Το δολάριο συνεχίζει να αυξάνεται την επόμενη εβδομάδα! Πόσο είναι το δολάριο στις 11 Ιανουαρίου; Πόσα TL σε ευρώ;

Οι συναλλαγματικές ισοτιμίες, οι οποίες ξεκίνησαν με την άνοδο την εβδομάδα της 11ης Ιανουαρίου, άρχισαν να είναι θέμα περιέργειας για τους πολίτες. Έχουμε συγκεντρώσει όλες τις πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα στις ειδήσεις μας.

ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥ ΤΕΛ; ΑΜΕΣΗ ΔΟΛΛΑΡΙΑ, ΠΩΣ ΤΟ TL;

Στην ελεύθερη αγορά, το δολάριο άλλαξε κατά 1,25% από το προηγούμενο κλείσιμο. Από τις 09.30, ένα δολάριο αγοράζεται στα 7.4564 TL και πωλείται στα 7.4694 TL.

Βλέποντας τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 5 μηνών την τελευταία εβδομάδα δολάριο / TLξεκίνησε τη νέα εβδομάδα με κέρδος περίπου 1 τοις εκατό και ανέβηκε πάνω από 7,47 επίπεδα. Υπάρχει επίσης αύξηση σε Ευρώ / TL. Πάνω από 8.9881 την περασμένη εβδομάδα ευρώ / TLγρήγορα ανέβηκε και ανέβηκε πάνω από 9.0844 λίρες.

Παρόλο που δεν υπάρχουν σημαντικά δεδομένα στο εξωτερικό την πρώτη ημέρα της εβδομάδας στις αγορές, θα παρακολουθούνται δύο σημαντικά δεδομένα, όπως στατιστικά του εργατικού δυναμικού και ισοζύγιο πληρωμών. Επιπλέον, η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου θα είναι ένα άλλο σημαντικό θέμα ημερήσιας διάταξης που θα ακολουθηθεί σήμερα.

ΠΩΣ ΠΟΛΛΑ ΜΙΑ ΕΥΡΩ;

Το ευρώ άλλαξε κατά 0,82 τοις εκατό σε σύγκριση με την προηγούμενη ημέρα. Η τιμή αγοράς ευρώ είναι 9.0721 TL και η τιμή πώλησης είναι 9,0912 TL.

ΠΟΙΑ ΠΟΛΥ Η ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΥΡΩ ΣΗΡΑΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ; ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021 ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΤΙΜΕΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ

Η συναλλαγματική ισοτιμία του δολαρίου αγοράζεται στις 7,4564 λίρες στο άνοιγμα σήμερα, πωλείται στα 7,4694 λίρες. Στο χθεσινό κλείσιμο, η τιμή πώλησης του δολαρίου ήταν 7,3581 λίρες. (Οι τιμές αλλάζουν αμέσως)

Το δολάριο συνεχίζει να αυξάνεται την επόμενη εβδομάδα! Πόσο είναι το δολάριο στις 11 Ιανουαρίου; Πόσα TL σε ευρώ;

ΤΙΜΗ ΕΥΡΩ

Κατά το άνοιγμα των αγορών, το ευρώ αγοράστηκε στις 9.0723 λίρες και η τιμή πώλησης καθορίστηκε ως 9.0967 λίρες. Στο χθεσινό κλείσιμο, η τιμή πώλησης του ευρώ ήταν 8.9881 λίρες. (Οι τιμές αλλάζουν αμέσως)

Το δολάριο συνεχίζει να αυξάνεται την επόμενη εβδομάδα! Πόσο είναι το δολάριο στις 11 Ιανουαρίου; Πόσα TL σε ευρώ;

ΖΩΝΤΑΝΗ ΔΟΛΙΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ | ΤΡΕΧΟΝ ΔΟΛΛΑΡΙΚΟ ΣΤΕΓΝΟ ΠΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΤΩΡΑ;

