Το δικαστήριο παρατείνει το προληπτικό μέτρο για τον ιδρυτή του Baring Vostok Calvey για έξι μήνες – Business & Economy

ΜΟΣΧΑ, 30 Δεκεμβρίου. / TASS /. Το δικαστήριο Meshchansky της Μόσχας έχει παρατείνει για έξι μήνες, έως τις 4 Ιουνίου 2021, ένα προληπτικό μέτρο με τη μορφή απαγόρευσης ορισμένων ενεργειών για τον ιδρυτή της ιδιωτικής εταιρείας Baring Vostok, Michael Calvey και άλλους κατηγορούμενους σε περίπτωση υπεξαίρεσης 2,5. δισεκατομμύρια ρούβλια, δήλωσε ο δικηγόρος Σεργκέι Πάντσενκο την TASS την Τετάρτη.

“Το δικαστήριο Meshchansky επέκτεινε το προληπτικό μέτρο με τη μορφή απαγόρευσης ορισμένων ενεργειών για όλους τους κατηγορούμενους στην υπόθεση”, είπε.

Την Τετάρτη, το δικαστήριο διεξήγαγε προκαταρκτικές ακροάσεις για την υπόθεση για την επίλυση διαδικαστικών ζητημάτων και για να ορίσει ημερομηνία εξέτασης επί της ουσίας.

Τον Νοέμβριο, το ρωσικό Ανώτατο Δικαστήριο άλλαξε το μέτρο αυτοσυγκράτησης για τον Calvey και έξι άλλους κατηγορούμενους στην περίπτωση υπεξαίρεσης 2,5 δισεκατομμυρίων ρούβλια (33,5 εκατομμύρια δολάρια) από την κατ ‘οίκον κράτηση σε ορισμένους περιορισμούς.

Αποκλεισμός της υπόθεσης του Βοστόκ

Στις 7 Φεβρουαρίου 2019, ο Serzod Yusupov, μέτοχος μειοψηφίας στη Vostochny Bank υπέβαλε καταγγελία στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας της Ρωσίας (FSB). Επιπλέον, ο Artyom Avetisyan, ένας άλλος μέτοχος της Vostochny, μαζί με τον αναπληρωτή πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας Konstantin Rogov κατέθεσαν κατά του Michael Calvey.

Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ξεκίνησε ποινική υπόθεση για υπεξαίρεση 2,5 δισ. Ρούβλια (32,4 εκατ. $) Από την Vostochny Bank στις 13 Φεβρουαρίου 2019. Ο Michael Calvey είναι ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης. Στις 15 Φεβρουαρίου 2019, οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου συνέλαβαν τον Calvey και πέντε άλλους: τον Vagan Abgaryan, συνεργάτη στο Baring Vostok, τον Philippe Delpale, έναν επενδυτικό εταίρο για τον τομέα της χρηματοοικονομικής βιομηχανίας στο Baring Vostok, τον Ivan Zyuzin, Διευθυντή Επενδύσεων στο Baring Vostok και επίσης Γενικό Διευθυντή του πρώτου γραφείου συλλογής Maxim Vladimirov και σύμβουλος του διοικητικού συμβουλίου της Norvik Bank, Alexey Kordichev. Όλοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες σύμφωνα με το άρθρο 159 του μέρους 4 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσίας (απάτη που διαπράχθηκε σε μεγάλη κλίμακα από μια οργανωμένη ομάδα).

Σύμφωνα με την αρχική εκδοχή της έρευνας, ο Calvey και οι συνεργοί του δημιούργησαν ένα σχέδιο, όπου το «First Collection Bureau», υπό τον έλεγχό τους, παραιτήθηκε από το δικαίωμά του για συμμετοχή 59,9% σε μια εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο που ονομάζεται International Financial Technology Group (IFTG), στην τράπεζα Vostochny για να το επιστρέψει για χρέος 2,5 δισεκατομμυρίων ρούβλι. Πριν από τη συμφωνία, οι μετοχές της IFTG αποτιμήθηκαν σε 3 δις ρούβλια. Ωστόσο, η έρευνα εξετάζει μια άλλη εκτίμηση 600.000 ρούβλια (σύμφωνα με την εκτίμηση μιας εταιρείας που εδρεύει στην Κύπρο). Ωστόσο, η Κεντρική Τράπεζα ισχυρίστηκε ότι η τιμή αυτών των μετοχών ήταν κοντά στο μηδέν, σημείωσε ο ερευνητής. Η υπεράσπιση αμφισβήτησε αργότερα ότι η εκτίμηση των μετοχών αναφέρεται στην έλλειψη αποτελεσμάτων της χρηματοοικονομικής εμπειρογνωμοσύνης. Ο Calvey αρνείται όλες τις χρεώσεις.

Source