Το εμβόλιο Johnson & Johnson αναμένεται να εγκριθεί … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Το εμβόλιο Ov Onson և John Onson κατά του Covid-19 αναμένεται να εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) στις αρχές Μαρτίου και η διανομή στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα ξεκινήσει στα τέλη Μαρτίου ή στις αρχές Απριλίου, δήλωσε σήμερα ο υπουργός βιομηχανίας. Γαλλία Anies Panier-Rinasser,

Το πράσινο φως θα δοθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση “στις αρχές Μαρτίου, αφού ο EMA αξιολογήσει όλα τα στοιχεία που παρέχονται από την Johnson & Johnson για την απελευθέρωση του εμβολίου”, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός.

Τα πρώτα μέρη θα έρθουν στα τέλη Μαρτίου – αρχές Απριλίου, καθώς χρειάζονται λίγο χρόνο για την παραγωγή των δανείων, “είναι ακόμη θέμα διαπραγματεύσεων με την εταιρεία”, πρόσθεσε.

“Αυτά είναι πολύ καλά νέα, καθώς αυτό το εμβόλιο χρειάζεται μόνο μία δόση, διαφορετικά μπορεί να χρειαστούν ενισχυτές, δεν το γνωρίζουμε ακόμη”, προειδοποίησε.

Οι αμερικάνικες ρυθμιστικές αρχές ενέκριναν χθες την επείγουσα χρήση του εμβολίου Monosodium Son Onson son John onson για άτομα άνω των 18 ετών.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι στόχος είναι η παράδοση 600 εκατομμυρίων δόσεων αυτού του εμβολίου στην Ευρώπη μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Source