Υπάρχει μια άμεση αλλαγή στις τιμές ξένου νομίσματος. Εδώ είναι η τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία στις τράπεζες …

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Τη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021, οι τιμές αγοράς και πώλησης σε δολάρια / TL έχουν ως εξής:

Το δολάριο συνεχίζει να αυξάνεται την επόμενη εβδομάδα! Πόσο είναι το δολάριο στις 11 Ιανουαρίου; Πόσα TL σε ευρώ;

Τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021, οι τιμές αγοράς και πώλησης του ευρώ σε τράπεζες έχουν ως εξής:

Το δολάριο συνεχίζει να αυξάνεται την επόμενη εβδομάδα! Πόσο είναι το δολάριο στις 11 Ιανουαρίου; Πόσα TL σε ευρώ;

Ατζέντα των αγορών

Στις ΗΠΑ, αφού η επιδρομή και τα κοινωνικά γεγονότα για το Κογκρέσο δεν κράτησαν πολύ, οι αγορές επικεντρώθηκαν και πάλι σε μακροοικονομικά δεδομένα και εξελίξεις σχετικά με το νέο είδος κοροναϊού (Kovid-19).

Στη σύνοδο του Κογκρέσου που πραγματοποιήθηκε χθες στις ΗΠΑ, μετά την επίσημη καταχώριση των εκλογικών αποτελεσμάτων υπέρ του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θα παρέχει μια «ομαλή μετάβαση» στη διοίκηση Μπάιντεν και δήλωσε ότι η νέα κυβέρνηση θα αναλάβει τα καθήκοντά της στις 20 Ιανουαρίου.

Εγχώρια, ενώ τα ρεκόρ συνεχίστηκαν χθες στο χρηματιστήριο, το δολάριο / TL ήταν ισορροπημένο στα 7,34 με περιορισμένες αγορές απόκρισης που προέρχονται από το χαμηλότερο επίπεδο περίπου 5 μηνών με 7.2406. Ο δείκτης BIST 100 στην Borsa Istanbul ολοκλήρωσε την ημέρα στις 1,522,24 μονάδες με αύξηση 1,12% και έφτασε στο επίπεδο ρεκόρ με 1,522,70 μονάδες.

Οι αναλυτές δήλωσαν ότι οι προσδοκίες ότι τα οικονομικά κίνητρα στις αγορές θα αυξηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα με την επίσημη καταχώριση των εκλογικών αποτελεσμάτων υπέρ του Δημοκρατικού Joe Biden στις ΗΠΑ υποστήριξαν τις χρηματιστηριακές αγορές.

Επισημαίνοντας ότι η άνοδος των αποθεμάτων τεχνολογίας έφερε τους δείκτες της χρηματιστηριακής αγοράς από ρεκόρ σε ρεκόρ, οι αναλυτές τόνισαν ότι η αύξηση του επιτοκίου των 10ετών ομολόγων στις ΗΠΑ ήταν ένα σημαντικό μήνυμα για να είστε πιο προσεκτικοί.

Οι αναλυτές δήλωσαν ότι τα στοιχεία για τη μη γεωργική απασχόληση, την ανεργία και τα μέσα ωριαία κέρδη στην έκθεση για την απασχόληση που θα ανακοινωθούν στις ΗΠΑ σήμερα θα ακολουθηθούν, και τεχνικά, ο δείκτης BIST 100 βρίσκεται σε αντίσταση 1.550 και υποστήριξη 1.470 μονάδων.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΛΑΡΙΟ;

Το δολάριο είναι είτε το όνομα του νομίσματος είτε μέρος του νομίσματος σε περισσότερες από 20 χώρες στον κόσμο. Το όνομα του νομίσματος των Ηνωμένων Πολιτειών Καναδά, Αυστραλία, Ταϊβάν, Χονγκ Κονγκ, Σιγκαπούρη, Νέα Ζηλανδία, Λιβερία, Τζαμάικα και Ναμίμπια περιέχει τη λέξη “Δολάριο” (όπως το Δολάριο Αυστραλίας). Το δολάριο ΗΠΑ είναι το επίσημο νόμισμα στο Ανατολικό Τιμόρ, τον Ισημερινό, το Ελ Σαλβαδόρ, τις Ομοσπονδιακές Πολιτείες της Μικρονησίας, τα νησιά Μάρσαλ, το Παλάου, την Καραϊβική Ολλανδία και τον Παναμά (σε τραπεζογραμμάτια). Συνήθως 1 δολάριο είναι 100 σεντ.

