Το δολάριο εξασθενεί, οι τιμές του χρυσού αυξήθηκαν

Ενώ μια ουγγιά χρυσού υπερέβη το επίπεδο των 1.927 με αύξηση 1,70 τοις εκατό, η τιμή του χρυσού γραμμαρίου αυξήθηκε σε 456 λίρες. Η άνοδος του δολαρίου έναντι άλλων νομισμάτων ήταν αποτελεσματική στην άνοδο των τιμών του χρυσού. Η τουρκική λίρα κέρδισε επίσης σχεδόν 1 τοις εκατό έναντι του δολαρίου τις πρώτες πρωινές ώρες. Το δολάριο έπεσε κάτω από το επίπεδο των 7,36.

Στην έκθεση προοπτικών αγοράς του 2021, η JPMorgan επεσήμανε ότι η εξαιρετική άνοδος του χρυσού μπορεί να έχει μόλις ξεκινήσει και επεσήμανε ότι οι τιμές του χρυσού έχουν δείξει χαμηλές επιδόσεις από το 2012 έως το προηγούμενο έτος.

Δηλώνοντας ότι αυτή η κατάσταση έχει αρχίσει να αντιστρέφεται, ο JPMorgan είπε: «Εάν πιστεύετε ότι είμαστε στην αρχή του χρυσού ράλι, πρέπει να είστε προετοιμασμένοι. Μπορεί να χρειαστούν γενιές για να αντιστραφεί η επένδυση που πραγματοποιήθηκε σε χρυσό σε λάθος στιγμή. ” έκανε την αξιολόγησή του.

«Οι περιπτώσεις Covid και η διανομή εμβολίων θα παραμείνουν βασικό επίκεντρο για τους επενδυτές προς το παρόν», δήλωσε ο στρατηγός στρατηγικής αγοράς της JPMorgan, Kerry Craig. Χωρίς την ευρεία διανομή εμβολίων, φαίνεται ότι είναι δύσκολο να σπάσει ο αποκλεισμός της κοινωνικής κινητικότητας και της οικονομίας. “Αναμένουμε ότι η αναταραχή στην οικονομία θα συνεχιστεί το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους”.

«Ο χρυσός παραδοσιακά αποδίδει καλύτερα όταν τα πραγματικά επιτόκια είναι χαμηλά», δήλωσε ο Nicholas Frappell, Διευθύνων Σύμβουλος της ABC Bullion, ο οποίος επεσήμανε ότι ο χρυσός αυξήθηκε με χαμηλές αποδόσεις πραγματικών επιτοκίων και υψηλές προσδοκίες πληθωρισμού.

.Source