Το δικαστήριο αποφασίζει για έφεση – Pafos Live

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου επικύρωσε σήμερα την απόφαση μιας μητέρας ενός πεντάχρονου αγοριού να αναστείλει την εκτέλεση μιας απόφασης οικογενειακού δικαστηρίου που θα απαιτούσε την επιστροφή του παιδιού στον πατέρα του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η μητέρα υπέβαλε αυτό το αίτημα εν όψει της έφεσης στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά της απόφασης του οικογενειακού δικαστηρίου.

Ο Αμερικανός πατέρας του παιδιού παραπονέθηκε στην Κύπρο μητέρα, που τώρα ζει στην Πάφο, ότι απήγαγε τον γιο τους και τον πήγε στην Κύπρο. Το οικογενειακό δικαστήριο έκρινε ότι το αγόρι, τώρα σχεδόν πέντε ετών, πρέπει να επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες με τον πατέρα του.

Χθες το πρωί, μπροστά σε δικαστήριο στην Πάφο, διοργανώθηκε εκδήλωση διαμαρτυρίας από την Παν-Αρμενική Ένωση Ενιαίων Γονέων και Φίλων εν αναμονή της αίτησης που υπέβαλε η μητέρα. Οι διαμαρτυρόμενες μητέρες ζήτησαν να τους δοθεί η ευκαιρία να προσφύγουν στο Εφετείο, καθώς τόνισαν ότι η εκρίζωση του παιδιού θα τον βλάψει ανεπανόρθωτα.

Η μητέρα της Γεωργίας Ορθία Κοντογιώργη είπε ότι τον Οκτώβριο του 2017 κατάφερε να δραπετεύσει από το σπίτι της, όπου έζησε, λόγω της φερόμενης ενδοοικογενειακής βίας με τον γιο της, ο οποίος ήταν μόλις 12 μηνών εκείνη την εποχή. Πέρασε από το καταφύγιο των γυναικών, συνέχισε և, έφτασε τελικά στην Κύπρο, όπου ριζώθηκε ενώ μιλούσε στην Πάφο. Η Αργεντινή Ιωάννου, πρόεδρος του Συνδέσμου Ενιαίων Οικογενειών, εξέφρασε την υποστήριξή του στη μητέρα του, μιλώντας κατά των δημοκρατικών αρχών.

Αναφέρεται ότι ο πατέρας του παιδιού απορρίπτει τις καταγγελίες και πείθει το δικαστήριο ότι πληροί τις προϋποθέσεις για ασφαλή εκτροφή παιδιών. Με βάση την απόφαση, η μητέρα είναι υποχρεωμένη να παραδώσει το παιδί, να καταβάλει τόσο τα έξοδα ταξιδιού όσο και τα δικαστικά έξοδα.

Δείτε περισσότερα:

Source