που έλαβε χώρα στο Σμύρνη στις 30 Οκτωβρίου 2020, συμμετείχε επίσης στο βιολί της .

Στο πρόγραμμα παρακολουθήθηκε η ταινία «Μετανάστευση και Συρία-Χρονολογία». Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί στις 24 Φεβρουαρίου.

.Source