“Το ελληνο-ελληνικό δίδυμο εξακολουθεί να μην συμφωνεί με την ανάγκη εγγύησης της κυριαρχίας και της ασφάλειάς μας”

Ο Πρόεδρος του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (UBP), ο Πρωθυπουργός Ersan Saner δήλωσε ότι «το ελληνο-ελληνικό δίδυμο εξακολουθεί να μην αποδέχεται την ανάγκη διασφάλισης της κυριαρχίας και της ασφάλειας του τουρκοκυπριακού λαού».
Γραπτός ο Σανέρ έκανε δήλωση, ανέφεραν ότι η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητκοτάκη Κύπρου, επικρίνοντας τη συνέντευξη Τύπου τους με Ελληνοκύπριο ηγέτη Αναστασιάδη αναλώσιμα καταδίκασε τις παρατηρήσεις εναντίον της Τουρκίας στη συνάντηση.
Σχετικά με όσα είπε ο Μιτκοτάκης κατά την επίσκεψή του στη Νότια Κύπρο, ο Πρωθυπουργός Σάνερ είπε: «Αυτό που ενοχλεί την Κύπρο είναι η Ελλάδα λόγω του ονείρου του Ένωσι. Εάν υπάρχει εισβολέας στην Κύπρο, είναι η ελληνική πλευρά που μας αποβάλλει από την Κυπριακή Δημοκρατία με τα όπλα και υπερασπίζεται το κράτος με το οποίο είμαστε εταίροι. Η Τουρκία, έχει αποτρέψει τους Έλληνες της Κύπρου, που έχουν σωθεί από τη σφαγή του πραξικοπήματος Έλληνες, καθώς και οι Τουρκοκύπριοι, η Ελλάδα και η δημοκρατία για να έρθουν στον πατέρα του, συμπεριλαμβανομένων πολλών που οδήγησαν στην επιστροφή στη χώρα από την εξορία, ο Έλληνας πολιτικός ” είπε.
Ο Saner δήλωσε στη δήλωσή του τα εξής:
«Το ελληνο-ελληνικό δίδυμο δεν σκοπεύει να ολοκληρώσει το Κυπριακό με αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία. Όνειρα, Τουρκία, το νησί της Κύπρου και αποσύνδεση με τους Τουρκοκύπριους, πρέπει να επιδιορθώσουμε τα δικαιώματα μιας ελληνικής μειονότητας και την επιστροφή της λεγόμενης Κυπριακής Δημοκρατίας, το νησιωτικό κράτος είναι να διασφαλίσουμε την ηγεμονία για τα συμφέροντα του ελληνικού έθνους.
Είναι προφανές ότι βλέπουν την αναζήτηση ομοσπονδιακών λύσεων ως εργαλείο απόσπασης της προσοχής, μια τακτική διαδικασία μέχρι την ημέρα που πραγματοποιούν τα όνειρά τους.
Επομένως, οι δηλώσεις των υποστηρικτών μας για την ομοσπονδιακή λύση για να αποτρέψουν την κατάρρευση των πολιτικών τους, και οι προσπάθειές τους δεν σημαίνουν τίποτα άλλο από το να βοηθήσουν το ελληνο-ελληνικό δίδυμο των οποίων οι στόχοι είναι σαφείς, δίνοντας ατού.
“Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ”
Δηλώνοντας ότι οι απόψεις που εκφράστηκαν κατά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητκοτάκη στη Νότια Κύπρο ήταν σαφείς, ο Σάνερ σημείωσε ότι το ελληνο-ελληνικό δίδυμο εξακολουθεί να είναι αντίθετο στη δημιουργία μιας νέας εταιρικής σχέσης.
Η Saner χρησιμοποίησε τις ακόλουθες δηλώσεις:

έμβλημα69

«Λένε ανοιχτά ότι θέλουν η λεγόμενη Κυπριακή Δημοκρατία να εξελιχθεί και να συνεχιστεί ως ομοσπονδιακό κράτος και θέλουμε επίσης να επιδιορθώσουμε αυτήν τη δομή. Αρνούνται την κυριαρχική μας ισότητα και ισχυρίζονται ότι θέλουν μια λειτουργική κρατική δομή. Ωστόσο, η πρόθεσή τους δεν είναι να λάβουν μέρος στις αποφάσεις, αλλά να αφαιρέσουν τα δικαιώματα αρνησικυρίας μας που υπήρχαν ακόμη και στην Κυπριακή Δημοκρατία, που ιδρύθηκε το 1960. Το περιέγραψαν ως ξεπερασμένο από τη συνέχιση του ενεργού και πραγματικού εγγυητή της Τουρκίας που προκύπτει από τις συνθήκες του 1960.
Ο Τουρκοκύπριος τουρκικός λαός της ασφάλειας ζωής και ιδιοκτησίας της απειλής ήταν όταν το μπροστινό κάλυμμα της μονομερούς στρατιωτικής επέμβασης μπορεί να κάνει στην Κύπρο, απαιτούν να παραμείνουν, αν και στον Κυπριακό στρατιωτικό ένας Τούρκος εγκαίρως. “
Ο Saner δήλωσε ότι χάρη σε αυτές τις εγγυήσεις, οι Τουρκοκύπριοι μπορούν ακόμα να υπάρχουν σε αυτό το νησί με τη δική τους ταυτότητα.
Στη δήλωσή του, ο Σάνερ είπε, «Εκτός από αυτά, έχουν σημαντικές απαιτήσεις γης και ιδιοκτησίας από εμάς που θα ταρακουνήσουν την οικονομία μας και θα προκαλέσουν μεγάλες κοινωνικές πληγές. Εν ολίγοις, το ελληνο-ελληνικό δίδυμο δεν αποδέχεται ακόμη την ανάγκη διασφάλισης της κυριαρχίας και της ασφάλειας του τουρκοκυπριακού λαού. ” έδωσε τις δηλώσεις του.
“Καταδικάζω τους MİTÇOTAKİS ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΕΑΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕ ΛΟΓΙΑ που”
Ο Σανέρ, πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητκοτάκης, ο Έλληνας ηγέτης στην Τουρκία για τα αναλώσιμα σε συνέντευξη τύπου που διοργανώθηκε από κοινού από τον Νίκο Αναστασιάδη, καταδίκασε τις παρατηρήσεις.
Ο πρωθυπουργός Saner, Πρόεδρος της UBP, χρησιμοποίησε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Αυτό που ενοχλεί την Κύπρο είναι η Ελλάδα λόγω του ονείρου Ένωσις. Εάν υπάρχει εισβολέας στην Κύπρο, είναι η ελληνική πλευρά που μας αποβάλλει από την Κυπριακή Δημοκρατία με τα όπλα και υπερασπίζεται το κράτος με το οποίο είμαστε εταίροι. Η Τουρκία, έχει αποτρέψει την Ελληνοκυπριακή, Ελληνοκύπριους καθώς και τους Τουρκοκύπριους που έχουν σώσει από τη σφαγή των συνωμοτών πραξικοπήματος, για να έρθουν στην Ελλάδα για δημοκρατία, οδήγησε πολλούς να επιστρέψουν στη χώρα τους από την εξορία των Ελλήνων πολιτικών, συμπεριλαμβανομένων Ο πατέρας του. Mitçotakis, ότι θα παραπονεθεί για την Τουρκία, θα πρέπει να ευχαριστηθεί η Τουρκία. ”
Δηλώνοντας ότι ο Αναστασιάδης δεν χρειάζεται να πει πολλά για τις δηλώσεις του, ο Σάνερ είπε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος κατέρρευσε τις προσπάθειες ομοσπονδιακής λύσης στο Crans Montana και δήλωσε ότι ήθελε λύση δύο κρατών, ήταν το αποτέλεσμα των εσωτερικών προβλημάτων που υπέστη λόγω οι ισχυρισμοί διαφθοράς και το Κομμουνιστικό Κόμμα ΑΚΕΛ με την εκκλησία ενεργούν πάντα μαζί. Είπε ότι ως αποτέλεσμα της πολιτικής πίεσης,
“Ο Αναστασιάδης δεν έχει πολιτικό κύρος και βάρος μετά από αυτήν την απόκλιση.” Ο Σάνερ είπε, “Ό, τι κι αν λέτε, τι θα κάνετε αν έχουμε το κράτος μας, την κυριαρχία μας, τη συνέχιση του ενεργού και πραγματικού εγγυητή της Τουρκίας να μην επιτρέψει καταπάτηση. Δεν μπορεί να υπάρξει υποχώρηση από την κυρίαρχη ισότητα και το αίτημα για λύση δύο κρατών Εάν τα Ηνωμένα Έθνη πρόκειται να πραγματοποιήσουν μια πενταμερή διάσκεψη, πρέπει πραγματικά να δράσουν. ” χρησιμοποίησε τις εκφράσεις.

Source