Το δολάριο συνεχίζει να αυξάνεται την επόμενη εβδομάδα! Πόσο είναι το δολάριο στις 11 Ιανουαρίου; Πόσα TL σε ευρώ;

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΟΛΑΡΟΥ

Στις 15 Ιανουαρίου 2520, το Τσεχικό Βασίλειο της Βοημίας άρχισε να κόβει νομίσματα από ασήμι που εξορύσσεται από τον Joachimsthal. Αυτά τα νομίσματα ονομάζονταν Joachimsthaler, για λίγο. Αυτή η ονομασία πέρασε σε άλλες γλώσσες με διαφορετικούς τρόπους, όπως ψηλότερο, ταλάρ, τόλμη, δολάριο. Η συνήθως χρησιμοποιούμενη μορφή “δολάριο” έχει περάσει στα Αγγλικά από τα Ολλανδικά.

ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΟΛΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ

Το σύμβολο $ δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στη δεκαετία του 1770 ως το μικρό “s” πάνω από το “p” ως συντομογραφία για το ισπανικό αμερικανικό πέσο (ισπανικό δολάριο). Αργότερα, σταδιακά άλλαξε τη μορφή του και έγινε $ και αυτό το σύμβολο έγινε το σύμβολο του αμερικανικού δολαρίου.
Σήμερα, όταν σκέφτεστε τα δολάρια, το πρώτο αμερικανικό δολάριο έρχεται στο μυαλό ότι το δολάριο είναι ένα σημαντικό μέρος της παγκόσμιας οικονομίας και των χρηματιστηρίων.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩ;

Το ευρώ με το σύμβολο € και ο κωδικός EUR είναι η ζώνη του ευρώ που αποτελείται από Γερμανία, Αυστρία, Βέλγιο, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Κάτω Χώρες, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Νότια Κύπρο, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Πορτογαλία, Σλοβακία, Σλοβενία ​​και Ελλάδα. είναι το επίσημο νόμισμα. Εκτός από αυτές τις χώρες, το ευρώ κυκλοφορεί επίσης στην Ανδόρρα, το Μονακό, τον Άγιο Μαρίνο και το Βατικανό, που δεν βρίσκονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το νόμισμα ευρώ χρησιμοποιείται από 334 εκατομμύρια Ευρωπαίους σύμφωνα με τα στοιχεία του 2013.

Το δολάριο συνεχίζει να αυξάνεται την επόμενη εβδομάδα! Πόσο είναι το δολάριο στις 11 Ιανουαρίου; Πόσα TL σε ευρώ;

Το ευρώ, το όνομα του κοινού νομίσματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθορίστηκε επίσημα στις 16 Δεκεμβρίου 1995. Κέρματα και τραπεζογραμμάτια ευρώ τέθηκαν επίσης σε κυκλοφορία την 1η Ιανουαρίου 2002. Το ευρώ είναι το δεύτερο μεγαλύτερο αποθεματικό νόμισμα στον κόσμο και το δεύτερο πιο χρησιμοποιημένο νόμισμα. Το δολάριο βρίσκεται στην πρώτη θέση και στις δύο αυτές κατηγορίες. Όσον αφορά την αξία, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2013, το ευρώ είναι το νόμισμα με την υψηλότερη συνολική αξία. Πράγματι, σύμφωνα με το ΑΕΠ του ΔΝΤ το 2008 και τα στοιχεία ισοτιμίας της ημέρας αγοράς, η ζώνη του ευρώ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

.Source