“Το ελληνο-ελληνικό δίδυμο βρίσκεται ακόμη υπό την κυριαρχία του τουρκοκυπριακού λαού.

Πρόεδρος του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, Πρωθυπουργός Έρσαν ΣανέρΕπικρίνοντας τα λόγια του Έλληνα Πρωθυπουργού Κιράκου Μιτκοτάκη κατά την επίσκεψή του στη Νότια Κύπρο, είπε: «Η Ένωση, που έχει ενοχλήσει την Κύπρο, είναι η Ελλάδα λόγω του ονείρου. Είναι η ελληνοκυπριακή πλευρά με μόνη της. Η Τουρκία, έχει αποτρέψει τους Έλληνες, Έλληνες της Κύπρου καθώς και οι Τουρκοκύπριοι έχουν σώσει από τη σφαγή των συνωμοτών πραξικοπήματος, την ελληνική δημοκρατία για να έρθει στον πατέρα του, συμπεριλαμβανομένων πολλών που οδήγησαν στην επιστροφή στη χώρα από την εξορία, ο Έλληνας πολιτικός », είπε.

Ο Saner δήλωσε στη δήλωσή του τα εξής:

“Το ελληνο-ελληνικό δίδυμο δεν σκοπεύει να ολοκληρώσει το Κυπριακό με αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία.

Όνειρα, Τουρκία, το νησί της Κύπρου και αποσύνδεση με τους Τουρκοκύπριους, κάνουμε ένα μπάλωμα στο Ελληνικό Κράτος για να επιστρέψουμε τη λεγόμενη Κυπριακή Δημοκρατία με δικαιώματα μειοψηφίας είναι να διασφαλίσουμε την ηγεμονία για τα συμφέροντα του ελληνικού έθνους.

Είναι προφανές ότι βλέπουν την αναζήτηση ομοσπονδιακών λύσεων ως εργαλείο απόσπασης της προσοχής, μια τακτική διαδικασία μέχρι την ημέρα που πραγματοποιούν τα όνειρά τους.

Επομένως, οι δηλώσεις των υποστηρικτών μας για την ομοσπονδιακή λύση για να αποτρέψουν την κατάρρευση των πολιτικών τους και οι προσπάθειές τους δεν σημαίνουν τίποτα άλλο από το να βοηθήσουν το ελληνο-ελληνικό δίδυμο των οποίων οι στόχοι είναι σαφείς, δίνοντας ατού.

Οι απόψεις που εκφράστηκαν κατά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Κιράκου Μιτκοτάκη στη Νότια Κύπρο είναι σαφείς

Το ελληνο-ελληνικό δίδυμο εξακολουθεί να αντιτίθεται στη δημιουργία νέας συνεργασίας. Δηλώνουν ανοιχτά ότι θέλουν τη λεγόμενη Κυπριακή Δημοκρατία να εξελιχθεί και να συνεχίσει την πορεία της ως ομοσπονδιακό κράτος και ότι θέλουμε να επιδιορθώσουμε αυτήν τη δομή.

Αρνούνται την κυριαρχική μας ισότητα και ισχυρίζονται ότι θέλουν μια λειτουργική κρατική δομή.

Ωστόσο, η πρόθεσή τους δεν είναι να λάβουν μέρος στις αποφάσεις, αλλά να αφαιρέσουν τα δικαιώματα αρνησικυρίας μας που υπήρχαν ακόμη και στην Κυπριακή Δημοκρατία, που ιδρύθηκε το 1960.

Το περιέγραψαν ως ξεπερασμένο από τη συνέχιση του ενεργού και πραγματικού εγγυητή της Τουρκίας που προκύπτει από τις συνθήκες του 1960.

Η τουρκική κυπριακή κοινότητα της Τουρκίας απειλείται για την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας της, όταν το μέτωπο της μονομερούς στρατιωτικής επέμβασης που μπορεί να κλείσει εντελώς η Κύπρος, αν και στην Κύπρο απαιτούν να παραμείνουν ένας μόνο Τούρκος στρατιώτης εγκαίρως.

Ωστόσο, χάρη σε αυτές τις εγγυήσεις, εμείς, οι Τουρκοκύπριοι, μπορούμε να συνεχίσουμε να υπάρχουν σε αυτό το νησί με τη δική μας ταυτότητα.

Εκτός από αυτά, έχουν σημαντικές απαιτήσεις γης και ιδιοκτησίας από εμάς που θα ταρακουνήσουν την οικονομία μας και θα προκαλέσουν μεγάλες κοινωνικές πληγές.

Εν ολίγοις, το ελληνο-ελληνικό δίδυμο εξακολουθεί να μην αποδέχεται την ανάγκη διασφάλισης της κυριαρχίας και της ασφάλειας του τουρκοκυπριακού λαού.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητκοτάκης ο Έλληνας ηγέτης στην Τουρκία ως αναλώσιμο των υποσχέσεών του σε συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε από κοινού από τον Νίκο Αναστασιάδη.

Είναι η Ελλάδα λόγω του ονείρου της Ένωσης που μαστίζει την Κύπρο. Εάν υπάρχει εισβολέας στην Κύπρο, είναι η ελληνική πλευρά που μας αποβάλλει από την Κυπριακή Δημοκρατία με τα όπλα και υπερασπίζεται το κράτος με το οποίο είμαστε εταίροι. Η Τουρκία, έχει αποτρέψει την Ελληνοκυπριακή, Ελληνοκύπριους καθώς και τους Τουρκοκύπριους που έχουν σώσει από τη σφαγή των συνωμοτών πραξικοπήματος, για να έρθουν στην Ελλάδα για δημοκρατία, οδήγησε πολλούς να επιστρέψουν στη χώρα τους από την εξορία των Ελλήνων πολιτικών, συμπεριλαμβανομένων Ο πατέρας του.

Ο Μιτσοτάκης, ότι θα παραπονεθεί για την Τουρκία, θα πρέπει να ευχαριστηθεί η Τουρκία.

Δεν χρειάζονται πολλά για τις εξηγήσεις του Αναστασιάδη.

Ο Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος κατέρρευσε τις προσπάθειες ομοσπονδιακής λύσης στο Crans Montana και δήλωσε ότι ήθελε λύση 2 κρατών, γύρισε ως αποτέλεσμα των εσωτερικών προβλημάτων που υπέστη λόγω καταγγελιών διαφθοράς και της πολιτικής πίεσης του Κομμουνιστικού Κόμματος ΑΚΕΛ με Εκκλησία που ενεργεί πάντα μαζί.

Ο Αναστασιάδης δεν έχει πολιτικό κύρος ή βάρος μετά από αυτήν την αποκέντρωση.

Ως εκ τούτου, όπως έχω πει προηγουμένως. Ανεξάρτητα από το τι λέει ο καθένας, ανεξάρτητα από το τι, θα κάνουμε το κράτος μας, την κυριαρχία μας, τη συνέχιση του ενεργού και πραγματικού εγγυητή της Τουρκίας να μην επιτρέψει καταπάτηση.

Δεν υπάρχει κανένα βήμα πίσω από την κυρίαρχη ισότητα μας και το αίτημα για λύση 2 κρατών.

Εάν τα Ηνωμένα Έθνη πρόκειται να πραγματοποιήσουν μια πενταμερή διάσκεψη, πρέπει πραγματικά να δράσουν. “

.Source