“Το εμβόλιο είναι μία από τις νίκες του …” Δημοσιογράφος Κύπρος

Η έγκριση και διάδοση του νέου εμβολίου κοροναϊού είναι μία από τις νίκες της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας, δήλωσε ο Δρ. Πέτρος Αγαταγγέλου, Πρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (PIS) με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Agatangeli είπε ότι η All-Armenian Medical Association ενθαρρύνει και αναμένει από όλους να αναλάβουν την κατάλληλη ευθύνη για την αντιμετώπιση των εμβολιασμών.

Στις παρατηρήσεις του σχετικά με την έναρξη του εμβολίου Covid-19 στην Κύπρο, ο κ. Αγαταγγέλου το είπε αυτό
Η διαχείριση της πανδημίας απαιτεί λογοδοσία από όλους, ειδικά σε ατομικό επίπεδο, μέσω της διατήρησης μέτρων προστασίας.

«Η εξοικείωση με τη νόσο Covid-19 έχει τελειώσει», είπε, προσθέτοντας ότι ως ιατρική κοινότητα, εστιάζουμε στο τρίπτυχο «Πρόληψη-Προστασία-Πρόβλεψη». Αποκλεισμός և Προσωπική προστασία σημαίνει “Μάσκες χεριών-αποστάσεων”.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του PIS, οι πολύτιμες γνώσεις που αποκτήσαμε μέσω της χρήσης της τεχνολογίας ως παγκόσμιας επιστημονικής-ιατρικής κοινότητας οδήγησαν στην ανάπτυξη, έγκριση και διανομή εμβολίων, η οποία θα είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για αποτελεσματική διαχείριση και υποστήριξη. Εξελικτική εξάλειψη της επιδημίας Covid-19.

Η επιστροφή στην ομαλότητα, τόνισε, θα εξαρτηθεί από την ανταπόκριση του πληθυσμού στο εμβόλιο Covid-19.

Ο κ. Agatangelu περιέγραψε το εμβόλιο ως νίκη για τη διεθνή επιστημονική κοινότητα.

«Η έγκριση και η απελευθέρωση του νέου εμβολίου κοροναϊού είναι μία από τις νίκες της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας · θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως έχει», είπε.

Πρόσθεσε ότι αυτή η εμπειρία μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για την άμεση ανταπόκριση στις επιδημίες στο μέλλον.

“Γενικότερα, η εμπλουτισμένη γνώση της ιατρικής επιστήμης για το Covid-19 μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για τις μελλοντικές μεθόδους αντιμετώπισης της επιδημίας που θα αποτρέψουν τις φοβικές κοινωνίες από αβέβαιη οικονομική δραστηριότητα επ ‘αόριστον”, είπε.

“Η ανθεκτικότητά μας στις πιέσεις στην υγεία λόγω επιδημιών և Το Covid-19 απαιτεί, συγκεκριμένα, λύσεις που περιλαμβάνουν τη χρήση όλων των ιατρικών συσκευών. Τα εμβόλια αποτελούν μέρος αυτής της θεραπείας”, συνέχισε.

Σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Αγαταγγέλου είπε ότι ο Λαϊκός Ιατρικός Σύλλογος, στο πλαίσιο της αποστολής του να παρέχει υγειονομική περίθαλψη στα μέλη του, επαγγελματίες υγείας και όλους τους πολίτες, αναμένει από όλους να επιδείξουν την δέουσα ευθύνη. την ανταπόκρισή τους στα εμβόλια.

Source