Το δολάριο αποδυναμώθηκε, ο χρυσός αυξήθηκε

Το δολάριο αποδυναμώθηκε, ο χρυσός αυξήθηκε

Οι τιμές του χρυσού βρήκαν υποστήριξη από το εξασθενημένο δολάριο μετά την έγκριση του σχεδίου άμεσων πληρωμών από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.

Το δολάριο αποδυναμώθηκε, ο χρυσός αυξήθηκε

ΕΝΑ-
ΕΝΑ
Α +

Το δολάριο αποδυναμώθηκε ενώ ο χρυσός αυξήθηκε στις ΗΠΑ καθώς οι άμεσες πληρωμές στο πλαίσιο του πακέτου δημοσιονομικών κινήτρων πέρασαν από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Οι δαπάνες των νοικοκυριών στο πακέτο αυξήθηκαν κατά 464 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ το δολάριο αποδυναμώθηκε μετά την έγκριση του σχεδίου από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο χρυσός ετοιμάζεται για τα πρώτα μηνιαία κέρδη του μετά τον Ιούλιο, με τον πληθωρισμό και την αποδυνάμωση των δολαρίων να ξεπερνά την αισιόδοξη ατμόσφαιρα που δημιουργείται από την ανάπτυξη εμβολίων. Τα οικονομικά προβλήματα και τα αυξανόμενα πακέτα δαπανών παγκοσμίως έχουν βοηθήσει τον χρυσό να επιτύχει την καλύτερη χρονιά από το 2010.

Από την άλλη πλευρά, η Philip Futures δήλωσε ότι ο όγκος συναλλαγών είναι χαμηλός λόγω της περιόδου των διακοπών, αλλά οι έμποροι πολύτιμων μετάλλων βασίζονται στο δολάριο ΗΠΑ, ελλείψει άλλων δεικτών.

Οι τιμές του χρυσού αυξήθηκαν 0,2 τοις εκατό στις 07:55 UTC σε περίπου 1.878,20 $ ανά ουγγιά. Το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,1%, ενώ ο δείκτης Spot Bloomberg Dollar υποχώρησε 0,3%.

Πηγή: Bloomberg HT

Άλλες ειδήσεις ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

.Source